Nefunguje mi DTS kódování na PC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
vincik
Kontaktovat uživatele:

Nefunguje mi DTS kódování na PC

Příspěvek od vincik »

Dobrý den, potřeboval bych poradit od někoho zkušenějšího.

Mám reopro soustavu 5.1 se zesilovačem Yamaha RX-V420 RDS, který podporuje DTS a mám ho optickým kabelem zapojený do počítače. Když mám vstupní režim na zesilovači na "DVD AUTO", tak se mi při přehrávání filmů (mkv ve formát s podporou DTS) rozsvítí na zesilovači kontrolka ProLogic,DSP(což je tuším jen něco jako ekvalizér u Yamahy) a PCM. Když ale na zesilovači místo "DVD AUTO" nastavím vstupní režim "DVD DTS" a zapnu film tak je ticho. Zkusil sem programy jako VLC nebo KMplayer a nic. Zvukovou kartu mám integrovanou ale DTS podporuje. Stejně tak v nastavení windows chyba asi nebude jelikož když dám v ovládacích panelech "zvuk" a vyberu si aktuální přehrávací zařízení (tedy "Realtek digital output"), tak tam mám ověření kódování formátu a vzorkovací frekvence a DTS i Dolby digital funguje (kliknu na tlačítko test a postupně zašumí/zapípá všech 6 kanálů) viz. obrázek.

Obrázek

Odar

Re: Nefunguje mi DTS kódování na PC

Příspěvek od Odar »

Skus Media Player Home Cinema a pripadne XBMC.

mimoklepes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimoklepes »

Problem bude v nastaveni prehravaca. V defaultnej konfiguracii byvaju myslim softverove prehravace nastavene na dekodovanie priestoroveho zvuku, ale ty potrebujes, aby ich posielali v nezmenenej (nedekodovanej) forme von. Nastavenie sa zvykne volat "AC3 Passthrough", "SPDIF Passthrough", alebo tak nejak. Vo VLC chod do Tools -> Preferences, dole vyber Show settings "All". V polozke Audio potom skus zafajknut "Use S/PDIF when available".

Ked ti na Yamahe svieti PCM, znamena to, ze do neho cez SPDIF tecu standardne stereo data. Nastavenie nechaj na DVD AUTO. Pri spravnom nastaveni v pocitaci by sa malo samo rozsvietit DTS alebo DD (pri Dolby Digital).

vincik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincik »

Zkusil sem chválený program PowerDVD ale DTS nefungovalo a navíc u některých filmů se zvuk vůbec nerozběhl. Zjistil sem že program podporuje jen některé kodeky. Můj ALC888 mezi ně nepatří. Pak se narazil na fórum http://www.svethardware.cz/forum/showth ... p?p=348435 kde někdo řešil stejný problém. Zkusil sem tedy ten classic media player ale výsledkem mého vrtání se v nastavení bylo zrychlený obraz a šílené praskání zvuku u jakéhokoliv filmu který sem v něm pustil. Přitom si sem jist, že sem nic s rychlostí filmu nedělal. Muselo se to nějak pokazit jak sem tam přepínal ten zvuk.

Takže teď vydím svou budoucnost tak, že si pořídím nějakou zvukovou kartu.

vincik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincik »

pokud by někdo v budoucnu narazil na tento topic se stejným problémem, tak věřte že s integrovanou ALC888 od realteku DTS ani DolbyDigital přes S-PDIF nerozkódujete. Co sem tak pročítal informace o zvukových kartách, tak se určitě vyplatí. Už jen z toho důvodu že nežerou tolik výkon CPU jako integrované a i ty nejlevnější mají lepší zvuk jak integrované.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Poslal jsem ti SZ.

Odpovědět