No oversampling
No oversampling
Zdravím,
Rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti nebo názor na NO oversampling? Setkal jsem se s ním teď v jednom zařízení a je to dost nová zkušenost.
Zvuk je velmi naturální a "hutný" na výškách, basech. Trochu horší lokalizace, ale podání lidského hlasu je fantastické. Jednotlivé nástroje mají obrovskou, ale ne tak kvalitni texturu(- někdy až moc) a horší separaci.
Ještě jsem slyšel u jednoho jiného kolegy velmi zajímavý DAC960. velmi zajímavý vintage DAC/headamp od Philips, velmi dobře hodnocený a dnes už raritní, postavený na vynikajícím TDA1541A.
Ten DAC960 disponuje taky jen nějakými základními filtry, ale i tak, ten zvuk byl dost podobný mému NOSu. (a totální rozpor se současným "předigitalizovaným" mainstreamem)
...když nad tím uvažuji více, mám obavu, že s tím zvukem nevydržím moc dlouho..Hrozí-li to? Tak by mne zajímalo, jaké máte případně zkušenosti a co si o NOSu myslíte..
Rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti nebo názor na NO oversampling? Setkal jsem se s ním teď v jednom zařízení a je to dost nová zkušenost.
Zvuk je velmi naturální a "hutný" na výškách, basech. Trochu horší lokalizace, ale podání lidského hlasu je fantastické. Jednotlivé nástroje mají obrovskou, ale ne tak kvalitni texturu(- někdy až moc) a horší separaci.
Ještě jsem slyšel u jednoho jiného kolegy velmi zajímavý DAC960. velmi zajímavý vintage DAC/headamp od Philips, velmi dobře hodnocený a dnes už raritní, postavený na vynikajícím TDA1541A.
Ten DAC960 disponuje taky jen nějakými základními filtry, ale i tak, ten zvuk byl dost podobný mému NOSu. (a totální rozpor se současným "předigitalizovaným" mainstreamem)
...když nad tím uvažuji více, mám obavu, že s tím zvukem nevydržím moc dlouho..Hrozí-li to? Tak by mne zajímalo, jaké máte případně zkušenosti a co si o NOSu myslíte..
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: No oversampling
používám DAC iFi iDSD micro a iUSB power, po všech možných pokusech se SoX jsem veškerý oversampling vypnul a jsem spokojený
Ahoj - tak ako sa to napokon skončilo s tým NOS? Pýtam sa preto, lebo som narazil na názory na webe že zvuk bez oversamplingu je velmi prirodzený a otvorený. A takisto jedno video kde hrala TESLA MC902 bez filtrov a hrá to božsky. Napokon vypočuj si https://www.youtube.com/watch?v=Q6atvXT000Ekychtax píše:Zdravím,
Takže uvažujem o takomto tuningu tiež.
Dopadlo. Několikrát jsem vystřídal NOS a OS u mého DACu. Nakonec zjistil, že mi nejvíc vyhovuje neutrálnější až lehounce teplý zvuk. Což je teď můj DAC19 - 2x PCM1704K s 8xOS. On ten 1704 hraje už "v základu" s OS jinak než dnešní produkce. Trochu "muzikálněji" tepleji, s určitou větší texturou všeho. Proto je dobrý na akustické věci.
S NOS jsem vydržel 2 měsíce a pak už mi neutrálnější zvuk chyběl a předělával jsem to zpět (pájení a flashnutí firmware v DAC). Dalo by se říct, že jsem se NOS zvuku trochu přejedl.
Zvukově NOS u mně měl: větší soundstage, tmavší pozadí a prostor mezi nástroji. Zároveň ale hrály tišší/jakoby byly posazené dál. Větší zabarvení zvuku, textura. Hlas zněl možná přirozeněji, plněji.
Těžko se to popisuje
S NOS jsem vydržel 2 měsíce a pak už mi neutrálnější zvuk chyběl a předělával jsem to zpět (pájení a flashnutí firmware v DAC). Dalo by se říct, že jsem se NOS zvuku trochu přejedl.
Zvukově NOS u mně měl: větší soundstage, tmavší pozadí a prostor mezi nástroji. Zároveň ale hrály tišší/jakoby byly posazené dál. Větší zabarvení zvuku, textura. Hlas zněl možná přirozeněji, plněji.
Těžko se to popisuje

Dík - ten zvuk ako ho popisuješ by sa mi asi páčil
Presne ako si to začal popisovať, tak pri každom ďalšom slove môj záujem o NOS úpravu rástol - a zrejme si ten MC902 ktorý ešte ani nemám dám prerobiť na MOS -:)))
Jeden moderný CD nechám originál (uhladený) a ten starý bude bez oversamlingu - živočíšny - a budem ich striedať.

Presne ako si to začal popisovať, tak pri každom ďalšom slove môj záujem o NOS úpravu rástol - a zrejme si ten MC902 ktorý ešte ani nemám dám prerobiť na MOS -:)))
Jeden moderný CD nechám originál (uhladený) a ten starý bude bez oversamlingu - živočíšny - a budem ich striedať.
Nechci brzdit Tvoje nadšení. Ale zkusil bych si zjistit, jak se ten daný převodník chová v NOS režimu.
Mám zkušenost s PCM1704. Něco jsem početl i o TDA1541A na blogu Lampizatora. U jiných převodníků nemám představu, jak se budou chovat. Na Tvém místě bych se zkusil popídit..
Mám zkušenost s PCM1704. Něco jsem početl i o TDA1541A na blogu Lampizatora. U jiných převodníků nemám představu, jak se budou chovat. Na Tvém místě bych se zkusil popídit..
však ide o TDA1541 ... v MC902
Tak to jo. Přehlídl jsem

takže ? ísť podla teba do NOS na TDA1541 v MC902 alebo nie ? 

Neslysel jsem NOS toho TDAcka. Nechci Ti to proto doporucovat.. Ale myslim ze to je vratna uprava, co jsem vycetl na blogu lampizatora a neni to ani slozite..
Pokud někdo chce vyzkoušet dobrý NOS, můžu jen doporučit Audio Note 4.1 (UK). Preferuju nad Schiit Yggdrasilem na sluchátkách i repro. Detaily podobné, Audio Note je ale prostě poslouchatelnější, rozdíly se jen velmi těžko popisují. Možná třeba: Audio Note prostě hraje muziku, Yggdrasil je sice dobrý, ale někdy jen příliš technický hráč bez emocí a prožitek mizí. Ještě ale nemám úplně jasno, jak je to v porovnání Audio Note 4.1. (NOS) s Audio-GD Master 7 (oversamling 8x).