CD player Kenwood L1000D

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

CD player Kenwood L1000D

Příspěvek od Renown »

CD player Kenwood L1000D - přehrávač nejvyšší třídy a poslední highend CD od Kenwoodu. Rok výroby asi 1993. Měl jsem je na opravu, velmi mě překvapila kvalita provedení a použitých komponentů. Všechny elektrolyty jsou ELNA, více než polovina z nich ELNA Cerafine, elektromagnetické stínění, transformátory ve stínících krytech, mechanika laseru je na hliníkovém odlitku, symetrické výstupy. Vysouvání šuplíku pro CD je velmi tiché, šuplík je masívnější než jsou běžné vídané. Celý přehrávač má tak 12kg.
Nějaké fotky pro ilustraci :
čelní panel
Obrázek
pohled dovnitř - obří, masivní mechanika
Obrázek
trafa
Obrázek
a už zase hraje
Obrázek

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: CD player Kenwood L1000D

Příspěvek od agavel »

Vím o něm a bohužel tahle řada vypadá hodně bakelitově a aerodynamicky. To jí dost škodí. Dost info o tom je na thevintageknob.org. Těžko říct, jak to hraje. Renown ví, já znám jen obrázky a popisy. Ale má to zřejmě poctivou konstrukci. Symetrika byla u téhle řady všudepřítomná.
Ta jejich L řada je ještě větší masakr. Bylo to holt doba, ve které končila poctivá konstrukce přístrojů pro repodukci hudby u mnoha firem. Zejména u těch produkujících větší série přístrojů. Začátek konce highednu u masových výrobců. Kolik z nich dnes už existuje jen jako značka a některé jen jako obchodní (Akai, Telefunken...)

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

agavel píše:Těžko říct, jak to hraje.
Hraje to skvěle!
Mechanické zpracování je výborné.
Mám zatím jen jeden XLR kabel a tím mám propojen předzes s koncákem.
Ale hraje to dobře i zapojeno nesymetricky. Zda se zvuk symetrickým propojením zlepší, hodlám vyzkoušet.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

sostakovic píše:Mám zatím jen jeden XLR kabel a tím mám propojen předzes s koncákem.
Ale hraje to dobře i zapojeno nesymetricky.
Pokud bys měl zájem podstatně vylepšit zvuk, mám pro tebe jeden tip. Přidej i druhý XLR kabel a budeš mít stereo! 8-)

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Ahoj,
ta varianta mě nenapadla...
Jdu na to....
Nepříjemné je, že je to těžký přístroj a špatně se s ním manipuluje, asi to nechám jak to je. Můj děda říkal, že je stejně lepší mono 8-)

Odpovědět