Shanling DAC-50
Shanling DAC-50
Zdravím,
má někdo nějaké zkušenosti s tímto DA převodníkem?
Nebo alespoň jaký je váš názor?
Informace jsou zde: http://www.horizontrading.cz/horizontra ... ing-DAC-50
má někdo nějaké zkušenosti s tímto DA převodníkem?
Nebo alespoň jaký je váš názor?
Informace jsou zde: http://www.horizontrading.cz/horizontra ... ing-DAC-50
Re: Shanling DAC-50
Tak jsem ten DAC koupil a zlepšení oproti mému dosavadnímu DACu Firestone nemůžu nějak zaznamenat. Ten Shanling stál 20tis. a Firestone 6tis. Přemýšlím, jestli má pro mne ten Shanling význam. Zbytečné jsou pro mne výstupy a vstupy, které má Shanling navíc, zbytečný je pro mne i resampling, toho docílím i v PC a navíc se mi zdá Shanling nečekaně hlučný. Třeba můj mini PC není slyšet vůbec. V podstatě ze všech mích hifi komponentů je ten Shanling nejhlučnější. Pokud bych ten Shanling vrátil, nevíte o nějakém podobném DACu do 20tis?
Když se tak ptáš, tak asi nemá. Slyšitelnost změny záleží také na kvalitě ostatních komponentů vč. kabelů. Rozdíl v ceně ale zhruba odpovídá okázalejší krabici Shanlingu... Jinak čína je výhodná spíš v nižší cenové kategorii, protože Číňan rychle míří vysoko, aniž by se víc naučil. Moc nechápu tu hlučnost. Vrčí mu trafo nebo šumí na výstupu?
Ta hlučnost, to není šum, to je bzučení-vrčení někde uvnitř. Při odstupu to není vůbec slyšet, ale když stojím u přístroje, slyšet to je. Jen mi připadá divné, že je to hlučnější než mini PC. Jinak ten Shanling dělá špičkové komponenty, nejde o žádný čína šunt.
Si to trosku odporuje, nie?vision píše:Ta hlučnost, to není šum, to je bzučení-vrčení někde uvnitř. Při odstupu to není vůbec slyšet, ale když stojím u přístroje, slyšet to je . . . Shanling dělá špičkové komponenty, nejde o žádný čína šunt.

Nechápu, co máš konkrétně na mysli?
Pokial vo vnutri cosi bzuci, asi to nebude spickovy komponent nie? Ja mam len skatule "z kôlne" Tomasa T. a ked dam ucho na DAC / kukucky - DAC nesusti, nebrumi, kukucka nekuka
A to je len zbuchane na kolene . . . len tolko som chcel 

Teda ja ho mám, ale takové problémy neznám.Přístroj je tichý, při posclechu uchem na aluminiové krabici nevydává žádné rušivé pazvuky.
Od shanlinga mám cd player a nikdy více.. Jejich výstup z dacu je tak sprzněn až hrůza. Prostě čína.....
Ani se nedivím,měl jsem možnost nakouknout pod pokličku.Cd mechanika na úrovni Sencoru za 800kč,kabeláž se tvářila draze,šasí masívní,železem nešetřili.Kupodivu desky plošných spojů na profesionální úrovni.Trochu hlučnější zdroj,asi špatná impregnace trafa.Celkový dojem zprvu dobrý,po rozebrání euforie pominulyTAB píše:Od shanlinga mám cd player a nikdy více