Levný streamer pro Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
mcm
Kontaktovat uživatele:

Levný streamer pro Tidal

Příspěvek od mcm »

ahoj, zakoupil jsem androidí krabičku "Homatics Box R 4k Plus" a docela to funguje jako streamer pro Tidal. Připojí se to do Google Storu a odtud jde nainstalovat aplikace Tidal. Přes optiku pak jde připojit DAC a hrát, kupodivu jdou pustit i Dolby Atmos nahrávky na stereofonním zesilovači. Nevýhoda je že to musí být připojeno k televizi ale vzhledem k tomu že na Tidalu je už hodně video nahrávek tak mě to ani nevadí. Další nevýhodou je že dálkové ovládání nemá klávesnici takže vyhledávání skladeb je zdlouhavý ale funguje vyhledávání hlasem - ovladač má mikrofon. Máte s tím někdo zkušenosti, používáte něco takového, pochlubte se :D

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Levný streamer pro Tidal

Příspěvek od muchacho »

Po bazarech pohledat starý a dobrý Chromecast Audio, propojit optikou a používat jako streamer - transport a nebo novější WiiM Pro (případně Plus s lepším DACem pro použití Line Out). Obojí se ovládá přes mobil a WiiM má kromě funkce Chromecast Audio i TIDAL Conect, který plnohodnotně streamuje Hi-Res až do 192/24.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

mcm píše:
17 led 2024 21:19
ahoj, zakoupil jsem androidí krabičku "Homatics Box R 4k Plus" a docela to funguje jako streamer pro Tidal. Připojí se to do Google Storu a odtud jde nainstalovat aplikace Tidal. Přes optiku pak jde připojit DAC a hrát, kupodivu jdou pustit i Dolby Atmos nahrávky na stereofonním zesilovači. Nevýhoda je že to musí být připojeno k televizi ale vzhledem k tomu že na Tidalu je už hodně video nahrávek tak mě to ani nevadí. Další nevýhodou je že dálkové ovládání nemá klávesnici takže vyhledávání skladeb je zdlouhavý ale funguje vyhledávání hlasem - ovladač má mikrofon. Máte s tím někdo zkušenosti, používáte něco takového, pochlubte se :D
Pokud je chytrá TV, lze streamovat přímo z TV. U Android TV je to jasné, ale Tidal podporuje Samsung i LG se svými operačními systémy. Pro pohodlnější ovládání stačí připojit klávesnici s myší.

rimidalv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimidalv »

Wiim (mini, pro, pro +). *thumbs up*

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

U Wiim je trochu škoda, že nemá žádný USB výstup, pokud někdo chce opravdu levný streamer s USB výstupem, tak doporučuji nějaký levný android box a do něj nainstalovat USBAUDIO player PRO. Software je podle mě u tohoto zásadní protože má vlastní HIRES ovladače pro bitperfect usb výstup. Podporuje Qobuz, Tidal, rádia, síťová úložiště atd. Taktéž lze ovládat na dálku mobilem, ovladačem nebo myší přímo na TV. Já jsem takhle vyhrabal z šuplíku léta nepožívaný box zn. Strong SRT 2023, napájím to kvalitním zdrojem a nezpozoroval jsem, že by to hrálo hůře než třeba takový Eversolo DMP A6. USBaudio player je placený software - jednorázově 199- Kč.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Strong SRT 2023 má jen USB vstupy nikoliv výstupy. To by mě zajímalo jak to máš propojený, když to nemá USB výstup. Těžko věřit, že to hraje jako Eversolo. Má to jen 3,5 Jack AV výstup. Tak mám zapojený box Nokia Streaming 8000.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

To Lemon: Android Box ( SRT 2023) je propojen běžným USB kabelem( AQ Carbon) do usb vstupu převodníku Musician Draco.
Eversolo jsem měl zapojené na stejné sestavě.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

On ten USB vstup u SRT 2023 lze použít jako výstup zvuku do Musician Draco?

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Ano lze použít. Osobně jsem nikde neviděl, že by USB rozhraní mělo fungovat pouze jako vstup.

Odpovědět