Ps: no řekněte – nevypadá to dost hi-fi? (17.500 Kč)

můj řetězec vypadá takto: MacMini –> aplikace Fidelia –> Cambridge audio azur 840C jako DAC –> Luxman C-02 –> Luxman M-02
Pokusím se to napsat ve zkratce
• MacMini není v podstatě slyšet – žádné hlasité větráčky ani hlučný HDD
• má v sobě již zabudovaný digitální optický výstup (je to přes toslink redukci, což pro někoho asi nebude dost higend...)
• existuje na něj velké množství vysoce kvalitních přehrávačů, já jsem po hledání po fórech nainstaloval aplikaci Fidelia, která umí spolupracovat s iPhone (a musím podotknout, že naprosto bezproblémově – nainstaujete Fidelia aplikaci na iPhone a máte okamžitě a bez nastavování přístup do celého svého playlistu v aplikaci na počítači – navíc můžete ovládat hlasitost, listovat playlistem, pouštět soubory atp.)
• aplikace Fidelia si dokonale rozumí s FLAC soubory
• komfortní oládání přes iPhone
Fidelia na ploše

Ovádání Fidelia v iPhone

Moje zkušenosti s poslechem jsou zatím velmi pozitivní, zkouším si pouštět FLAC verze svých LP, které mi hrají skrz senzační Ortofon Cadenza Blue a obé mi velmi lahodí. Sanžím se být nestranný a proto nebudu říkat co je jepší – jestli LP nebo FLAC, ale protože zde píšu o MacMini transportu, zústanu s hodnocením u něj. Vše hraje velmi přirozeně, vyváženě (to je především práce Fidelia přehrávače – v první fázi jsem zkoušel pouštět hudbu přes iTunes, ale to nebylo dobré a rozhodně to jako přehrávač na PC transportu nedoporučuju) Velkou práci samozřejmě dělá senzační Cambridge Audio převodník, který se dá pořídit separátně bez CD přehrávače jako malý box Cambridge Audio DacMAGIC za cca 10.000 Kč. Všechno dohromady to funguje k mé plné spokojenosti a hudba baví, baví a baví a já jsem rád, že jsem objevil zase novou cestu. Navíc je to všechno velmi pohodlné ....že by na sbírku CD začal pomalu sedat prach?