REGA Isis

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

REGA Isis

Příspěvek od Mark Levinson »

REGA přišla s novým CD playerem pod označením Isis. Jedná se o úplně novou koncepci co se týče designu i provedení. S cenou 6.990,-€ a váhou 19 kg by se měla řadit k tomu lepším ze světové produkce.
REGA CD playery vždy uměla a Isis se mi líbí i designově. Jsem zvědav jaké budou první praktické zkušenosti.
Co na to říkáte?

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: REGA Isis

Příspěvek od efičák »

Fajne UFO. Trochu Gryphonu a trochu regácké klasiky.
Hlavně ať to hraje. Konkurence je silná.
Design je na jedničku. *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

Musí být nahoře na racku,jinak by se blbě krmil.

Obrázek
Obrázek

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Na tychto fotkach uz vyzera ovela lepsie *thumbs up*
Na tej prvej ako lacna plastova hracka.
p.s.
mam radsej suflikove, je to ovela praktickejsie

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Tony píše:Na tychto fotkach uz vyzera ovela lepsie *thumbs up*
Na tej prvej ako lacna plastova hracka.
p.s.
mam radsej suflikove, je to ovela praktickejsie

Pozor, tady je všechno jinak, ani kousek plastu. Vše v kovu, jak jsem psal v úvodu 19 kg :!:

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

http://www.techradar.com/reviews/audio- ... ?artc_pg=1
Tady je odkaz na test Isis a integrovaneho zesilovace Osiris. Jsou tam i foto vnitrku.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Jsem se poslintal !
Jo, jo Rega cd umí a tenhle ještě k tomu vypadá libově.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Když jsem kupoval Rega Planet 2000, tak jsem taky četl o úžasných tlakových odlitcích a snad i cosi o hliníku. Nakonec byl přední panel bakelitový. Moc se mi líbil displej - krásně čitelný i z dálky, což mě při dané velikosti znaků překvapovalo. Přehrávač měl úžasnou schopnost přeskakovat, když se do něj drclo. Tak blbě odolný proti otřesům nebyl žádný jiný z mých strojů. Dokud jsem k němu nehodil Dudkovy SR kabely, tak hrál mému uchu po všech stánkách lépe Marantz CD63. Vkládání z zvrchu je takový nástin highendu, ale u Planet 2000 to připomínalo hodně obyčejný transport v šuplíku. Přítlačný clamp taky sednul jak ho napadlo a docela snadno excentricky. Proč to všechno píšu? Asi proto, že jsem taky četl, jak Rega umí CD, ale má zkušenost je jiná.
Za ty peníze, co chtějí za tento Isis už to snad bude jiná liga. Já už ale nemám Regu jako modlu. Poslechu bych se nebránil, ale za ty peníze mám o eleganci jiné představy.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

To Agavel:
Rega staví své CD playery tak, aby zněly jako gramofon, takže zvuk je jaký je. Planet 2000 byl ve své době velmi zdařilý player vzhledem ke své ceně a opravdu to byl tlakový odlitek hliníku kromě čelního panelu, který byl z plastu. Nepřesnost clampu byla vyřešena již u vyžšího modelu Jupiter, který měl clamp z kovu a seděl přesně.
Nová řada CD playerů Apollo a Saturn již toto měla ošetrřeno jinak a měli i čelní panel z tlakově odlitého hliníku a to nemluvě o modelu Isis, který je úplně někde jinde než Planet 2000.
Soudit kvality přehrávače podle toho o kolik přeskočí, když se do něj strčí to moc nechápu :idea:

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Mark Levinson píše:Soudit kvality přehrávače podle toho o kolik přeskočí, když se do něj strčí to moc nechápu :idea:
Já teprve v tomto případě plně chápu potřebu různých speciálních nožiček, žulových bloků atp. Mám prostě pocit, že mechanika má být postavená tak, aby chyby vzniklé otřesy byly minimalizovány. Člověk aby pak radši hrál jen potichu, jinak to chytí rezonance. Možná taky ladění do gramofonu? Nic proti úžasným audio mechanikám, ale kromě hlučnosti mě v tomto daleko více fascinují CD-ROM mechaniky s rychlostí dobře rozjeté cirkulárky. Přesto dokáží vcelku přesně načítat data. To je pro mě teprve výhoda digitálu.
A já doufám, že ISIS hraje skvěle. Jinak by to bylo opravdu smutné. Dokonce mám i dnes něco od Regy, co mě zajímá. Jejich TML reprosoustavy, které teda pomalu umírají z horního konce.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

I dálkový ovladač doznal změny, už není z plastu.
Je ergonomicky dobře uspořádaný, celokovový macek.

Obrázek

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Mark Levinson píše: Soudit kvality přehrávače podle toho o kolik přeskočí, když se do něj strčí to moc nechápu :idea:
Ano, takovy prehravac by se mel z hodnoceni vyradit uplne ;)

Vasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek »

High End Report 4/2002 Rega Jupiter (Brassány):"Nevýhodou se může zdát vyšší citlivost na otřesy skříňky,protože např.při poklepu na ní dochází k přeskakování,zatímco jiné přehrávače v pohodě hrají.Při praktickém provozu,kdy se zpravidla věnujeme poslechu hudby a ne zběsilému oťukávání CD přehrávače,je však situace odlišná a tato varianta se jeví
podstatně lépe,než konvenční odpružené uložení.Jupiter je totiž díky použitým VCS nožkám a tuhé skříňce o vyšší hmotnosti zcela imunní vůči otřesům podložky,způsobených např.akustickým tlakem basových reproduktorů,které naopak vadí jiným přehrávačům."Konec citace.
U Planety je to to samé,jenom je trochu lehčí.Mám ji pět let a nikdy jsem neměl žádný problém z mechanikou a přeskakováním.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

nejlepší je asi kombinace obou řešení. šasi těžký hliníkový tlakový odlitek a "tvrdé" nožky (takže s tím žádný bas nehne) + uvnitř pružně uložená mechanika (takže můžeš klepat a ťukat jak je ctěná libost).

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Ale houby. Neviděl jsem nikdy v ždáném svém CDP nějak pružně uložené mechaniky. Psal jsem jen o svých zkušenostech. I u normálního CDP to přeskočí, když se ťukne do šuplíku, pokud to někdo chce zkoušet. U Regy to ale bylo když se drclo do podložky. To se mi zdálo podezřelé z hlediska úplné minimalizace ovlivnění načtení dat. Klasické řešení optické hlavy ale počítá s velkým chvěním disku, je tam třípaprskový laser a snad i nějaký natáčecí či ostřící prvek, tak to asi není tak hrozné. Jenže u highendových strojů se často blbe s vyloučením přenosu vibrací na mechaniku. Což se mi u té Planet 2000 zdálo slabší. Reprodukce mě kromě zmíněných kabelů nezaujala, ale těžko říct, zda zrovna toto na to mělo vliv. Spíš to nesedlo do sestavy.
Docela by mě zajímalo, jestli je to u Isis v tomto ohledu stejné. Vzhledem k tomu, co tu lidi psali o vyšších modelech značky, tak si myslím, že mechanika Planet 2000 byla slabší místo a zapracovali na tom. Čert ví, nakolik to změnilo reprodukci.

Odpovědět