squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
mimoklepes
Příspěvky: 39
Registrován: 20 dub 2008 17:12
Kontaktovat uživatele:

squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od mimoklepes »

jeden tip pre lenivcov ako ja, co hraju z PC. squeezebox server funguje aj bez hardveroveho squeezeboxu, ako "klient" sa da pouzit program squeezeslave, ktory sa spoji so serverom a len tlaci streamovanu hudbu priamo do zvukovky. naco? ako som uz povedal, som lenivec - a ako ovladanie k squeezeboxu sa da pouzit skvely program pre windows mobile - slimcontrol. potom staci v kresle chytit PDA a ovladat prehravanie odtial, vyzera to zhruba takto (je to prisposobene na ovladanie prstom, netreba stylus):

Obrázek

squeezebox server aj squeezeslave funguju na vsetkych beznych operacnych systemoch a su free. slimcontrol je zatial tiez zdarma (ale vyzaduje registraciu), aj ked autor pise, ze sa to moze casom zmenit.

server v podstate splna vsetko, co pozadujem - spravne fungovanie kolekcie aj pre vyberovky (zoradenie do Various Artists), zobrazovanie obalov CD, podpora last.fm, internetove radia, moznost nastavenia vsetkeho mozneho aj nemozneho

skusal som podobne riesenie najprv s mpd, ale nenasiel som ziadneho pouzitelneho klienta pre PDA. ak ma niekto iPhone, pren som narazil na nieco, co vyzeralo OK, ale nemam to ako vyskusat.

Guliver
Příspěvky: 460
Registrován: 10 čer 2009 08:02
Kontaktovat uživatele:

Re: squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od Guliver »

Na iPhone pouzivam iPeng - funguje skvele! S pluginom Skweezy DS dokonca ovladam aj Linn Majik DS.
http://penguinlovesmusic.de/
http://oss.linn.co.uk/trac/wiki/SkweezyDs

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od TomasT »

Existuje neco co by nahradilo prijimaci modul squeeze a stream by se posilal primo na predvoleny out zvukarny, pritom by ale dokazal komunikovat s ovladacem od duetu ??? Protoze v tu chvili by sel lynx do nejakeho Atomu a mam vystarano se vsim.

mimoklepes
Příspěvky: 39
Registrován: 20 dub 2008 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od mimoklepes »

Tomas, myslim, ze to, co som opisal je presne ten pripad, akurat namiesto PDA alebo iPhone + nejaky softver sa pouzije ovladac z duetu. ten "prijimaci modul" je spomenuty squeezeslave. overene to nemam, ale ten controller myslim komunikuje so serverom, nie priamo s receiverom, takze by to malo fungovat bez problemov.

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od TomasT »

To by byl neskutecny mazec, bohuzel ted na to nemam cas abych to zkusil. Verim tomu ze dalkac duetu komunikuje s sq centrem a ne s receivrem, ten jenom otrocky prijme a zpracuje co mu center posle. V tu chvili je poresene i vse co se tyka ruznych samplovacich frekvenci.

mimoklepes
Příspěvky: 39
Registrován: 20 dub 2008 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od mimoklepes »

ano, ja som o tomto zacal rozmyslat prave pri pohlade na ovladac od duetu, ten je fakt paradny. nastastie sa da skoro rovnako dobre pouzit aj PDA, iPhone, mozno aj nejaky bluetooth telefon...

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od TomasT »

Tak jsem dneska zprovoznil squeezecenter, squeezeslave asio a ovladac od duetu. Vypada ze to funguje jak ma. Ovladacem duetu nabijim muiziku a data tlaci server primo do lynxu kde putuje dal do externiho prevodniku. Pokud toto bude fungovat, jako ze asi opravdu bude k me naproste spokojenosti poridim casem nejakeho atoma. Skoda ze nemam dva identicke AES/EBU kabely, vyzkousel bych zda poznam kdy hraje foobar a nebo squeezecenter -)

bubuxin
Příspěvky: 452
Registrován: 27 čer 2008 23:56
Kontaktovat uživatele:

Re: squeezebox server bez squeezeboxu (+PDA)

Příspěvek od bubuxin »

Super, už mi ostáva iba taká maličkosť ako spojazdniť doma WiFi. Furt mi to nefunguje...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti