Pioneer DV-989

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
agavel
Kontaktovat uživatele:

Pioneer DV-989

Příspěvek od agavel »

Dovolím si založit toto vlákno k přehrávači, který mám krátce doma. Předtím jsem měl identický tip, který jsem dotáhl pro známého. Cenu si nechám pro sebe, ale oba kousky šly z Anglie přes eBay. Věděl jsem do čeho jdu, výsledek mě nezklamal. Z ostatních univerzálních přehrávačů jsem slyšel pouze Denon 38xx (asi 06) a Pioneery DV-.656 a ten pětkový levný univerzál z jejich první generace. Denon opravdu v základu na stereo není zázrak, ale není to taková katastrofa, jak se občas líčí. V přímém srovnání s Pioneerem DV-656 jsem ale měl jasno. Ten pětkový Pincek hrál přes receiver a byl takový plechový, tak nevím. Ovšem DV-989 je můj šálek kávy. Pustil jsem do světa Vincent CD-S6MK, který byl v určitém ohledu lepší (příjemný, líbivý ale přesto hifi zvuk) i gentlemanského Myryada MCD 500. A nelituji *palec* . Kdyby někdy snad, mám pro Pioneer připraveného partnera v podobě Benchmark DAC1. To už pak pro mě nemá smysl řešit zvukovou kvalitu. Jsou asi lepší mašiny *sunglases* , ale moje místnost a bedny mají, v porovnání s tímto zdrojem, hlavní rezervy.
Rád uvítám konkrétní zkušenosti dalších majitelů nebo lidí, kteří se s tímto top modelem DVD přehrávače od Pioneeru setkali příp. s předchozími typy. Obecné diskuze ke značce ale prosím do jiného vlákna.

peter
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer DV-989

Příspěvek od peter »

mám tiež PIONEER DV -989 ale využívam ho len ako transport / vstavaný modul VANITY od Casea /, ďalej BENCHMARK DAC-1 / tiež ako PreAmp / , PASS LABS ALEPH 3 / uvažujem výmenu za iný resp. novší model / nakoniec repro USHER CP 6381.....
........ ono to naozaj hrá !!!

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

To Peter:

muzes prosim zalozit vlakno pro Usher CP-6381 a rozepsat se o nich podrobneji? Tato znacka me moc zajima. Diky moc!

P.S. Fota jsou vice nez vitana.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Peter:
napiš něco o DAC Benchmark... Stojí to za vlastní vlákno!

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

peter píše:mám tiež PIONEER DV -989 ale využívam ho len ako transport / vstavaný modul VANITY od Casea /, ďalej BENCHMARK DAC-1 / tiež ako PreAmp / , PASS LABS ALEPH 3 / uvažujem výmenu za iný resp. novší model / nakoniec repro USHER CP 6381.....
........ ono to naozaj hrá !!!
Jak se díváš na modul Audioprace Vanity. Na mém kombajnu Marantz 8300 má největší přínos při přehrávání CD a DVD. Přes něj je poslech daleko lepší než přes digi výstupy přehrávače do DACu.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Chlapi, při diskuzi o těch hrozných dvoužilových kabelech mě znova začlo zajímat, co že to má ten můj Pioneer za zadním panelem uvnitř. Mrkněte sami:

Obrázek
Zdroj je zřejmě toto:

Obrázek
Na téhle stránce je vidět víc a je tam i recenze. Ale o to nejde. Může se někdo zběhlý v elektronice vyjádřit k řešení zdrojové části? Je tam nějaká velká zjevná bota, která je vidět už takto od pohledu? Tohohle stroje se nemíním vzdát a časem plánuju upgrage s Vanity a případně nějaké další změny. Tak zatím sonduju terén, kdo ví, kdy budou peníze.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ne že bych byl tak zběhlý. Vypadá dobře. Má spínaný zdroj, který by se možná vyplatilo umístit do stínicí klece. To malinké trafo je asi na stand-by anebo napájí vedlejší regulátor s těmi dvěma elyty. Od něj vedou dráty k desce s audiovýstupy.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Spínané zroje nejsou tolik citlivé na rušení ze sítě, ne? Ale zase prý mohou něco indukovat zpětně. Mám to zapojené na jednom filtru Supra se zesilovačem a DAC. Nebylo by tedy na místě oddělit tento přístroj od těch ostatních? Tenhle zdroj je fotka z té verze 989, která měla falešný 3 kolík. Já mám dvojžílu. Budu to muset otevřít a podívat se, jestli jsou zdroje stejné. Dík za přibližné info. Uvidíme, co další.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Spínanému zdroji je nejspíš jedno, jaká "sinusovka" do něj leze. Na vývody by se mohl ještě nacvaknout ferit, na přívod taky nebo tam dát rovnou odrušovací filtr, aby zdroj tolik nerušil ven. Jestli to trafo napájí analogovou část, tak by měl být filtr až za ním, tzn. ne v zásuvce přístroje. Nějaký odrušovací filtr tam asi už je.

Odpovědět