Kompaktný diskový prehrávač Canor CD2 VR

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Tony
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompaktný diskový prehrávač Canor CD2 VR

Příspěvek od Tony »

Dragon, poprosil by som popisat cely retazec na ktorom si to testoval - vratane kablov, ako aj velkost miestnosti, pripadne jej akusticke upravy.
Bude to mat vacsiu vypovednu hodnotu ;)

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

*headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang*

Nema nekdo telefon na doktora Chocholouška ?? Potreboval bych s nim poklabosit *klanimse* *klanimse* *klanimse*

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

Nazdar Tony. Keby som chcel popisovať svoj reťazec, urobím to už dávno, v rubrike "kdo je kdo", no nechcem. Z prečítania ti to aj tak nič nedá, musel by si počuť. Potom ťa zavolám keď aj ja doriešim predzosilňovač, už je to na spadnutie. Drž sa

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

muze mi nekdo vysvetlit co zpusobuje vliv nozicek na cd prehravac ? Dokazu pochopit, filtry, kabely, pracky ale nad nozickama mi zustava rozum stat. U beden je to jasne, ale u cd prehravace kde je dobre vyreseno cteni to nechapu.

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

TONY prosím ťa vysvetli mu to, ako sa tento "zázrak udial" aj na tvojom Meridiane 808 (13.000 euro) a spýtaj sa na to aj PASULA prečo má na svojej fotke na špičkovom transporte od EMM Labs nožičky od Finite elemente. Nepoznám CD player na ktorý by tieto nožičky nezabrali. Odskúšané na X - prehrávačoch ( Accuphase - 55V, 65V, 75 atď... všetko bolo doma). Neviem prečo sa tu diskutuje o pi...., tu je vlákno na CD 2 VR+, nie o nožičkách.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Tony, prosim te, vysvetli mi to *hura*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dragon píše:Takže od tedy ako sa mi dostal CD prehrávač CANOR CD 2 VR+ (+ osadenie kondenzátormi MUNDORF) do ruky prešlo pár dní, dostal čas aj na zahorenie lámp ( výrobca všetky lampy zahoruje 100 hodín a potom ich spáruje a dáva do prístrojov). Takže nebudem sa rozpisovať na dve strany, ale po dôkladnom vypočutí musím napísať, že som zostal dosť prekvapený, v cene 2890 Euro som ešte nepočul takto dobre hrajúci stroj. STROJ SOM POSUDZOVAL V ABSOLÚTNOM MERÍTKU, NIE PODĽA KATEGÓRIE. Buď to hrá alebo nie.Má to svoje muchy, vyžadoval by som - lepšiu presnosť basovej zložky, rýchlosť a brilantnosť (beriem to ale bez cenovej kategórie) .... ale predností je kopec - vynikajúca farba nástrojov ( fantastické stredy, farba nástrojov, hlasov), detailnosť, priestor Ľ-P aj P-Z, veľká scéna (u lamp je to všeobecne známe). Počúval som džezové veci, rockové ale aj metalové napr. Slayer - South of heaven ( rýchle, kvalitne nahraté bicie, nezvládne hoci čo). Samozrejme nedalo mi to a skúšal som ďalšie veci. Na CD prehrávač som dal nožičky FINITE ELEMENTE - Ceraball/universal + FINITE ELEMENTE - Resonator + CD prehrávač som zapojil na práčku ACCUPHASE PS 500. Zvuk sa hlavne po založení nožičiek dostal zasa niekde inde, basy sa spresnili, zlepšila sa separácia nástrojov v priestore, resonator tomu dodal ešte viac kľudu v celom spektre - takže za 450 euro pribudlo na ten prehrávač vo zvuku min. 1000 - 1500 euro. Po tomto som prehrávač CD 2 VR+ postavil proti Accuphase DP 65 V v cene 220 000,-Sk, nuž priatelia Accuphase mal menej detailov, menší objem basov, zastreté - prifarbené stredy, rýchlosť a dynamika o chlap lepšia na Canor, dosť ma to prekvapilo. ( ináč sám som niekedy vlastnil Accuphase DP-75, čo bol stroj o niečo ďalej ako 65 V). Suma sumárom CD 2 VR+ je podarený stroj aj bez doplnkov aj keď tie pomôžu aj oveľa drahším prehrávačom. Zhruba do 2 týždňov by sa mi mal dostať do rúk skúšobná CD 2 VR+ osadená - Teflónovými kondenzátormi SOLEN alebo olejovými MUNDORF - Silver Gold Oil - (najvyššie kondenzátory firmy). Takže to je všetko priatelia. *palec*

Obrázek
Obrázek
Dík za příspěvek.
Pořád je co zlepšovat...
Já zase poslouchal Canorova mladšího bráchu, Edgar CD-1.
Renown mi pustil vypečené nahrávky přes nekompromisní aparát Wilson Audio Sophia a lehce vytuněný Edgar CD-1. Dobře ho znám, už jsem Vám o něm psal na f-sportu. Změny se týkají jen úpravy zdroje. Ale jak už říkal bývalý člen Cofee, co není ve zdroji-nenahradíš. :-)
http://www.hifipassion.com/stranky/edgar_cd_1.php
Překvapivý nárůst prostoru. Gramofon Xtencion s Ortofon 2M Black, měl co dělat aby ho dohnal.
Flaškám v předzesilovačích, phonech a CD playerech věřím. Když se to s nimi umí, umí víc a muzikálněji.
Elektronkové phono Canor PH-2, má našlápnuto do vysoce kvalitního zvuku. Už prototyp, se zbavil jakékoli "příchutě" dané zapojeným komponentem. Jakoby přenoska, hrála přímo do zesilovače. A to se mi líbí. *thumbs up*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pro kolegy, co neumí polsky, překládám shrnutí a text u obrázku testu polského Audia :

" Je to vyjimečný přístroj se znamenitým rozlišením a uměním budování prostoru, jaké těžko najít za ty peníze.

text obrázků. Pěkný a čitelný display je jedním z nejkrásnějších vnad krásy Canoru.

Zařízení je vyrobeno v EU, takový nápis je nyní důvodem k hrdosti. "

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Test chuťových a zvukových buněk v češtině.
Velmi originálně sepsané.
Bravo !

http://www.audiodrom.cz/CanorTP106.html

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

eficak píše:Test chuťových a zvukových buněk v češtině.
Velmi originálně sepsané.
Bravo !

http://www.audiodrom.cz/CanorTP106.html
Pekna recenzia, stotoznujem sa aj s poslednou castou:
"Ve skrytu duše doufám, že prešovský výrobce neusne na vavřínech..."

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Jak se dívám po Webu, tak Canor CD + zesilovač prorazily do Němec a prodávají se např. v Bornheimu (horn - kultur.de).

branko33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od branko33 »

Ahojte,
je na predaj Canor CD2 VR+ v striebornej farbe so zarukou za 2200€. *thumbs up*
Mobil: +421915966415

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Docela jsem se pobavil srovnáním s cca 10 let starým Accuphase 65V.....a co to takhle srovnat s novými současnými typy ? To je jak když u aut srovnávám 10 let starou BMW 7-řady s novou Octavií, taky taková blbost, BMW přirozeně stál daleko víc než Octavie, ale už je 10 let stará kára a za 10 let se dost změnilo. Hm....zajímavý způsob reklamy.
Dragon píše:Takže od tedy ako sa mi dostal CD prehrávač CANOR CD 2 VR+ (+ osadenie kondenzátormi MUNDORF) do ruky prešlo pár dní, dostal čas aj na zahorenie lámp ( výrobca všetky lampy zahoruje 100 hodín a potom ich spáruje a dáva do prístrojov). Takže nebudem sa rozpisovať na dve strany, ale po dôkladnom vypočutí musím napísať, že som zostal dosť prekvapený, v cene 2890 Euro som ešte nepočul takto dobre hrajúci stroj. STROJ SOM POSUDZOVAL V ABSOLÚTNOM MERÍTKU, NIE PODĽA KATEGÓRIE. Buď to hrá alebo nie.Má to svoje muchy, vyžadoval by som - lepšiu presnosť basovej zložky, rýchlosť a brilantnosť (beriem to ale bez cenovej kategórie) .... ale predností je kopec - vynikajúca farba nástrojov ( fantastické stredy, farba nástrojov, hlasov), detailnosť, priestor Ľ-P aj P-Z, veľká scéna (u lamp je to všeobecne známe). Počúval som džezové veci, rockové ale aj metalové napr. Slayer - South of heaven ( rýchle, kvalitne nahraté bicie, nezvládne hoci čo). Samozrejme nedalo mi to a skúšal som ďalšie veci. Na CD prehrávač som dal nožičky FINITE ELEMENTE - Ceraball/universal + FINITE ELEMENTE - Resonator + CD prehrávač som zapojil na práčku ACCUPHASE PS 500. Zvuk sa hlavne po založení nožičiek dostal zasa niekde inde, basy sa spresnili, zlepšila sa separácia nástrojov v priestore, resonator tomu dodal ešte viac kľudu v celom spektre - takže za 450 euro pribudlo na ten prehrávač vo zvuku min. 1000 - 1500 euro. Po tomto som prehrávač CD 2 VR+ postavil proti Accuphase DP 65 V v cene 220 000,-Sk, nuž priatelia Accuphase mal menej detailov, menší objem basov, zastreté - prifarbené stredy, rýchlosť a dynamika o chlap lepšia na Canor, dosť ma to prekvapilo. ( ináč sám som niekedy vlastnil Accuphase DP-75, čo bol stroj o niečo ďalej ako 65 V). Suma sumárom CD 2 VR+ je podarený stroj aj bez doplnkov aj keď tie pomôžu aj oveľa drahším prehrávačom. Zhruba do 2 týždňov by sa mi mal dostať do rúk skúšobná CD 2 VR+ osadená - Teflónovými kondenzátormi SOLEN alebo olejovými MUNDORF - Silver Gold Oil - (najvyššie kondenzátory firmy). Takže to je všetko priatelia. *palec*

Obrázek
Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Mirek

A s jakým současným CD playerem by sis to srovnání představoval ?

Ve stejné ceně je třeba namátkou Copland 823, nebo Micromega CD-30, nebo Musical Fidelity M6CD, nebo Prima Luna Prologue Classic, nebo Shanling CD-T1500, ty všechny Canor spolehlivě přehraje.

Odpovědět