M2TECH YOUNG MKIII

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od jimmi »

Zaujal ma tento DAC


http://nuke.nonsoloaudiofili.com/Preamp ... fault.aspx


https://www.remusic.it/EN/M2Tech-Young- ... y-40fa9d00

https://lnx.m2tech.biz/products/rockstars/young-mkiii/

Nový tu je za 1200€ https://www.audioimpact.it/en/dac-conve ... kiii-.html


8-)


Mal možnosť už ho niekdo vyskušať a vypočuť?
Poprípade další typ na DAC z čipmi Burr-Brown PCM17XX čo podporuje MQA.

hřebík
Příspěvky: 804
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od hřebík »

Můžu se zeptat, kolik procent hudby posloucháš v MQA? Zajímá mě to, protože tvůj příspěvek (na mě) působí, že z toho činíš docela vysokou prioritu při výběru DACu. DAC bez podpory MQA bys tedy nekoupil? Ne že bych chtěl nějaký konkrétní doporučit, jen mě zajímá, nakolik důležitá je pro tebe podpora MQA a proč. Sorry, jestli je to hloupá otázka.

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od jimmi »

Otázka je dobrá.Mám už dosť suborov v MQA. Odpoviem ale kolko ich je a kolko z nich počuvam že neviem. Ak je nahrávka v MQA formáte tak moj DAC automaticky ju prehrá v nižšom rozlišení.

Na plnohodnotné prehrávanie MQA suborov treba DAC čo podporuje MQA a aj Softver čo podporuje MQA to vysoké rozlíšenie.

Preto hladám DAC do cca 1500€ a potom logicky další krok bude softver čo podporuje MQA. (zatial poznám 3 rozne , jeden je dostupný pod Windows 10 hned a dalšie sa pripravuju)


Aspon tak som to pochopil https://www.audiostream.com/content/mqa ... -explained
Naposledy upravil(a) jimmi dne 06 srp 2018 12:30, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od PavelDosko »

digitalni hudbxy kupuju dost, kde kupujes nahravky v mqa ? (nemyslim stream)

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od jimmi »

Momentalne riešim už rok DAC a možno aj další rok ho budem riešiť. Potom ten soft. Známi už má na rok kupený https://roonlabs.com/pricing.html tak ho skuša ako šlape a

čaká sa na plnu verziu https://audirvana.com/audirvana-plus-for-windows-10/

a http://sonicstudio.com/amarra/products.php tam Amarra Luxe stále nemá tušim podporu Windows 10.

hřebík
Příspěvky: 804
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od hřebík »

Ptal jsem se proto, protože při DSD mánii před pár lety byla DSD podpora u DACu někdy rozhodujícím parametrem koupě s očekáváním zvukových zázraků, přestože hudby ve skutečném DSD bylo řádově možná tak max. pár procent??? a nikdo toho reálně moc neslyšel. Z dění kolem MQA mívám občas trochu podobný pocit. Kolik MQA hudby skutečně existuje? Sám nevíš, kolik % z tvého poslechu MQA činí. Na jaké místo při výběru DACu tedy podporu MQA zařadit? Brát ji vůbec za nezbytnou vlastnost DACu? Co je u DACu pro tebe nejdůležitější? Odpovědi neznám. / A jinak sorry, trochu OT. M2TECH YOUNG MKIII jsem nikdy neslyšel.

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od jimmi »

Tu sa jedná o to že ked kupim DAC nechcem ho už meniť 5 a možno 10 rokov.
To práve umelo robia a vyrábaju "nové formáty " ako je aj MQA aby ludia sa pobláznili menili a kupovali novšie.
Ako to chceš zastaviť ?
Momentálne chcem niečo slušné kupiť a mať klud.Ak by RME( už som chcel kupovať a som sa zasekol) ako firma kupila licenciu na MQA tak asi neriešim iný DAC.

Kdovie čo taká Licencia stojí(asi na rok alebo sa dá aj viacej zaplatiť) a možno stačí nevraživosť Nemci voči Angličanom a aj koli tomu ju nezakupia. :shock:
Naposledy upravil(a) jimmi dne 06 srp 2018 13:35, celkem upraveno 1 x.

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od jimmi »

Z čipom AKM je za cca 1600€ aj https://teac.jp/int/product/ud-505/top

Len podporu MQA má tušim až http://www.mqa.co.uk/customer/our-partn ... rtner-page

Osobne by mi stačil aj http://www.teac.com/product/ud-501/ ak by mal podporu MQA.

merhaut

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od merhaut »

V dané cenové kategorii bych zvažoval: Teac NT-505 = 2 mouchy jednou ranou (MQA DAC plus MQA streamer)

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od jimmi »

Viem o nom ved hore :roll: som dal odkaz" Len podporu MQA má tušim až http://www.mqa.co.uk/customer/our-partn ... rtner-page " a má čip https://www.akm.com/akm/en/aboutus/news ... K4497_001/

merhaut

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od merhaut »

Odkaz "hore" byl na UD-505, což je jen DAC. NT-505 je i streamer, kde má MQA větší opodstatnění.

Zdeno1
Příspěvky: 473
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od Zdeno1 »

Furt se tady někde povídá o MQA, mám to řešit, je to slyšet? Tak aby to mělo smysl, to bych musel zase všechno prodat a znovu nakoupit?

Miero
Příspěvky: 1447
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od Miero »

Ak vies zohnat hudbu aspon v CD kvalite i bez pridaneho MQA tak to IMHO moc velky zmysel nema.

merhaut

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od merhaut »

MQA má smysl u streamingu per Tidal. Jinak ne.

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: M2TECH YOUNG MKIII

Příspěvek od jimmi »

A to zase prečo ? Také jednoznačné vyhlásenie. Ja Tidal zatial nemám lebo internet je tu slabý( preto mi zatial stačí "lepší DAC") tak hladám iné riešenie.

Zo Sabre je DAC prevodníkov z podporou MQA asi najviac a pre mna čo som našiel zaujímavý je Mytek Brooklyn DAC+

https://mytekdigital.com/hifi/products/brooklyn/

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host