DAC Audionemesis DC-1

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC Audionemesis DC-1

Příspěvek od Aleska »

Z dostupných zdrojů je slyšet jen chvála. Škoda jen, že polský dovozce nemá www stránky, což je dost neobvyklé. Nebo jsem hledal a nenašel... *thumbs down*

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jen pro doplnění stránky výrobce jsou zde. Zatím jsou ovšem spíše v rozpracované podobě, některé sekce jsou prázdné.

http://www.audionemesis.com/dc1.htm

Valdes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valdes »

Firma VOXAL z polského města Lodž skutečně internetové stránky nemá. Pan Wojcikiewicz je velmi příjemný a ochotný hudební fanda, můžete se na něho obrátit s jakýmkoli dotazem, určitě vám rád pomůže.
Klidně se odvolejte na mě, jeho mail je.....voxal@wp.pl
Já jsem samozřejmě v neustálém kontaktu s panem Wojcikiewiczem, takže možná bych mohl na některé vaše dotazy odpovědět sám.
"Zeptejte se na cokoli, na co budu chtít odpovím"

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Díky našemu příteli Valdovi a jeho ochotě jsem si mohl tento báječný konvertor v klidu poslechnout u sebe doma na mé ,řekněme levnější, sestavě a pak i ve velmi,velmi dospělácké sestavě.
U mě doma,i přesto,že jde o kompromisní sestavu můžu říct,že povýšil můj stařičký cdplayer minimálně o třídu výš a rozdíl byl slyšet.Jestli jsem si doteď myslel,že aspoň na výškách je můj přehrávač dobrý,tak Audionemesis mě i tady vyvedl z omylu :) .Celkově vnesl do reprodukce daleko větší klid,zvuk posadil o kousek níž(můj marcel si přece jen v hloubkách není moc jistý a tak tam ani tak daleko nechodí :mrgreen: ) a celkově nahrávky ,,učesal'' a zpřehlednil.Prostě noblesa a krásný prostorový vhled do nahrávky i s jemnějším odstínováním. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Důležité upozornění:POZOR, Audionemesis je po zapnutí k sežrání a silně návykový! :)
Přes řeku do stínu stromů.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Tak jsi ho neměl vracet... :)
A jak to působilo u té dospělejší sestavy? U lacinější se to očekává, že to bude lepší s externím převodníkem...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Peer píše:Tak jsi ho neměl vracet... :)
A jak to působilo u té dospělejší sestavy? U lacinější se to očekává, že to bude lepší s externím převodníkem...
:mrgreen: Nebyl a nebude na prodej. :mrgreen:
U té dospělejší sestavy nemohu hovořit příliš kvalifikovaně.Když přestoupíš z Fábie do Mercedesu vše je celkově jinde... *thumbs up* Tuto zkušenost na dospělých strojích,myslím velice dobře popsal Valda ve svém článku i na titulce.Hrála prostě HUDBA ušlechtile a povznášející...
Přes řeku do stínu stromů.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Po dvou dnech v mé sestavě jsem s Valdou za jedno.
Je to vynikající, podařený zdroj zvuku.

Na mechanice Philips WAM 1202, se přes koaxiální digitální propojení projevuje pro mě příjemný sytý muzikální zvuk.
Jeho jemnost v mé sestavě nekřičí a nestrhává pozornost. Zdá se být normální. Dobře nahraná klasická duchovní hudba, Bachova Mše H-moll, nahraná Lipským Bachovým orchestrem pronikavě pracuje s tlukoucím se hallem akustiky kostelu.
Dynamika nástupu pěveckého tělesa nezahltí jednotlivé umělce a nástroje. Audionemesis je velmi pečlivě člení, nezapomínaje na celkový tah a rytmus hudby. Po celou dobu rozlišuji basový rejstřík pedálů varhan. Těch pravých barokních.
Cvakání pneumatických ventilů přímo ovládaných z mechanik klaviatur. S německou přesností. Na rozdíl od elektromechaniky posílených romantických moderních nástrojů, svádějících k tempální rozevlátosti.
Připomíná mi rozdíl podání MM přenosky Sumiko Pearl a Linn K-5.
Ze stejnou cenu obou přenosek, jsem u nich slyšel tento rozdíl na stejné černé dlouhohrající desce, 4 roční období, jak je vnímá rusovlasý italský kněz Vivaldi. Pearl měla celkový přehled, a posadila nás v sále dále od pódia, kde se interpreti zmenšili a přenos hudby byl mírně neosobní. Napadl mě pohled do partitury, jak umí číst profesionální hudebníci.
Linn si nás posadila do první řady a virtuoz nám dýchal do tváře. Krůpěje potu hlasitě dopadaly na tělo houslí a odrážely se od něj. Struny byly opravdu rozechvělé a oddělené od následného rezonování ozvučnicí houslí. A tomu říkám barva!
Dech beroucích sóla se střídaly lekajícím forte orchestru.
To se líbí mě a doufám, že toho jednou doma dosáhnu?
Převodník je mezi oběma cestami. S příklonem blíže k Linn.
Posadí nás v sále do druhé - třetí řady, kde dobře rozeznáme manžetové knoflíčky virtuoza, ale přehled je spíše pro celek.

Po přepnutí na můj Vincek je v přímém porovnání se stejnou pasáží patrné, jak se ve forte zvuk slévá.
Dynamika zdá se efektnější, výšky výraznější, ale namísto fff je píše hluková stěna.
Můj kompromisní aparát nedává plně vyniknout italské práci laděné s láskou k analogu a hudbě.
To teprve na áčkovém koncáku protéká plný rozměrově definovaný barvitý a bohatý zvuk. Valda hledal a našel.
Ihned po vrácení převodníku Valdovi mi Vincek tak špatný nepřipadal. Umí trošku přehánět a strhává na sebe pozornost. Mám ho za vynikající číselný převaděč s naladěním blízkým mému přání. A bez tak těžké konkurence, jakou Audionemesis pro něj je, s ním můžu žít dál.
I když, poslední dobou slouží výhradně Včelím medvídkům a podobně. Prakticky se cena Vince jako mechaniky, a převodníku Audionemesis dostává k 50-ti tisícům. Takže žádný cenově výhodný trhák to není. Na straně druhé, se najdou mnohem dražší přehrávače CD, které by mi takovou radost jako Audionemesis nepřinesly.
Hudba je radost a k ní patří krásné a zdařilé hračky a tou pro mně Audionemesis je! Bravo Fabio!

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Ahoj,

máte někdo tento DAC doma? Chtěl bych ho otestovat na svých širokopásmových reproduktorů Lowther a Fostex nebo aspon si ho někde poslechnout. Snad by to bylo konečně to co chci. Slyšel jsem ho kdysi na výstavě v Německu a líbil se mi. Ale bylo to v rychlosti..Sháním už dva roky DAC a pořád se mi nic nelíbí. Jediné co se mi líbilo byl ještě cd player Rega Jupiter ale ten už neseženu... Koukal jsem na firemní stránky Audionemesis a tak trochu mám podezření, že je to postavené z TDA1543 ale ty fotky jsou malé. Nicméně autor uvádí no-oversampling, přímý výstup z dacu a v odkazech má stránky na pana kusonokiho... Mám doma právě dddac s TDA1543 a nejsem s tím spokojený..

Odpovědět