Stavoval jsem se ve stredu v Melisse a koukam, co to tam hraje. Aurum Cantus V2M a u nich zesilovac, rikam si podle sluchu, to bude nejaky vyssi Vincent, nebo ze by Lyngdorf?
A ono ne, ona tahle potvurka Firestone BigJoe 3 http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... -bigjoe-3/. Vypada to jako naproste silenstvi. Digitalni vstupy, zesilovac ma 20 W ve tride D. Vlastni dodavane repro kabely pripojene RJ45(!!!). Na moc hlasity poslech to neni, ale celkove me to docela posadilo na zadek. Transparentni, kultivovane. Jako reseni k pocitaci k mensim regalkum nadhera. Teda sveho Lyngdorfa za to menit nebudu ;), ale tohle se mi jevi jako srovnatelne s velmi slusnymi entry-level zesilovaci (tim myslim petkrat drazsi).
Jeste jsem si poslechl Fubar 4 (http://www.hifionline.cz/d-a-prevodniky ... prevodnik/), sice se Senn 650, na ktera nejsem zvykly, ale hralo to taky velmi pekne. Dam si soutez Fubaru 4 proti memu Topazu (zejmena me to zajima na AKG K702, ktera neni tak snadne ukrmit), takze dalsi info bude nasledovat ;)
Firestone Audio
Re: Firestone Audio
Před pár dny jsem měl možnost poslechu Fubar 4 http://www.hifionline.cz/d-a-prevodniky ... prevodnik/ na sluchátkách Sennheiser HD650. Mám k takovýmto zařízením o velikosti rodinného balení zápalek značnou nedůvěru a vždy zůstávaly stranou mého zájmu. Kvalitou zvuku jsem však byl mile překvapen, zvuk bych popsal jako takový normální, pohodový, vyrovnaný, nikde nic na sebe neztrhává nepříjemnou pozornost. Myslel jsem, že se jedná o sluchátkový zesilovač, ale je to D/A převodník se sluchátkovým výstupem. Krabička působí vizuálně velmi solidním dojmem. Za cca 5 tis. bych to považoval za velmi solidní řešení, při současné ceně 3500,-Kč, nelze než vřele doporučit. Dokázal bych si tuhle krabičku představit jako sluchátkáč za velmi rozumnou cenu, k počítači i CD přehrávačům. Použití jako převodník podá určitě lepší zvuk než většina cca 10 let starých CD přehrávačů v kat. do cca 25 tis., o zvukových kartách v PC nemluvě. Tahle krabička rozhodně stojí za pozornost a vyzkoušení.
díky davide za upoutávku - budoucnost se blíží.
come on digital !!!
come on digital !!!
Také jsem sice jen letmo slyšel kostičku jménem Firestone BigJoe 3 a na to co stojí to vůbec není špatný. Když si člověk uvědomí co za své finance dostane. Přístroj v celohliníkovém provedení se třemy digitálnímy vstupy ( coax, optika a usb), výkon 2x20W, reproduktorové kabely a výběr stříbrné nebo černé barvy. Slyšel jsem to jen letmo, ale i tak mohu říct, že za tu cenu to hrálo velmi slušně. Samozřejmě to není dokonalé a chyby se najdou, jenže když se podíváme na cenu tak je vše jinak
Dovedu si to velice dobře představit v levné domácí stereo sestavě společně s CDpřehrávačem (využije se jen jako transport) a k tomu reprosoustavy s vyšší citlivostí. CDpřehrávač by šel také nahradit DVD, pokud dotyčný nutně nemusí mít vícekanálovou reprodukci. To pak tvoří zvukově velice zajímavou sestavu za minimální náklady na malém prostoru.

Dovedu si to velice dobře představit v levné domácí stereo sestavě společně s CDpřehrávačem (využije se jen jako transport) a k tomu reprosoustavy s vyšší citlivostí. CDpřehrávač by šel také nahradit DVD, pokud dotyčný nutně nemusí mít vícekanálovou reprodukci. To pak tvoří zvukově velice zajímavou sestavu za minimální náklady na malém prostoru.
po nedávné návštěvě u kamaráda nespokojeného se zvukem svého DVD přehrávače ve stereu, mne napadlo, že právě tady by ta "krabička" našla ideální uplatnění. Pro mnoho majitelů DVD přehrávačů by to mohlo být trvalé řešení sterea za rozumnou investici a vzhledem k tomu, že většina z DVD přehrávačů nedisponuje sluchátkovým výstupem, tak i řešení velmi slušného sluchátkového poslechu. 

Za tu cenu uz by to bylo zajimavy i do kancelare. Jeste nejaky pekny budky vhodny pro blizky a tichy poslech ... Stejne uz dneska v praci posloucham vic nez doma, tak to je mozna smysluplnejsi investice nez do domaci sestavy 

Jak by to asi šlapalo s třeba XAVIAN Primissima ? (na jazzik a klasiku)