Casea Modifikace CA Azur 340

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Casea Modifikace CA Azur 340

Příspěvek od efičák »

Setkání s tímto přístrojem, zapůjčeným Valdou Navrátilem, http://www.navratilaudio.cz/pr_ca.html, dopadlo nad očekávání dobře. Pro mne moc dobře ne. Můj vysněný ikonický CDP za 65.000 Kč, srovnání neunesl a vavříny za zvuk a cenu si odnesl tento modifikovaný základní CDPod "Kembridžů". Jsem počítačově negramotný, nemám převodníky rád. Potěším se s originálním CD, jeho bukletem, texty, fotografiemi a dokonce mám v jednom plastovém obalu červenou kuličku, s níž si kutálím. ( Jablkoň - Machalaj ) :roll:
Casea má trochu analytický vkus. Pro křehkou duši audiofila je digitální pravda ne k překousnutí. Převodník Sirius, použitý v CA-340 není ve verzi Monitor, ale pro lidi. Lálá je do hladka s využitím výhod čistoty digitálu, měření, dynamiky a odstupu rušení. Jako mi to je jedno jak udělal kompromis ale cokoli v plackožroutu, na sluchátkovém srazu, hrálo velmi dobře. to znamená že všecko. A ne že by se muselo říct, to je ale zmršená nahrávka, nebo: co dělal s těmi šavlemi mixáku, je tam + š dB na pjeti kilech. :shock: Nikoli pitva detailů, bez korehence, ale muzikalita a přesnost v míře uchulibé.
Chceme něco jiného? Já ne.
Cena 20 talířů. O.K. Srovnejte drahé, třeba 50-sáti tisícové CD a máte to doma. jsou CDP za 100.t. a více, co se na Sirius 2 nedostanou.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Modifikace CA Azur 340

Příspěvek od jkb4 »

Zajímavé je, že přehrávač po modifikaci přehraje i své stájové kolegy včetně 840tky.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

jkb4 píše:Zajímavé je, že přehrávač po modifikaci přehraje i své stájové kolegy včetně 840tky.
To je fakt? Ale ta stojí přes 30 talířků a fšeci ju chválili!
Zajímavá zkušenost. Přítele Křečka přemlovám, aby vložil Siria 2, do útrob své pyšné 740-tky.
Jenže je to jen posluchač a nemá programovou změnu, anýbrž kolotoč. Audiofil by jistě poslal balík k implementaci do Casey.
Modifikace implementací křehkou hudební Sirael dodá každému, středně drahému přehrávači plnosti, muzikality a strhující dynamiky. Casea říkal při poslechu mého drahého přehrávače, že slyší gramofon. Pak zkouknul měření a píše mi, ale Aleši ono to má odstup 50 dB. Sirius má 110 dB!!!
Dal bych si ho líbit. Vešel by hezky tady, vedle DAC :

Obrázek

Obrázek

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Aleši, mrkni na nové stránky Casea www.casea.eu

Odpovědět