ESI Juli@ - modul hodin od CASEA
ESI Juli@ - modul hodin od CASEA
Snažím se dostat co nejlepsi dig. výstup ze zvukovky ESI Juli@ a nechci investovat velké částky do externích hodin. Po konzultaci s p.Vránou z CASEA jsme se dohodli na vývoji a implementaci samostatného modulu hodin pro ESI Juli@ (zjednodušeně: 2 oscilátory TentLabs se 2 nízkošumovými zdroji (jeden pro oscilátory a druhý pro zvukový čip Envy24)) na plošnáku, který by přesně pasoval k digitální části této zvukovky. Podle p.Vrány dojde k jednoznačnému snížení jitteru při zachování podpory všech frekvencí které Juli@ umí což se pozitivně projeví při připojení k ext. DACu.
Náklady na tento prototyp vycházejí na 6tis. Kč takže hledám další potencionální zájemce kteří tuto oblíbenou zvukovku chtějí vylepšit a tím se potom cena modulu hodin snížila.
Má někdo zájem?
Náklady na tento prototyp vycházejí na 6tis. Kč takže hledám další potencionální zájemce kteří tuto oblíbenou zvukovku chtějí vylepšit a tím se potom cena modulu hodin snížila.
Má někdo zájem?
Re: ESI Juli@ - modul hodin od CASEA
Jakou by to mělo mít formu? Jako externí modul připojený na spdif in, nebo přímo na kartu? Pokud by se cena snížila, tak bych možná měl zájem.
Pak napis dojmy, jsem na to veeelmi zvedavy 

Modul bude připojený přímo na zvukovku Juli@.
Dík. V případě slušného penízu bych to bral jako zajímavý experiment, uvidíme, kolik lidí se přihlásí a na kolik by to vyšlo. Zatím jedu přes OPPO a jsem spokojen, jen to chce ten správný sw.
pripájam sa k záujemcom 

Také mám zájem.
Ve čtvrtek to p.Vrána dokončil a karta byla v pátek poslána poštou takže předpokládám v pondělí budu moct udělat první zvukovou zkoušku na svém systému a dám vědět 

Máš už nějaké poznatky?
asi jen poslouchá a poslouchá.. 

Tak už jsem taky v Casea rodině, jednám s panem Vránou a dnes mi dorazila Juli@. Až bude vše chodit, pochlubím se výsledkem.
Máš už nějaké poznatky?
Mám modifikovanou Juli@ víc jak 3 měsíce. Hodně lidí se ptá jak moc je to znát ale je to těžké nějak popsat když nemám ještě jedno PC s nemodifikovanou Juli@ na přímé porovnání. Navíc některý DAC bude více náchylný na jitter než jiný.
Podle odpovědi z technickeho oddělení Lyngdorfa mi napsali, že LYNGDORF zesilovač má na digi vstupu ASRC a dokáže se locknout na hodiny zdroje takže mě od té investice odrazovali. Já jsem do toho ale šel a nelituji, porovnání jsem teď prováděl oproti optickému výstupu integrované zvukovky (deska ASUS P5Q EM) je tam slyšitelný rozdíl. Já jsem na p.Vránovi chtěl nejkomplexnější upgrade se 2 oscilátory a 2 BNC výstupy (jeden s reclockem) takže mě to vyšlo na 7tis. Pokud chce někdo ušetřit tak za 4tis muže mít verzi s jedním oscilátorem a samplovací frekvenci si natvrdo nastaví ve FOOBARu.
Puvodně jsem uvažoval o nějaké profi zvukovce ale vždy mě odrazovalo platit za funkce které nevyužiji, šlo mi jen o kvalitní SPDIF výstup. Jsem spokojený

Technické detaily a měření modulu: http://www.casea.eu/moduly.php?p=Proxima%20Centauri
Podle odpovědi z technickeho oddělení Lyngdorfa mi napsali, že LYNGDORF zesilovač má na digi vstupu ASRC a dokáže se locknout na hodiny zdroje takže mě od té investice odrazovali. Já jsem do toho ale šel a nelituji, porovnání jsem teď prováděl oproti optickému výstupu integrované zvukovky (deska ASUS P5Q EM) je tam slyšitelný rozdíl. Já jsem na p.Vránovi chtěl nejkomplexnější upgrade se 2 oscilátory a 2 BNC výstupy (jeden s reclockem) takže mě to vyšlo na 7tis. Pokud chce někdo ušetřit tak za 4tis muže mít verzi s jedním oscilátorem a samplovací frekvenci si natvrdo nastaví ve FOOBARu.
Puvodně jsem uvažoval o nějaké profi zvukovce ale vždy mě odrazovalo platit za funkce které nevyužiji, šlo mi jen o kvalitní SPDIF výstup. Jsem spokojený

Technické detaily a měření modulu: http://www.casea.eu/moduly.php?p=Proxima%20Centauri