V té době jsem řešil zdroj zvuku a nevěděl jsem co koupit. Měl jsem vyhlídnutou Regu Jupiter. Ta byla ale drahá v tu dobu. Pokud se nepletu asi nějakých 60.000Kč.
Začal jsem tedy shánět informace a poslouchat různé CD přehrávače. Nakonec abych to zkrátil mě napadlo zkusit jeden ze základních cd přehrávačů značky Shanling CD-A10.
Nový přístoj se tu dal koupit asi za 30.000Kč. Bytelné šasí z hliníku opracované CNC stroji, trafo zakrytované, zdroje pro digitální a analogovou část oddělené, 24bitový DAC s HDCD a převodníkem BB PCM1732, operáky BB a za nimi lampový výstup, mechanika Philips.
Na oko vše vypadalo dobře a když jsem zjistil cenu v čínské továrně a to pouhých 10.000Kč tak jsem si řekl není co řešit.
Když přístroj přišel domů tak opravdu vše vypadalo jak na obrázku. Po zapojení ale nějak mi neseděl zvuk. Jako by někdo přes bedny hodil deku. Absolutně žádný detail, prostor, dynamika no nic. Nedalo se to poslouchat, protože to bych se unudil k smrti. Nastala chvilka přemýšlení a pak už jsem šel pro šroubovák

Zvuk který nyní z toho leze je neskutečný. Těžko popsat. Je úderný, rychlí, čistý, jemný a prostorový. Baví mě to poslouchat. Má to jen jednu nevýhodu kterou už ale neodstraním. Tím je mírné sítové rušení v pozadí způsobené špatným návrhem desky. Vzhledem k tmou, že už nějakou dobu Cd player používám více jako cd transport tak mě to až tak nevadí.
Když to dnes zpětně hodnotím. Nic takového bych si už nikdy nekoupil. Hezký vzhled a i relativně kvalitní součástky ještě neznamenají, že to bude hrát.
Raději šetřit a pečlivě vybírat než vyhodit pár tisíc korun oknem...