Multiformátový přehrávač ve vkusném sáčku s modrým laserem i displejem. Zatím jeden z nemnoha dostupných, který zvládá na jedničku i hudbu z CD disků.
Pořídil jsem si tohoto kouzelníka jako náhradu za dědečka Marantze CD-67 SE. Jedná se o zástupce z vylepšené řady AZUR 6XX. Podrobné technické parametry lze najít na stránkách výrobce. Takže popis jen z praktického hlediska. Kromě možnosti přehrávat BD,SACD,DVD,CD má také dva USB vstupy, které rozšiřují možnosti o připojení Flash či HDD. FLAC jsem nezkoušel, ale asi ho zatím neumí. Nicméně toto je pro mne pouze doplňková výbava a klidně mu to odpouštím, když ho poslouchám a koukám jak mu to sekne. Tento kousek rozhodně nemusíte, na rozdíl od jiných, schovávat hluboko do racku, ten ostudu mezi Hifipřístroji neudělá.
Co se týče mechaniky, každý kdo zná přístroje CA ví, že jejich šuplíky nepůsobí nejrobustněji a jejich chod není při vysouvání nejsametovější, ale to je z kritiky vše, teď už budou následovat jen samá pozitiva a sociální jistoty

A teď to nejdůležitější, co tento přehrávač nabízí, a to je jednoznačně ZVUK, lépe řečeno ne zvuk, ale HUDBA.
I když je tento skorovšeuměl určen možná primárně k přehrávání videozáznamů z BD a nepatří ani svou cenou k nedostupnému zboží pro vyvolené, má něco, na co konkurence v této cenové z vysoka kašle – vynikající reprodukci z CD. Tady bych vlastně mohl skončit – velká tečka. Protože to je to, proč jsem si ho vlastně koupil a asi i většina dalších, protože stále v našich sbírkách tento typ nosiče bude ještě dlouho převládat.
Reprodukce hudby přístroji fy Cambridge Audio je vždy charakteristická vzdušným nezabarveným projevem s vynikajícím zaostřením a vyjádřením prostoru a super výškama. Ne jinak je tomu i zde. Laťka zůstala i u tohoto multiplayeru s 8 kanály na výstupu a videoobvody v břiše pořádně vysoko.
Když jsem v něm prvně slyšel CDdisk nechtělo se mi věřit, že to není čistý CD přehrávač. Hrál i se svým stájovým zesilovačem CA 650R epesně a tato kombinace je i vzhledem k ceně tohoto zesilovače a jejich vzhledové slušivosti parádní volba do obýváku nejen začínajícího hifíka. Vynikající poměr cena/výkon.
Díky vzdušnějšímu projevu je reprodukce skvěle čitelná a plna detailů. Basy nejsou přehnaně mohutné za každou cenu, ale o to výborněji zařezané a přehlednější a nemaskují dění kolem. Výšky jsou jasné a zároveň křehce vycizelované s krásnými odstíny toho či onoho činelu. Člověk se s radostí kochá v různých perkusních variacích. Zjednodušeně řečeno, pokud se Vám líbí produkce labelu ECM, je tento přehrávač pro Vás.
U mne doma vkusně doplnil výrazem temnější a analogově znějící zesilovač DENON PMA 2000R a repro USHER, díky kterým jsou výšky přece jen trošku míň expresivnější, takové sametovější než byly ve studiu na superbednách DALI HELICON, ale stále je to velmi velmi poslouchatelné.
Na závěr si neodpustím poznámku, že jsem se velmi shlídl v jeho inovovaném modrém displeji, a i když lze pro ,,pureaudio“ vypnout spolu s videoobvody, v kombinaci s kartáčovaným hliníkem předního panelu to působí dráž než opravdu stojí. Je to opravdu fešák nejen mezi BD, ale i CD přehrávači. Líbí se Vám vzhledem třeba Audionet? Komu by ne, že? Tak toto je takový ,,Audionet pro méně za vodou“ . A toto je už opravdu tečka.