Twistedpearaudio Buffalo (ESS Sabre8) DAC - New King of DAC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Vit
Kontaktovat uživatele:

Twistedpearaudio Buffalo (ESS Sabre8) DAC - New King of DAC

Příspěvek od Vit »

Jelikož jsem v blaženém očekávání příchodu tohoto krále DA převodníků do mé poštovní schránky, podělím se o specifikaci a jednu z nadšených recenzí na tento údajně nový etalon v oblasti DAC čipů

The Buffalo DAC module features S/PDIF, I2S and DSD data input formats and balanced, current mode outputs. For the best possible performance, the Buffalo should be used with a high quality current-to-voltage (I/V) stage. We have tweaked the component values of our IVY Output stage kit to match the Buffalo perfectly. I early testing of the combination, we were achieving in excess of -124dB DNR and -117dB THD+N. Numbers are one thing, but great reviews are another, and they have been pouring in. The Sabre8 is definitely the new king of the hill of DAC chips.
Obrázek

Highlights
The first DAC based on the ESS Sabre8 Reference (ES9008) DAC chip
Four DACs per channel ("Stereo Quad Balanced" mode)
High-precision, low-jitter clock
Integrated reclocking
Direct DSD, I2S and S/PDIF inputs supporting up to 24-bit/192kHz
Direct stereo differential output for interfacing into the I/V stage of your choice
On-board LDO voltage regulators for digital supplies
On-board LM4562-based regulator for analog supply
All connections by direct or optional (included) terminal blocks
I2C header for remote uC interfacing

Description of sound of the Buffalo Dac (převzato z www.lampizator.eu)

It is not easy to write in foreign language about such emotional subjective feelings.
Anyhow - I try.
The best bass I recollect was coming from Wolfson DAC. Buffalo equals it. It is a touch deeper, but at the same time maybe not as lightning fast. I would call them comparable - meaning - phenomenal in absolute terms. Significantly better than all other players except Wolfson DAC.

The best trebles I recollect were coming from the fully tweaked SATCH DAC with TDA1541A/S1, and from DENON 2560 based on AD1862 (lampized of course) and from fully tweaked lampucera with CS4397. Buffalo is a little bit better than all the players above mentioned. Its treble is natural, free of grain, hanging in space, with long decay, detail resolution and breathtaking "plankton". Nothing like the artificial opamp pumped treble from Levinson 360, Wadia or something like that.

The best geometry of scene I remember from the AD1862 inside the lampized Denon DCD2560. Buffalo equals it in geometry but beats Denon on natural space illusion. My poor, carmenere soaked brain gets fooled as being inside a huge venue full of music. The scene stretches 360 degrees around my head. It is not the PLASMA TV scene between speakers if you know what I mean.

The best analog midrange timbre and naturalness came equally well from Sony CDP-227ESD NOSed, Lampized and tweaked. (Double TDA1541A/R1), and from Audionote AN-DAC4 sig.

Buffalo exactly equals the Sony while the A-N is maybe a liiiiittle bit warmer.

Compared directly to the Rockna DAC, LAmpucera DAC, Satch, DAC, and about 10 best lampized players from my collection, including Sony CDP-333ESD, Sony 555ESD, Pioneer PD-S06, Kenwood DPD8010, Sony 338ESD, and 2 or 3 others, the buffalo overall is a winner. It probably wins even with all of the best features of all these finest players put together.

Without any goddamned AB comparison sessions and scientific metodology or HiFi terms, subjectively it sounds beautiful, natural, liquid, true, it makes me want to listen and listen and listen.

At the time of writing, all previous categories are being downgraded one notch.
The new category ZERO of unconditionally best CD playback (assuming a lampizator is attached) will be:

CATEGORY ZERO:
the order of quality:
Audio Note DAC-4 (100 points),
Buffalo Dac (95 points),
Sony CDP-227 (337) ESD in NOS mode (94 points),
Denon DCD 2560(90 points),
NAIM CD-3 in NOS mode (90 points)

Possible contenders in the future: NOS modded Denon 2560 may be better than it actually is in oversampling mode.
Wolfson 8741 may be a serious contender
Other Naims with TDA1541?
Time will tell.

TICKET TO NIRVANA:
The total cost is: Buffalo with PSU 230 USD, Transformer 20 USD, Lampizator circa 250 USD, housing 60 USD. Jewelry, AC cable, RCA, etc 20 USD
Total -580 USD and add tax for EU. Not bad at all for the World King Of Dacs.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Twistedpearaudio Buffalo (ESS Sabre8) DAC - New King of DAC

Příspěvek od dadaft »

tak to vypadá na těžký nářez. dej pak vědět!

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:tak to vypadá na těžký nářez. dej pak vědět!
Protože jsem na něj jak u nás, tak i Slovanetu již upozorňoval (a vcelku bez ohlasu = co by na DACech mohlo být nového !) přidávám částečný překlad:
Tolik informací, tolik bohatství, základních informací, nových nástrojů, seděl jsem a cítil jsem, jako bych tam byl při nahrávání. Můj pokoj zmizel a proměnil se v reálnou hudební událost, a to se všemi vibracemi, rezonancemi, odrazy zvuku, všechny nuancemi a především - hudba.
Okamžitě jsem věděl, že mám doma klenot.Vím, že tento DAC je nejlepší. Máte pocit že každá vám dobře známá nahrávka je nová - je senzační.
Dámy a pánové, vyhlašuji nového krále CD přehrávačů, přestože vím, že se dere nahoru protivník - Sony CDP227ESD v podobě NOS.

Popis zvuk Buffalo DAC
Není snadné psát v cizím jazyce o takové emocionální subjektivní pocity.
Tak či onak - to zkusím.
Nejlepší bass pokud vím má Wolfson DAC. Buffalo se mu rovná. Je o dotek hlubší, ale zároveň možná není tak bleskurychlý. Já bych řekl srovnatelné - tedy - fenomenální v absolutních hodnotách. Výrazně lepší než všichni DAC s výjimkou Wolfson DAC.
Soprány jsou přirozené, bez zrnění, umístěné v celém prostoru, s velkou hloubkou, velmi detailní. Nic umělého, jako například výšky 360 Levinson, Wadia apod.
Nejlepší geometrie hudební scény, mám pocit že je rozprostřena 360 stupňů okolo mé hlavy. Nejlepší analogové podání barev středů a přirozenost tónů.
Pravděpodobně vítěz všech dob, ostatní přístroje jsou deklasovány o jeden stupeň dolů.
Sleduji jej skoro rok a několikrát jsem se jej pokoušel zakoupit, ale marně - musíte mít štěstí, protože prodej je dělán formou "kdo dříve přijde, ten dříve mele". Prostě musíte se strefit do okamžiku, kdy je aukce vypsaná a navíc mimo USA jde jen relativně malý počet kusů.
Jinak berte opět ten článek jako "obchodní řeč", protože sice píše že je nejlepší, ale po doplnění dle jeho návrhu bude ještě lepší (a ten jeho Lampizátor je stejně drahý jako Buffalo DAC). Mimochodem na domovských stránkách Buffalo DACu je ještě perfektní logaritmický regulátor hlasitosti, který by také stál za hřích...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To Vít : Jak jsi daleko, stále čekáš ? Já se snažím jej koupit taky hrozně dlouho...

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Již od 13.12., kdy to hoši odeslali, úpěnlivě čekám. Už jsem volal na poštu co to jako má znamenat - byl jsem "uklidněn" vánočními svátky, že prý to stále není na území ČR. Takže to asi lítá už dva týdny v boeingu nebo už na tom rapujou černoši v New Jersey *headbang*

Uvidíme.

Každopádně jsem vrazil další peníze a připravuju MONSTRUM s lampizátorem !!!

Budou tam dva výstupy - jeden přes IVY a druhý přes LAMPIZATOR, aby propastnost mohla býti posouzena pouhým přepnutím na pře-ampu ;) . Koupil jsem pár 6N2p lamp a nechám to stavět, součástky i schéma mám...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak to mě velmi zajímá. chtěl bych někdy slyšet dobře udělaný lampizátor v akci. taky ten dac. až to budeš mít vychytané, nemohl bych někdy dojet na poslech?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To víš, někdy to má zpoždění - než to rozveze Santa Klaus, pak to předá Ježíškovi, to taky někdy chvilku trvá. Těším se na tvé poznatky a pocity z Buffalo DACu, děkuji že jsi napsal a držím palce. Možná, že to již na poště máš, byly to skutečně dlouhé svátky, naše firma měla celá dovolenou již od 22.prosince až do pondělí 5. ledna. Sám se nemohu dočkat, až jej "ulovím".

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Buffalo dorazil do ČR a byl celně propuštěn...

Lampizator se staví, v neděli jsem vykrvácel a objednal top SCR KP SM decoupling a KPM bypass kondíky z Polska (pokud znáte někoho, kdo to sem vozí, sem s ním!), platba šla jen předem na účet - rána jak prase za převod *headbang* tak snad to celé bude stát za to...

To Dadaft: pokud znáš stránku Lampizator a jeho projekty, pak se divím, že ještě doma nemáš Saba/Alnico ve verzi GreenConus Maximus, mít větší místnost, už jsou na cestě ke mně 3 páry těchto Ganja pokladů. :P
http://www.lampizator.eu/SPEAKERS/PROJE ... zator.html

P.S. pokud jste na stránku dlouho nekoukali, doporučuji si přečíst jedno z dalších odhalení high-end podvodu - tentokrát v podání legendární Theta Digital (to budete čubrnět *fnuk* )
http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REF ... theta.html

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

paráda.

pokud jde o bedny - já jsem momentálně minimálně na několik let ve stavu absolutní vysmátosti. ať slyším nebo vidím jakékoliv jiné, napadne mě tak akorát: zajímavé... - víc nic.
nějaké AlNiCo repráky jsem nedávno viděl na Aukru. říká se, že jsou parádní. moc o tom nevím. zaujalo mě to jenom proto, že byly filipsí.

už tak rok jsem na Lampizátoru nebyl. musím si to zase pořádně pročíst.

to s tou Thetou je až k neuvěření. cdv400 za 6kUSD?

a transport wadia wt3200 s naprosto astronomickou cenou? když jsem uviděl její vnitřnosti, musel jsem uvěřit...
je příjemné vědět, že na vintageknobu nekecají. je příjemné potvrdit si své vlastní pocity. je příjemné mít doma jeden z nejlepších transportů světa. :mrgreen: 8-) :twisted:

na to Buffalo jsem moc moc zvědavý...

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

UŽ TO DORAZILO.

Běžím to nechat poskládat, ale než to začne hrát i bez lampizátoru (mámi IVY) bude to asi chvíli trvat...

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Přátelé, kamarádi, než bude vyrobena lampizator sekce, tak jsem s pomocí Boží, Internetu, čínské pájky za 300 a intuice ;) vyrobil dočasně hrající Buffalo.

Jen dojem ze sluchátkového poslechu Atoll PR100 + AKG 701, neb je noc, ráno to pustím na bedny:

Zatím je to bez lampizace, nahý krásný čistý DAC výstup (jedna větev z balancovaného U výstupu) propojený přes echt tin-foil kondíky SCR KP SA (0.33uF/630VDC). Lepší už jsou snad jen PIO Audionote a nějaké sovětské atomové (svitkáč papír v oleji 0.1uF o rozměru pepsi...)

Feed je Onkyo Wavio SE200 nebo Audiotrak HD2 (zatím zcela bez slyšitelného rozdílu zřejmě dáno vlastním master-clockem buffala a jeho vysokou odolností proti případnému vyššímu jitteru), vše direct bez vista-příměsi.

Hraje to jako nic předtím. Zkoušel jsem na svém referenčním setu:
Metallica SHM edice, Megadeth MFSL edice, Eric Clapton Unplugged Vinyl rip, Police SHM, Linking Park - minutes to midnight, Avril Lavigne - Let go, mix klasiky co mě v tu chvíli napadl ve foobaru kliknout.

Jsem unešen, detaily, prostor, podání barev nástrojů, pojem předozadní prostor náhle dostává reálný smysl - cosi jako 360 stupňová scéna...
Nejvíc mě dostaly nahrávky Police v japonské edici a zcela konvenční CD Avril Lavigne. Jsou tam věci, které jsem nikdy předtím neslyšel...
Zcela to koresponduje s popisem poslechových testů výše + na všech fórech, kde se tento DAC diskutuje - MAJÍ PRAVDU.

BUFFALO JE BOMBA *jupi*

Veškeré utrpení a příkoří ke získání tohoto krále je tímto zahojeno. *klanimse*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Gratuluji,
těším se na pokračování.

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mario kempes »

Vit

Nevyrobíš mi jeden? Ja tomu nerozumiem *headbang* , ešte tak o Premier League by som sa mohol baviť :lol:
Čo by to stálo?

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

To vypadá hodně slušně !! Už o to projevilo zájem pár lidí které znám. Je škoda že je takový problém jej sehnat. Těším se na detailnější rozbor zvuku.
Zdraví Michal

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Tak po čase aktualizace:
1. Twistedpearaudio mají novou verzi Buffala, včetně nového ESS sabre, lepšími shunt regulátory apod. a hlavně - přímým výstupem bez opampů apod sr...

2. Moje buffalo nyní funí s lampizátorem vybavený us vintage 6SN7GT dle tohoto schématu:
Mám tam attenuator a jedu přímo do fetových konců v biampu Atoll. Zvuk Buffala s lampou je vynikající!
Obrázek

Odpovědět