Jak nám to dnes hraje a co se prodává
Jak nám to dnes hraje a co se prodává
V sousedním vlákně jsem psal o DP a tak ještě jeden postřeh. Před týdnem na víkend jsme hostili přátele z mládí a byl jsem požádán o nějakou tu hudební produkci, ve skupině, v obývacím pokoji - tedy na věži DK ( viz. popiska ). Návštěva nejsou Hifisti a dotazovali se na nějaké to Hi-Res z dob 70. Pustil jsem jim letošní novinku v Hi-Res 192 kHz / 24 bit a sice hudbu našeho mládí: Jiří Schelinger, Skupina Františka Ringo Čecha - Ovoce z naší zahrádky. Název zní posměšně, ale jsou tam tehdejší hity a skutečně suprový zvuk ( doporučuji všem, ikdyž je to takový popík, resp. rockpopík, protože "Ringo" o sobě tvrdí, že je rocker ). Perfektní dynamika, separace nástrojů a výrazný stereo efekt, že jim spadla brada.
Pak přišel požadavek, že prý něco v Hi-Res od Queen. Takže Greatest Hits a zejména jejich oblíbená skladba Bicycle Race. Stalo se neuvěřitelné, to že já jsem puntíčkář a v tom "hledám blechy", je už známá věc. Jak však reagovali oni "nehifisté" mně překvapilo. Prý vypni tu sračku, vždyť to rve za uši, jak je možné, že toto se prodává na HDTracks. Byl to soubor 96kHz /24bit. Co, kdo s tím vyváděl známo není, psali tam, že remaster 2011. Skoro jsem se styděl, že toho vůbec na HDD mám, protože v kontextu s tou "totalitní" nahrávkou ze 70. se to nedalo srovnat. Ihned jsem to stopnul a nahradil prvním vydáním GH na CD. Tam to bylo super.
Joooo Hi-res.
Pak přišel požadavek, že prý něco v Hi-Res od Queen. Takže Greatest Hits a zejména jejich oblíbená skladba Bicycle Race. Stalo se neuvěřitelné, to že já jsem puntíčkář a v tom "hledám blechy", je už známá věc. Jak však reagovali oni "nehifisté" mně překvapilo. Prý vypni tu sračku, vždyť to rve za uši, jak je možné, že toto se prodává na HDTracks. Byl to soubor 96kHz /24bit. Co, kdo s tím vyváděl známo není, psali tam, že remaster 2011. Skoro jsem se styděl, že toho vůbec na HDD mám, protože v kontextu s tou "totalitní" nahrávkou ze 70. se to nedalo srovnat. Ihned jsem to stopnul a nahradil prvním vydáním GH na CD. Tam to bylo super.
Joooo Hi-res.
Re: Jak nám to dnes hraje a co se prodává
Nejlepší poslech "Bicycle Race"je z vinylu a z cd z roku 94(digital master series.
Na snímcích: středové štítky GB 1vydaní,,Jpn 1vydaní,cd z roku94.
CD z roku 94 teda fakt ne, to je ukázková zvuková zprasenina. Když album Jazz na CD, tak CD z 80. let, například:Dasta píše: Nejlepší poslech "Bicycle Race"je z vinylu a z cd z roku 94(digital master series.
https://www.discogs.com/release/2284136-Queen-Jazz
Zvukově o přinejmenším o třídu lepší než ta zpraska z roku 1994.
No jistě,jak také jinak, že.
Je to možné,z osmdesátých let toto cd nemám,soustředím se hlavně
na vinyly.Ještě,že ty se nenechají zpochybnit, že.
Nicméně si myslím, že zprasenina je silný výraz pro vydání z roku 94
Kdyby se jednalo o cd po roce 2000,mohl bych i souhlasit,takhle ale nikoliv.
Všecky Queeny v remasterech přejede vždy první vydání CD. Jak v dynamice, tak v příjemnosti zvuku pro ucho, všeho je tam tak akorát.
Zdravím,
tam šlo o Hi-Res, zakoupené na HDTracks v 96/24 a je to ta verze Remastered 2011. Za mně neposlouchatelná sračka, mám to už déle a dlouho jsem to nepouštěl a proto mně ta nekvalita překvapila. Dokonce překvapila i nehifisty a v přímém srovnání to najednou jasně slyšeli i oni a poznámky typu, že si vymýšlím a že slyším trávu růst, se jaksi tentokrát nekonaly.
To CD Greatest Hits mám z roku 1984, EMI – CDP 746033 2 ( červená placka, Japan ), a to hraje perfektně, kéž by to tak hrálo i dnes na nových CD.
Řadovku Jazz mám z roku 1986, EMI – CDP 7 46210 2 ( W. Germany ) a to hraje také perfektně.
CD Queen bylo vydáno spousta, ale pokud jsem měl ty první vydání na CD a ty jsou super, další jsem již nehledal.
tam šlo o Hi-Res, zakoupené na HDTracks v 96/24 a je to ta verze Remastered 2011. Za mně neposlouchatelná sračka, mám to už déle a dlouho jsem to nepouštěl a proto mně ta nekvalita překvapila. Dokonce překvapila i nehifisty a v přímém srovnání to najednou jasně slyšeli i oni a poznámky typu, že si vymýšlím a že slyším trávu růst, se jaksi tentokrát nekonaly.
To CD Greatest Hits mám z roku 1984, EMI – CDP 746033 2 ( červená placka, Japan ), a to hraje perfektně, kéž by to tak hrálo i dnes na nových CD.
Řadovku Jazz mám z roku 1986, EMI – CDP 7 46210 2 ( W. Germany ) a to hraje také perfektně.
CD Queen bylo vydáno spousta, ale pokud jsem měl ty první vydání na CD a ty jsou super, další jsem již nehledal.
I takhle se dá objevit stará známá skutečnost, že čím novější remaster, tím horší zvuk. Nálepka Hi-Res z HD Tracks je jen marketing, každý trochu znalý posluchač by měl dobře vědět, že o kvalitě zvuku nic neříká.
Antony,
jestli je to na mně, tak to není třeba. Tyhle věci dávno znám, jen mi překvapil ten rozdíl oproti naší totalitní nahrávce ze 70., kterou jsem právě tímto chtěl vyzdvihnout. Supraphononline to zjevně neprzní LW.
Na HDTracks jsem nakupoval od roku 2013 a hned bylo jasné o co jde. Popisoval jsem to tady už mnohokrát, i to jak jsem některé nahrávky ihned po stažení smazal, i moji komunikaci s HDTracks ohledně nekvality, kde jistý Joshua uváděl, že jsou jen prodejci a za kvalitu neručí a podobné kecy. Lze to tady vyhledat. Poslední roky už tam nenakupuji, obecně vůbec souborové Hi-Res omezuji, pouze placky. Obecně digitál je dnes sázka do loterie, jistejší jsou pouze LP a ty dnes nakupuji. Ani tady to však už není 100%, i tady se u některých LW uplatňuje. Smutná to doba.
Ty Queen to je trága všeobecně. Pos*al to jistý rádoby "mág" Bob Ludwig a velmi smutné je to, že mu k tomu prznění dal souhlas a přes rameno se mu díval Sir Brian Harold May CBE. Společně takto ses*ali všechny desky Queen, včetně SACD, které já jsem si všechny zakoupil z Japonska ( 1300,- Kč za kus ), samozřejmě takovou hrůzu jsem nečekal, protože s Hi-Res od Queenů jsem měl již zkušenosti na DVD-Audio z roku 2002 a ty jsou naopak super, super.
jestli je to na mně, tak to není třeba. Tyhle věci dávno znám, jen mi překvapil ten rozdíl oproti naší totalitní nahrávce ze 70., kterou jsem právě tímto chtěl vyzdvihnout. Supraphononline to zjevně neprzní LW.
Na HDTracks jsem nakupoval od roku 2013 a hned bylo jasné o co jde. Popisoval jsem to tady už mnohokrát, i to jak jsem některé nahrávky ihned po stažení smazal, i moji komunikaci s HDTracks ohledně nekvality, kde jistý Joshua uváděl, že jsou jen prodejci a za kvalitu neručí a podobné kecy. Lze to tady vyhledat. Poslední roky už tam nenakupuji, obecně vůbec souborové Hi-Res omezuji, pouze placky. Obecně digitál je dnes sázka do loterie, jistejší jsou pouze LP a ty dnes nakupuji. Ani tady to však už není 100%, i tady se u některých LW uplatňuje. Smutná to doba.
Ty Queen to je trága všeobecně. Pos*al to jistý rádoby "mág" Bob Ludwig a velmi smutné je to, že mu k tomu prznění dal souhlas a přes rameno se mu díval Sir Brian Harold May CBE. Společně takto ses*ali všechny desky Queen, včetně SACD, které já jsem si všechny zakoupil z Japonska ( 1300,- Kč za kus ), samozřejmě takovou hrůzu jsem nečekal, protože s Hi-Res od Queenů jsem měl již zkušenosti na DVD-Audio z roku 2002 a ty jsou naopak super, super.
Oldear:
je mi jasné, že to znáš. Obecně ale hodně lidí podléhá právě tomu marketingu. Je nutno je opakovaně vyvádět z omylu. Hi-Res nic nezaručuje.
Supraphonské Hi-Res soubory (pozor - jen tyto, jejich standardní flac je zmršený skoro vždy) patří až na výjimky mezi ty nejlepší. Mám jich cca 40 a snad kromě dvou se dají srovnat s vinylovým masteringem. Přitom je to tak jednoduché. Do ničeho nehrabat. Jakákoli snaha o vylepšení vede ke zhoršení zvuku.
je mi jasné, že to znáš. Obecně ale hodně lidí podléhá právě tomu marketingu. Je nutno je opakovaně vyvádět z omylu. Hi-Res nic nezaručuje.
Supraphonské Hi-Res soubory (pozor - jen tyto, jejich standardní flac je zmršený skoro vždy) patří až na výjimky mezi ty nejlepší. Mám jich cca 40 a snad kromě dvou se dají srovnat s vinylovým masteringem. Přitom je to tak jednoduché. Do ničeho nehrabat. Jakákoli snaha o vylepšení vede ke zhoršení zvuku.
Naprostý souhlas, mám to taky tak a českou hudební historii nakupuji u Supraphonline, tedy tu z originál master tape a ve 192/24. Ty nové věci 48/24, tak ty fakt neee. Vlastní uši napoví.
Hodně dobrých nahrávek.
Hodně dobrých nahrávek.
Jistota je jedině vinyl,pokud možno dobové vydání.
Kdo nechce desku z druhé ruky,u Queen je výborná edice 2015 (Virgin)na vinylu,koupi jsem před lety na zkoušku a porovnání "The Game"a nemá to chybu.
Kdo nechce desku z druhé ruky,u Queen je výborná edice 2015 (Virgin)na vinylu,koupi jsem před lety na zkoušku a porovnání "The Game"a nemá to chybu.
Ano, jak taky jinak, Loudness War, bohužel.Dasta píše: ↑01 srp 2024 18:08No jistě,jak také jinak, že.
A jistěže i vinyly se nechají zpochybnit, pokud je k tomu důvod, zmrvených vinylů jsou hromady. V případě alb Queen jsou například "zpochybnitelný" vinyly z roku 2015, to nejsou "výborný edice," naopak. Jde o zvukovou kvalitu danýho vydání, ne o druh nosiče. A pokud máš u zmíněnýho alba na CD jen remaster z období Loudness War a ne i vydání z 80. let, tak pak nechápu jak si můžeš o tom CD remasteru z roku 1994 troufnout říkat, že poskytuje nejlepší poslech. Obzvlášť když je krásně slyšet, jak je to vydání zvukově zprasený, což by teda každej hifista měl slyšet.
Zmiňovaný CD z roku 1994 je zvuková zprasenina, to není silnej výraz, to je pouze perfektní jednoslovný vystižení a popsání reality. Prostej fakt, nic víc.
Souhlasit či nesouhlasit si samozřejmě můžeš s čím chceš, ale číkoli souhlas/nesouhlas na tom jak se věci ve skutečnosti mají nic nemění, je to jak to je. A nesouhlas s tím jak se věci skutečně mají je jen zavírání očí před realitou. Loudness War se začala rozjíždět už v první polovině 90. let a právě remastery alb Queen na CD jí byly už tehdy zasažený
CD z roku 1986:
https://dr.loudness-war.info/album/view/3070
CD z roku 1994:
https://dr.loudness-war.info/album/view/158389
Nejsem asi hifista,debaty nemají cenu, zvláště ty nikdy nekončící o loudness war.Ty totiž o ničem jiným nemluvíš.
Lepší je poslouchat si svojí hudbu a nezasahovat do ničeho.
Lepší je poslouchat si svojí hudbu a nezasahovat do ničeho.