Foobar200 neprebira plnou kontrolu

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
TemnyMagic
Příspěvky: 47
Registrován: 21 srp 2012 14:52
Kontaktovat uživatele:

Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od TemnyMagic »

Zdravim,
nemuzu prijit na to kde je chyba, zkousel jsem ruzne vystupy u foobaru, ale nepomaha. Pri prehravani hudby, kdyz se zacnu hrabat ve slozce s pisnickama v pc, zacne mi foobar piskat (jakoby se zrychlilo xkrat prehravani), nevi nekdo jak to vyresit?

Dekuji

hřebík
Příspěvky: 804
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od hřebík »

Měl jsem s foobarem2000 kdysi stejný problém - chyba byla buď na straně ovladačů USB/SPdif převodníku, nebo foobaru. Nikdy jsem nepřišel na to, čím to vlastně bylo. Vzpomínám si, že se to projevovalo pouze v režimu Kernel Streaming nebo Wasapi - v jednom z nich, takže zkus přepnout, pokud nějaký z nich používáš. Plus nainstaluj novější ovladače ke zvukovce a nejnovější foobar a jeho komponenty (nebo naopak jiné, starší verze :) - možných kombinací je dost).... Foobar už dlouho nepoužívám, tak snad ti pomůže alespoň tohle.

TemnyMagic
Příspěvky: 47
Registrován: 21 srp 2012 14:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od TemnyMagic »

ja myslel ze neni lepsi prehravac nez foobar, nebo je? :mrgreen:


mac
Příspěvky: 99
Registrován: 16 led 2010 21:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od mac »

Dělalo mi to podobně, chyba byla ve zvukovce.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

TemnyMagic píše:Zdravim,
nemuzu prijit na to kde je chyba, zkousel jsem ruzne vystupy u foobaru, ale nepomaha. Pri prehravani hudby, kdyz se zacnu hrabat ve slozce s pisnickama v pc, zacne mi foobar piskat (jakoby se zrychlilo xkrat prehravani), nevi nekdo jak to vyresit?

Dekuji
zdravím a chci se zeptat (ze zvědavosti) co je ten systém zač ,jak dloho je po instalaci a je li nějak upravovaný/laděný. Dále jestli už se přišlo na příčinu?


PS. mimochodem (nic ve zlém) ale hrabat se ve složce s písničkama z které foobar právě načítá znamená ve svém důsledku nejspíš narušovat kontinualitu čtení audio dat a nutit hlavičky pevného disku seekovat . :shock: Následkem narušení přísunu dat do foobaru mohou být tebou popisované jevy. Je to trošku jako šťouchat do stolu na kterém hraje gramofon 8-) Netýké se už tolik pokud máš hudbu na SSD (nepředpokládám).

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Odar »

Zaujimave, ze ked sa behom prehravania hudby hrabem v svojej hudobnej kniznici, k ziadnemu "stuchaniu do gramofonu" nedochadza. To su zas rady *headbang* *headbang* *headbang*

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

Odar píše:Zaujimave, ze ked sa behom prehravania hudby hrabem v svojej hudobnej kniznici, k ziadnemu "stuchaniu do gramofonu" nedochadza. To su zas rady *headbang* *headbang* *headbang*
No Odare ono možná také tak trošku záleží na : způsobu toho hrabání se ve složkách ale taky: TIPU,STÁŘÍ,CELKOVÉM STAVU,zaplnění ,fragmentaci a tak. Nečekej ,že např technologicky starší (připojený ještě plochýmy IDE ,šráky max.ultra dma DISC navíc s malou vyrovnávací paměťí) a opotřebovaný bude oplývat stejnými parametry jako třeba jiný nový 7200 sata disk s technologií kolmého zápisu atd. Nevím ,on nepsal co tam má ale vím co některé starší disky někdy dělají .Ty asi ne ale to nevadí snažil jsem se mu jen poradit - pokud mu to dělalo právě při této činnosti je nabíledni -že to stím asi souvysí NEmyslíš :?: Klidně mu poraď líp jen nebuď zbytečně konfrontační *thumbs down* je to k ničemu.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

to: TemnyMagic
Je jasné ,že to co jeden modernější a výkonný stroj zvládne nemusí jiný starší ustát . Napiš (pokud můžeš co to máš za stroj a hlavně pevný disk.Pokud už je starší zkus na něm zpustit nějakou diagnostiku ať víš na čem je . Zkus třeba HDD lite, nebo HDD scan. Pokud na tom bude disk po všech stránkách dobře,tak potom doporučuji celkovou diagnostiku nějakým zátěžovým, třeba burn testem stability.Můžeš zkusit třeba OCCT, něco ti z toho snad vypadne uvidíš. Minimálně alespoň můžeš vyloučit nestabilitu systému nebo odcházející disk.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

Jo a samotnou verzí foobaru nebo ,nebo jeho nastavením , nějakými drivery atd. co ti radily výše to může být taky ,budeš si stím nejspíš muset trošku pohrát než na to příjdeš. :!: good luck

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Odar »

pompo píše:Klidně mu poraď líp jen nebuď zbytečně konfrontační *thumbs down* je to k ničemu.
Na jeho otazku mu odpovedat neviem. Moznosti je 1000. Pokial si k tomu nesadnem, nieco neskusim, je to len vestenie z kariet a to tu praktizovat nebudem.

K ostatnemu sa radsej nevyjadrujem. Neviem, preco s Aleska za kazdu cenu vytahujete krajne situacie so zastaralym hardware a software. V roku 2015 sem tahas IDE rozhranie? OK. Tak si kludne postav audiofilny prehravac hudby zalozeny na DOSe s 20 MB HDD. To bude to prave orechove. Viac nemam co dodat. 95 % toho, co tu produkujes na fore ohladne prehravania hudby z pocitaca su (bez urazky) absolutne hovadiny a len zavadzas ludi. A uz som si povedal, ze odmietam na tuto temu s vami dvomi diskutovat, lebo to k nicomu nevedie. Nad ludskou blbostou nikto nezvitazil.

TemnyMagic
Příspěvky: 47
Registrován: 21 srp 2012 14:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od TemnyMagic »

hardware je relativne dobry, proboha IDE v roce 2015? :D je tu sata pretocena 6950GK, amd 4jadro na 4ghz, 8gb ram, SSD na system jinak sata2.. Driv to nedelalo, ale vypada ze pomohl novy foobar, ktery zde linkoval Aleska..: Budu dal zkouset, ale momentalne to funguje, prinejhorsim pri prehravani se nebudu hrabat v pc :mrgreen:

EDIT: disky jsem projizdel diagnostikou a jsou o.k.
System je win7 cerstvy novy po formatovani hdd, nestabilita systemu nehrozi, zkousel jsem zatezove testy

Dekuji vsem :)

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Odare, nikdy jsem nebyl a nebudu konfrontační, ale vše má svoji mez.
Cituji část tvého příspěvku uveřejněného tebou dnes, 11:52
Odar píše:..... Neviem, preco s Aleska za kazdu cenu vytahujete krajne situacie so zastaralym hardware a software. ....... a len zavadzas ludi. A uz som si povedal, ze odmietam na tuto temu s vami dvomi diskutovat, lebo to k nicomu nevedie. Nad ludskou blbostou nikto nezvitazil.
Ano, máš pravdu - s lidskou blbostí nelze zvítězit a ty jsi toho zářným příkladem.
V tématu Nový král SW přehrávačů v oknech? jsen napsal o ovládání cPlay toto: Co může být ještě jednodušší ?
a dostal jsem tvoji odpověď
Pre cloveka, ktory zakysol v roku 1900 to asi jednoduche je.
já jsem odpověděl
Kam to ten svět spěje?
V roce 1900 to bylo jednoduché a v roce 2015 hrozivě složité?
nevím co o Foobaru víš, ale vznikl již v říjnu 2002 a je tedy stár již 13 let :!:
Obrázek
Aby nedošlo ke zbytečným diskuzím, toto je fotografie varianty 0.8.3, čili té varianty která je dodnes považována za nejlépe hrající Foobar, prostě varianty nejvíce audiofilní. Mám nejnovější Foobar nainstalován a používám jej k editaci, protože umí i tebou tolik nenáviděné .CUE

Sám používám dodnes cPlay který vznikl až v prosinci 2007 a je tedy podstatně mladší.
Obrázek
A protože nečteš, nevíš - on totiž jede nejen na tvých nenáviděných XP, ale jede i na dnes nepoužívaných Vistách, používaných W7 a W8.1, ba dokonce pojede na W10.

Takže zastaralý program :?:
Když je o 5 let mladší než Foobar :?:
A jeden na stejném SW jako Foobar :?:

Já tě chápu - na Slovanetu se snažíš vystupovat jako expert na HTPC, tak u toho zůstaň a nepleť se do špičkového, audiofilního přehrávání na počítači. Ono totiž HPTC není a nikdy nebude počítač specializovaný pouze na hudbu, bohužel rozdíly neznáš a nikdy je nepochopíš.

Doufám ale, že moje odpověď je i odpovědí na zoufalství nových našich členů, kteří věří expertům tvého ražení a na fóru píší
ja myslel ze neni lepsi prehravac nez foobar, nebo je? :mrgreen:

Fox25
Příspěvky: 131
Registrován: 15 lis 2014 12:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Fox25 »

Ale Odarova výtka vůči Cplay byla hádám myšlena jinak a nezlob se na mě souhlasím s ním, celkové ovládání programu je skutečně jako z dob krále klacka bez jakékoli možnosti úprav. Ovládání je sice skutečně jednoduché, ale pouze pokud má člověk udělané CUE playlisty.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Fox25 píše:....... celkové ovládání programu je skutečně jako z dob krále klacka bez jakékoli možnosti úprav.....
Foxi25, cPlay je určen pro skutečně věrné (audiofilní) přehrávání hudby v maximální dosažitelné kvalitě - tomu je vše podřízeno.

Je na rozhodnutí každého jednotlivce zda chce přehrávat zvukově věrně, nebo trochu na špičkové kvalitě zvuku ubere a pak použije jiný program který mu poskytne vše po čem jeho srdíčko s oko touží a co s kvalitním přehráváním nesouvisí.
Jakékoliv úpravy cPlay (a následně cMP) jsou opět jen a jen podřízeny kvalitě a ničemu jinému. Nelze tedy očekávat módní skinovatelnost (například Dark One či jiné), CD player to také nedělá a nikomu to nevadí.
Ovládání je sice skutečně jednoduché, ale pouze pokud má člověk udělané CUE playlisty.
Ano, použití .CUE je trochu na závadu, ale to by měl zvládnout každý uživatel PC. Je to totiž díky Alanu Jordanovi velice jednoduché a dokonce lze najednou udělat .CUE pro celou knihovnu, jen to podle velikosti trochu déle trvá, chce to počkat - vyzkoušeno na 650 GB hudby.
Návod je třeba zde, zde (File CUE), stránky a návody autora jsou zde. Mimochodem umí je i Foobar, a prográmek Cuetools, také známý Xrecode. Je to jednoduché, rychlé, spolehlivé.

Mnoho výtek je k chybějícímu dálkovému ovládání, ale to je omyl. Program cPlay a následně jeho špičková varianta cMP2 je ovladatelná jako každý jiný program přes iPad, iPhone, iPod touch a podobně, jen se musí chtít a nebát se obtíží, překonat problémy mezi klávesnicí a židlí. Stejně tak není problém použít jakýkoliv NAS či jiný server pro svoji fonotéku, když již člověk chce být nad věcí.

Já jej nikomu nevnucuji a také nezatracuji ostatní SW přehrávače - je to jen a jen volba každého z nás.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host