Dlouho jsem se zajimal o starsi pristroje v oblasti domaciho audia, casto menil menil prakticky vsechny komponenty a reprobedny. Sestava se nakonec ustalila ve velmi slusne kvalite. Pak jsem si nedavno doma,v panelakovem obyvaku, sedl na gauc, koukam na ty krasny starsi stroje, dva pary metrovejch sloupu.... A pak me napadlo, kdy jsem si vlastne pustil nejakou poradnou hudbu dle vyhradne meho vyberu, v hlasitosti dle libosti. Odpoved je smutna. Za posledni ctyri roky by se to dalo na prstech jedne ruky spocitat. Uz jen vzhledem k toleranci k sousedum, zene, detem. Sem tam pres den, pokud nahodou prijedu driv z prace, chvilicku, ale jen par skladeb. Jinak je to takovy komorni poslech.
Nahodou jsem vcera zabrousil do jednoho z mistnich bazarku a objevil tam reseni. Cowon Iaudio x5, 60gb. Vzhledove jak novy, jen baterie ma nejlepsi leta za sebou. Vzhledem k nakupni cene (700kc) si baterii za par kacek obstaram novou. Pristroj je stale na nekterych disk. forech povazovan za TOP player s vybornym zvukem. Je mi jaane, ze doba pokrocila, ze je to opet o kousek dal, nicmene me to, aspon prozatim, vyresilo nekolikalete obdobi ticha. Mam ho jwn nahudbu, statne slwdovani filmu na obrazovce s velikosti uhlopricky krabicky od sirek mi prijde usmevne...
Sluchatka objednana, kazdym dnem by mela dorazit. Mam tady jen postarsi, zvukove nevyhovujici kousky. Uz brzy to nastane a ja si konecne poslechnu cely Floydy, Hendrixe, urcite i neco tvdsiho... Tesim se, ani nevire jak...
M.
Cowon Iaudio x5 na domaci poslech? - uvaha
Re: Cowon Iaudio x5 na domaci poslech? - uvaha
...tak Cowon fungoval vyborne, ale jen par dni... Pak se zacal objevovat problem s levym sluchatkem. Lehce rozhozena stereovaha, pri zapnuti s nasazenyma sluchatkama velke lupnuti, pri jakekoliv manipulaci s kabelem taktez. Mam spunty a kovovym telem a cele to vyvrcholilo tim, ze se mi ono leve sluchatko zacalo pri prehravani zahrivat... Nebylo vylozene horke, ale vyeazne teplejsi, nez by bylo zdravo... Tomu rikam zahorovani.... Pristroj jsem rozebral a objevil uprave u sluchatkoveho vstupu pripecenej integrac. Sehnal jsem nahodou nahradni x5, prohodil desky, pripajel a zapnul. Pristroj se nastartoval, jenze prestalo reagovat ovladani. hlasitost vylitla na maximum a ovladaci joystick neregoval. Opet jsem znovu nekolikeat rozpojil a zapojil onu desku, ale se stejnym vysledkem. Nefunkcni. Ta nahradni x5 byla s nejasnou minulosti, bez hdd, takze deska nejspis nefunkcni. Vratil jsem puvodni a vse bezi, ale se s puvodnimi problemy. Sluchatka nechci spalit, takze Cowon momentalne nepouzitelny. Pristroj je krasny a fakt nehraje vubec zle, je skoda ho nechat ladem. Proto se ptam: nemate nekdo prosim nefunkcni, jiz odpocivajici x5, a jste ochotni za nejaky drobny peniz prenechat? Diky, M.
Funguje to výborně, ale neseje to...
...a ja bych rad na jare znovu zasel...
mám ho doma cca 10dní a valím bulvy jak hraje.
Citím s tebou ohledně velkého audia v obýváku a neschopnosti ho využít...
Já měl jsem od cowonu spoustu let zpět G2 (kapacita onehdá 1GB, cena okolo 5tisíc) a hrál neskutečně dobře. Takže značku mám rád a doporučil bych. Nedávno jsem taky uvažoval že si koupím něco na večerní poslech v posteli apod a oprašoval jsem si znalosti co se dnes prodává a za kolik, začal jsem samo zase u Cowonu. Na fórech jsem se ale dočetl že jsou i jiné značky které hrají líp, za podobné nebo levnější peníze. Na zkušenou a jsem vzal z bazaru Fiio X5 (2. generace) a po natahání pár Flac písniček jsem se nestačil blbě usmívat a divit. Je i v bazarech asi cenově jinde než tvůj vyhlídnutý (tipuju asi kolem 3tisíc) ale zvukově nemůžu než doporučit, lahoda.
Já měl jsem od cowonu spoustu let zpět G2 (kapacita onehdá 1GB, cena okolo 5tisíc) a hrál neskutečně dobře. Takže značku mám rád a doporučil bych. Nedávno jsem taky uvažoval že si koupím něco na večerní poslech v posteli apod a oprašoval jsem si znalosti co se dnes prodává a za kolik, začal jsem samo zase u Cowonu. Na fórech jsem se ale dočetl že jsou i jiné značky které hrají líp, za podobné nebo levnější peníze. Na zkušenou a jsem vzal z bazaru Fiio X5 (2. generace) a po natahání pár Flac písniček jsem se nestačil blbě usmívat a divit. Je i v bazarech asi cenově jinde než tvůj vyhlídnutý (tipuju asi kolem 3tisíc) ale zvukově nemůžu než doporučit, lahoda.