OPPO BDP-83(SE)

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
chemik
Kontaktovat uživatele:

Re: OPPO BDP-83(SE)

Příspěvek od chemik »

noaid píše:Je tady někdo, kdo tento přehrávač používá i jinak než jen na přehrávání klasických stříbrných kotoučků?
pozde ale preci, ja ho mam.

Co se tyce zvuku tak lze pres DLNA nastreamovat temer cokoli. Je treba mit DLNA server ktery .flac nebo jinak komprimovany soubor pretransformuje do LPCM. Pak to funguje. Jiny formaty krom mp3 a LPCM nehraje. Je treba rict, ze jsou na trhu uzivatelsky privetivejsi stroje nez 83ka, jako treba LG. Mam ho kvuli tomu, ze ho lze snadno predelat na zone-free player. Z DVA-A umi poslat ven audio stopu v digitalu po koaxu.

Jinak videosekce je skutecne vynikajici, umi pekne upscalovat DVD na 1080p, tak ze je to koukatelne i na velke TV. Dale rozpozna NTSC a umi ho prevest treba z 3:2 pulldown do 24fps.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

no ted jsem si chtel neco pustit pres DLNA a pohorel jsem. Toz jsem do opicaka nahral betaverzi firmware pac vyrobce tvrdi ze obnovil schopnost hrat ze site LPCM a hrat to zacalo ale strasne. Vysky chybi a cely to zni priserne :( Disky to hraje normalne. Nechapu.

Ostatnim to hraje ze site normalne? Zkousel jsem vic DLNA serveru ale se vsemi je to stejne spatne... Nepamatuju se ze by to hralo tak spatne ze site.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Máš špatně nastavený server. Nebo server, který třeba ani nastavit nejde. Musí to hrát naprosto stejně jako z originál CD.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Ja ti nevim, zkousel jsem nero media home, twonky, foobarovsky plug-in, tversity, mezzmo a asset a vsechno hraje stejne blbe. Chybi tomu vysky a je to uplne spatne oproti CD. Z kompu to hraje normalne, jak z optiky tak z USB. Pri konverci do LPCM k prevzorkovani nedochazi, kdyz to z oppo poslu do DACMagicu tak vzorkovaci frekvence jsou ok, u CD 44.1kHz u hi-res 96kHz, vse jak ma byt.

Takze je to oppo vs vsechny DLNA servery. Jeste zkusim porovnat s mp3 z USB. Ani mp3 nezvladne tak zdegradovat zvuk jako OPPO s DLNA serverem. Mam betaverzi novehu firmware, jestli to neni tim.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Tak jsem testnul mp2 z USB a CD hraje stejne, nedochazi to k degradaci zvuku jako pres DLNA. Teda v ramci moznosti formatu mp2.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Opakuji, musí to být z principu stejné jako CD, a praxe všech lidí ukazuje, že také stejné je.

Pokud to hraje jinak, tak server posílá jiná data než jsou na CD.
Problém musí být v nastavení na straně serveru, nejspíše to vše posílá místo PCM jako nějakou MP3.
Ono většinou nestačí jen naklikat default instalaci.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Zajimavy je, ze kdyz mp2 streamuju do oppo bez konverze do LPCM tak hraje stejne jako z USB - tj. spravne.

Takze je chyba v konverzi do LPCM u vsech zkousenych (!) DLNA serveru nebo ve zpracovani LPCM v opicakovi. Kdyzby to delal jen jeden server tak bych rekl ze to je tou konverzi, ale takhle se mi to nepozdava. Fakt nevim o jakych nastavenich mluvis, co tam jeste nastavit, krome formatu do kteryho streamovat (LPCM), a rozsahu vzorkovacich frekvenci, ktere oppo zvlada.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Na hudbu mi už rok a půl hraje perfektně jak Asset (mám jej koupený kvůli folders browsing), tak Foobar, jak s oficiálním FW, tak teď s poslední betou, u ní jsem to ale neporovnával, jen ji vyzkoušel a ničeho si nevšiml. A hraje to nejen mi, i dalším, které jsem instaloval. A stovkám dalších uživatelů na fórech. Fakt nechápu, v čem můžeš mít problém kromě nastavení serveru.
V menu OPPO vidíš audio soubory jako PCM, MP3 nebo MPEG?

Ve zvuku byl kdysi velmi jemný rozdíl u foobaru, to jsme pak s autorem pluginu poladili a teď už by to mělo být OK.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

vidim je jako PCM, pokud jsou konvertovany do PCM. Pokud ne a OPPO je umi prehrat jako treba ty zminene .mp2 - tak ty se v menicku tvari jako mp3. Kazdopadne ty nezkonvertovany hraji dobre. Nebo ne tak uplne, opo je hraje o chlup zrychlene a pak jim ukousne konec. Ale zvuk neni zdegradovany. S tim assetem to dost zlobi, obcas to i vytuhne, hlavne po prehrani 24bit/96kHz je cely to oppo nakoply, preskakuje normalni tracky a zlobi dokud ho nevypnu.

Nevim ted jsem psal na technckej support protoze mi to neprijde normalni. Procetl jsem kvuli tomu priserne dlouhy thread na AVSforu http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1215071 a tam na to taky par lidi nadavalo. Myslim ze tam psal i nejaky noaid :)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tak to přeskakování to dělalo myslím v poslední oficiální verzi, kde byl zanesen problém s PCM. Ale i tam fungoval Asset jako jediný bez problémů.
A pak si na to pamatuji kdysi dávno v počátcích, jestli v tom neměly prsty antiviry a firewall. Nepoužíváš NOD? Ten dělal lidem problémy, blokoval komunikaci. Zkus vypnout všechny ochrany v PC.
Zrychlení jsem si nikdy nevšiml, jen zpomalení, myslím že to bylo konfigurací samplerate.
Prostě je třeba používat PCM, SR 44-192 kHz, jen 16 bit (24bit zatím ne).

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Hmmm, tak jsem si udelal mp3 ve 44.1kHz 256, stereo. Porovnaval jsem zvuk .mp3 sdileny pres DLNA server Asset z notebooku a originalni audio CD, jako transport poslouzil DVD recorder Panasonic a optikou pres DacMagic. U me firewall nehraje roli, i kdyz je od essetu, jakmile se to jednou povoli uz to beha, zadna magie se v tomto smeru nedeje - zvuk je stejny at je deaktivovany nebo ne. Pokud neni pravidlo, zkratka to nehraje vubec neb zadny DLNA server neni viditelny.

Co se zmenilo, prestala plavat rychlost. Kdyz se pusti .mp3 a CD - je to temer stejne. Temer zahrnuje rozdily mezi komprimovanym a nekomprimovanym zvukem. Jediny vysvetleni co me napadlo, je OPPO si neumi predstavit jinou .mp2 nez 48kHz, coz je video standard. Kdyz jsem mu dodal tenhle typ dat ve 44.1 (protoze zdroj bylo CD) nastal zmatek.

Co se nezmenilo, jamile se ta .mp3 prevede do LPCM (asset), je to v haji. Huhna to a nehraje. Zkousel jsem omezit bitovou hloubku na 16bit, a zadna zmena nebo spis k horsimu. Bohuzel frekvence je tam k mani jen 48kHz nebo "any". Vrta mi v hlave proc tam neni i 44.1 nebo 96.

Dobra zahada, ze to ostatnim hraje me moc neuspokojuje :)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Dej sem všechny konfigurační obrazovky Assetu se všemi parametry. Něco musí být zmatečné a rozhozené.
Jinak Asset vyvinul právě majitel Oppa a na něm to ladil. Proto funguje se všemi verzemi FW.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

Advanced settings - jiny nastavovani jsem nenasel.Obrázek

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Každopádně vypni L24 a všechny formáty dej "as PCM". A ukaž obrazovku, která se objeví při Edit Override Values.

chemik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemik »

K cemu ma byt dobre posilat i .mp3 jako LPCM?

Obrázek

Odpovědět