Mam tu par otazok pretoze nie som ziadny odbornik tak budem vdacny ak mi niekto odpovie.
Ak mam cdp ktory ma kvalitny D/A prevodnik eliminuje jitter ten prevodnik alebo kvalitna mechanika.
Ak prehravam z Blueray prehravaca, lacneho Philips, ale z jeho usb vstupu a prevediem to cez ten prevodnik v cdp je tam jitter vacsi alebo mensi ako keby som to priamo hnal do zosiku?
Cdp ma na vystupe nastalo 24/386 ako to pomaha nahravke 16/44.1?
Ked pripojim iny zdroj mozem nastavit aj na 24/192 a tusim aj 24/96 rozdiel som nejak nepostrehol pri mp3 320.
Ked budem mat nejaky prehravac ktory prehra hires nahravky tak by mi to mal ten moj prevodnik zobrat alebo sa mylim?
Par otazok.
Re: Par otazok.
- jitter je podla mna primarne zalezitost hodin, ktore clockuju DAC, ale presnejsie by to popisali konstrukteri
- co sa tyka toho BluRay, to zalezi od toho, ako je tam spraveny transport, vseobecne sa na to odpovedat urcite neda - ten USB vstup byva ale v globale najhorsi (aspon na zaklade mojich skusenosti).
- ak sa nemylim, tak DAC ide interne na 384 kHz / 24 bit - ty tam posles 44,1/16, cize DACan to upsampluje. Mal som moznost vyskusat vplyv externych hodin na drahom CD prehravaci s word clock vstupom. CD prehravac mal 3 moznosti clockovania: 44.1, 88.2, 176.4. Pokial sme znasilnili hodinami clock na 44.1, tak to vobec "nehralo". Predpokladam, ze prave v tom pripade sa v pristorji vyradil upsampling. Najlepsie to hralo na 176.4 znasilnehe externymi hodinami.
- MP3 320 nie je podla mna kvalita nahravky, pri ktorej sa oplati cosi riesit, navyse zalezi aj od algoritmu upsamplovania . . . v neposlednom rade hra do karat aj samotna kvalita nahravky (mastering)
- nie len teoreticky, ale aj prakticky - jednoducho tam posles cez S/PDIF / AES/EBU signal v HiRes kvalite, ktoru podporuje DACan a hotovo
- co sa tyka toho BluRay, to zalezi od toho, ako je tam spraveny transport, vseobecne sa na to odpovedat urcite neda - ten USB vstup byva ale v globale najhorsi (aspon na zaklade mojich skusenosti).
- ak sa nemylim, tak DAC ide interne na 384 kHz / 24 bit - ty tam posles 44,1/16, cize DACan to upsampluje. Mal som moznost vyskusat vplyv externych hodin na drahom CD prehravaci s word clock vstupom. CD prehravac mal 3 moznosti clockovania: 44.1, 88.2, 176.4. Pokial sme znasilnili hodinami clock na 44.1, tak to vobec "nehralo". Predpokladam, ze prave v tom pripade sa v pristorji vyradil upsampling. Najlepsie to hralo na 176.4 znasilnehe externymi hodinami.
- MP3 320 nie je podla mna kvalita nahravky, pri ktorej sa oplati cosi riesit, navyse zalezi aj od algoritmu upsamplovania . . . v neposlednom rade hra do karat aj samotna kvalita nahravky (mastering)
- nie len teoreticky, ale aj prakticky - jednoducho tam posles cez S/PDIF / AES/EBU signal v HiRes kvalite, ktoru podporuje DACan a hotovo
Dakujem za odpoved ja mam hires nahravky zatial len v PC takze neviem ako to mam pustit na mojej zostave. co je to za prpojenie S/PDIF / AES/EBU da sa nejako z NBuku?
S/PDIF je klasicky digitalny vystup - bud optika (TOSLINK), alebo koaxial.
JJ uz som to pozrel, proste potrebujem nejaky prehravac ktory ma na vystupe 24/192 z notebooku to asi nejde a asi by to bolo aj o nicom. Dakujem za odpoved. Este sa spytam mam CA azur 740c D/A wolfson myslis ze je to slusny cdp a aj ako prevodnik?
Ak nemas digitalny vystup, staci si kupit USB - S/PDIF konvertor http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... wo-rca.htm http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... wo-bnc.htm Sprava sa v systeme, ako zvukova karta.