MacMini jako transport pro FLAC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Diode
Kontaktovat uživatele:

MacMini jako transport pro FLAC

Příspěvek od Diode »

Rád bych se s Vámi podělil o čerstvou a pozitivní zkušenost s počítačem MacMini, který jsem použil jako server pro přehrávání FLAC souborů.
Ps: no řekněte – nevypadá to dost hi-fi? (17.500 Kč) ;)
Obrázek

můj řetězec vypadá takto: MacMini –> aplikace Fidelia –> Cambridge audio azur 840C jako DAC –> Luxman C-02 –> Luxman M-02

Pokusím se to napsat ve zkratce
• MacMini není v podstatě slyšet – žádné hlasité větráčky ani hlučný HDD
• má v sobě již zabudovaný digitální optický výstup (je to přes toslink redukci, což pro někoho asi nebude dost higend...)
• existuje na něj velké množství vysoce kvalitních přehrávačů, já jsem po hledání po fórech nainstaloval aplikaci Fidelia, která umí spolupracovat s iPhone (a musím podotknout, že naprosto bezproblémově – nainstaujete Fidelia aplikaci na iPhone a máte okamžitě a bez nastavování přístup do celého svého playlistu v aplikaci na počítači – navíc můžete ovládat hlasitost, listovat playlistem, pouštět soubory atp.)
• aplikace Fidelia si dokonale rozumí s FLAC soubory
• komfortní oládání přes iPhone

Fidelia na ploše
Obrázek
Ovádání Fidelia v iPhone
Obrázek

Moje zkušenosti s poslechem jsou zatím velmi pozitivní, zkouším si pouštět FLAC verze svých LP, které mi hrají skrz senzační Ortofon Cadenza Blue a obé mi velmi lahodí. Sanžím se být nestranný a proto nebudu říkat co je jepší – jestli LP nebo FLAC, ale protože zde píšu o MacMini transportu, zústanu s hodnocením u něj. Vše hraje velmi přirozeně, vyváženě (to je především práce Fidelia přehrávače – v první fázi jsem zkoušel pouštět hudbu přes iTunes, ale to nebylo dobré a rozhodně to jako přehrávač na PC transportu nedoporučuju) Velkou práci samozřejmě dělá senzační Cambridge Audio převodník, který se dá pořídit separátně bez CD přehrávače jako malý box Cambridge Audio DacMAGIC za cca 10.000 Kč. Všechno dohromady to funguje k mé plné spokojenosti a hudba baví, baví a baví a já jsem rád, že jsem objevil zase novou cestu. Navíc je to všechno velmi pohodlné ....že by na sbírku CD začal pomalu sedat prach?

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Re: MacMini jako transport pro FLAC

Příspěvek od enregistree »

Fidelia vypada zajimave, pokud te zajimaji dalsi, zkus prehravac Decibel for Mac, i kdyz asi nema moznost ovladani pres iPhone.

Libi se mi, ze pouzivas ten vestaveny toslink vystup z mac mini. Nektere starsi Macy neumely posilat pres tenhle vystup 24/96 a vyssi rozliseni, je dobre, ze uz to podporuji…

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

enregistree píše:Fidelia vypada zajimave, pokud te zajimaji dalsi, zkus prehravac Decibel for Mac, i kdyz asi nema moznost ovladani pres iPhone.

Libi se mi, ze pouzivas ten vestaveny toslink vystup z mac mini. Nektere starsi Macy neumely posilat pres tenhle vystup 24/96 a vyssi rozliseni, je dobre, ze uz to podporuji…

The headphone / line output jack accommodates digital optical audio output, analog audio output with a 24-bit, 44.1-192 kHz D/A converter, digital audio output up to 24-bit stereo and 44.1-192 kHz sampling rate and supporting encoded digital audio output (AC3 and DTS).

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

toslink (optika) by mela mit strop na 96k, nejde to pripojit s redukci na cinche i na coax ? pak bych tech 192k bral

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Ten kombinovany jack umi analog stereo nebo digital optikou, digital elektricky neumi.

Pokud pres ten S/PDIF out leze ven 24/96, povazoval bych to za uspech. Mimochodem neni potreba pouzivat redukci jack-toslink a toslink-toslink kabel, jsou primo i kabely osazene na jedne strane optical 3.5mm jack a na druhe toslink,
AM píše:toslink (optika) by mela mit strop na 96k, nejde to pripojit s redukci na cinche i na coax ? pak bych tech 192k bral

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Používám prozatím iMac. model cca 5 let starý, ale už s procákem Intel. Hudbu z iTunes, kde mám soubory v m4a /bezeztrátové/, přehrávám přes toslink přímo na vstup do Lyngdorfa. Fidelia je za malý poplatek, demo verze je omezená v čem?

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Ahoj kočičí kolego – omezená je 15 dní trial. Jinak je to plnohodnotné.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Tak už ji mám staženou, jdu ji instalovat a porovnám s iTunes. Zatím na velkého Maca, zítra odpoledne i na iMacka, jsem zvědavý, zda mi na tom bude fungovat i dálka na Front Row. Mackům zdar! :-)

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Fidelia je nainstalovaná, hraje jak o závod a o dost velké poznání lépe, než iTunes! Prozatím sestava je Fidelia - MacPro - receiver Marantz SR930 - repro Sony SA-S1. Jen co budu mít doma bedny, bude v pokojíku sestava Fidelia - optikou přímo do Lyngdorfa a z něj do Quadral Vulkan MKV.
Malý háček - Fidelia se někdy kousne, dnes se mi to stalo už potřetí ... verze je 1.0.6.

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Ahoj, nainstaluj si nejnovější verzi – já mám 1.0.8. ;)

mirino_h
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirino_h »

Na prehravani Flacu take pouzivam mac mini. Nejdrive jsem ho mel zapojeny pres toslink do dacmagicu - dalo se. Potom jsem zkusil m2tech hiface pres usb-BNC - lepsi. No a ted je to macmini - M2tech young pres USB. Na prehravani jsem zkousel vsechno mozne - iTunes, Ayre Wave, Decibel, Pure Music, Fidelia, Amarra. Nejlepsi zvuk - Amarra, ale take nejdrazsi. Zvukove je ale srovnatelne pouziti Decibelu a ten stoji jenom 33USD. Takze pouzivam Decibel a trial verzi Amarry. Akorat ze po skonceni platnosti trial verze amerry musim cekat na novou verzi a tak dokola. Zcela nejlepsi pomer cena/vykona je Decibel.

Jinak mini je tichoucky a vykonove staci. Zcela v poho flacy z hdtracks 192/24

Mirek

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Možná je to zbytečná a hloupá otázka, ale zeptám se. Používám optický výstup z Maca přímo do vstupu Lyngdorfu. Bylo by vhodnější a lepší použít zařízení USB s digivýstupem? Bude výsledek adekvátní úsilí ? Děkuji.

enregistree
Kontaktovat uživatele:

To uz zacina byt uzce zamerene, nejvice informaci najdes na www.computeraudiophile.com,

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

To ano :-) Dík za odkaz!

Odpovědět