Režim přehrávání z PC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Audio
Kontaktovat uživatele:

Režim přehrávání z PC

Příspěvek od Audio »

Pokud se k tomu může někdo přesněji vyjádřit a sice:
V poslední době hraju z PC často přes USB a tak mne napadlo v jakém režimu je DAC zesilovače(Pioneer VSA AX10Ai),optimálně v "master",ale toto je dosti složitě zjistitelné(pro mne doposud).Nyní jsem v Adobe Audition 4 v okně "vlastnosti" zjistil po propojení USB kabelem:v sekci "Audio Hardware:
Device Class:MME
Default Input:Realtek HD Audio Input
Default Output:Pioneer Amplifier
Master Clock:Out:Pioneer Amplifier

Jednotlivé položky jdou přepínat,ale takto se to automaticky nastaví.Zřejmě proto,že zes. po připojení instaluje jako zvuková karta.Mám nastaveno jako výchozí.Může mi někdo potvrdit,jestli DAC v zesilovači je v rež."master"tzn.řídí si datový tok sám?
Jinak se zvukem nemám zvláštní problém.Předem díky.

Odar

Re: Režim přehrávání z PC

Příspěvek od Odar »

Ak spravne rozumiem oznaceniu Master / Slave u D/A prevodnika, tak podla mna je v rezime Master zvukova karta v PC aj D/A prevodnik v tvojom AVR, nakolko kazdy je riadeny svojimi vlastnymi hodinami. Keby ich prepnes oba do rezimu Slave, musis ich synchronizovat jednymi hodinami zvlast (AVR aj zvukova karta by museli mat vstup na hodiny - cez S/PDIF IN, alebo word clock IN, pripadne word clock IN * 256 = superclock).

Byt tebou, tak to neriesim *sunglases*

EDIT:
Rozmyslam, ze som napisal blbost. Nakolko to mas pripojene cez USB a PC "vidi" AVR ako nove zariadenie, tak AVR ma "plnu moc" nad signalom a co s nim spravi. Vyssie uvedene by platilo pri prepojeni cez S/PDIF / TOSLINK / AES/EBU.

Sorry :)

Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: Režim přehrávání z PC

Příspěvek od Audio »

Odar píše:Ak spravne rozumiem oznaceniu Master / Slave u D/A prevodnika, tak podla mna je v rezime Master zvukova karta v PC aj D/A prevodnik v tvojom AVR, nakolko kazdy je riadeny svojimi vlastnymi hodinami. Keby ich prepnes oba do rezimu Slave, musis ich synchronizovat jednymi hodinami zvlast (AVR aj zvukova karta by museli mat vstup na hodiny - cez S/PDIF IN, alebo word clock IN, pripadne word clock IN * 256 = superclock).

Byt tebou, tak to neriesim *sunglases*

EDIT:
Rozmyslam, ze som napisal blbost. Nakolko to mas pripojene cez USB a PC "vidi" AVR ako nove zariadenie, tak AVR ma "plnu moc" nad signalom a co s nim spravi. Vyssie uvedene by platilo pri prepojeni cez S/PDIF / TOSLINK / AES/EBU.

Sorry :)
Nic se neděje,taky mne to napadlo *sunglases*

Odpovědět