Sony Playstation, původní hranatá krabicová verze (ne zaoblená), modifikovaná dle doporučení všemocného internetu. Slyšel jsem na laciných studiových aktivních bednách Behringer za 10K.
Seděl jsem a dělal jsem: EEE, AAA, Proč? Jak to? Jak je to možné?
HRAJE TO NEUVĚŘITELNĚ DOBŘE. Není to "Gucci a Prada", ale strčí to do kapsy cokoliv běžného co jsem slyšel.
Za 500-1000 Kč koupíte nějaký dobrý funkční playstation jedna (ne kulatý PSX), kamarád vám do toho zapájí dva kvalitní MKP kondíky, přeruší původní signálovou cestu a je to. Zvládnou i slabší povahy (sám to vyzkouším na svém aparátusu, za tu srandu mi to stojí).
Proč je to možné? Hledal jsem odpověď a našel toto:
1) klíčem je převodník, v tomto případě kvalitní AKM4309 (asehi kasei), který se vyskytuje v některých NAIMech (jeho mírně lepší varianta AK4310) a starých Vincentech. DAC je vysoce odolný proti jitteru.
2) CD mechanika - transport je údajně velmi nadprůměrný, data ze serva tečou rovnou do DACu, žádný převod a průchod přes SP/DIF receiver apod.
3) všude jsou kupodivu použity kvalitní součástky uvnitř (Sony, Philips, Panasonic) včetně spínaného zdroje
V originální variantě to hraje hrozně díky výstupnímu bufferu (jeden shit op amp LM2010) a výstupnímu SMD elektrolytickému kondíku (hanba většiny i drahých CDP!).
Obrázek jednoduché modifikace:

Návod na modifikaci naleznete krom googlu třeba zde:
http://dogbreath.de/PS1/output/output.html
Když to shrnu: dobrý CD přehrávač za 1.500 Kč (1.000 Kč počítám za kvalitní KP nebo MKP kondíky a práci, 500 Kč Sony PS) a ještě můžete tu a tam něco zapařit

Existuje i návod, jak vyrobit bateriový NiCd zdroj s využitím napájení této baterie původním zdrojem. Baterka to prý uživí na dvě hodiny hraní, tento čistý zdroj napájení pak zřejmě posune celou věc o další řád výš.
Máte to někdo doma