Volumio RIVO(+)
Volumio RIVO(+)
Tak jsem se pred casem rozhodl zkusit nejaky komercni streamer idealne na Volumio SW, kdyz mi tento prehravac vyhovuje. Slo mi o cisty transport bez zbytecnych dalsich obvodu a funkci, ktere bych si platil a nevyuzil tzn. jen vyvest digi signal do DDC/DACu a take nejake slusne sasi a poresene veci kolem ruseni signalu.
Jelikoz jeden eshop mel zajimavy vyprodej demo kousku RIVO "non plus", ktery sliboval vyborny pomer vykon/cena, tak jsem sahl po nem, i kdyz papirove se nabizelo spise Rivo+.
Hned po rozbaleni, zapojeni a nastaveni me naprosto zklamalo neporesene napajeni, kdy stock adapter je nejaka spinana j*bka s kterou byly vysky pri poslechu vyrazne "zrnite" a neprijemne ve srovnani s puvodnim Rpi4 IanCanada streamerem. Cili jsem okamzite prohodil napajeni za Allo Shanti a slo se na porovnavani.
Pri pouziti USB do DDC a dale IIS do DACu, jak jsem zvykly, bylo scena usporadana, klidne cerne pozadi, ale dynamika v pytli, vubec me poslech nechytal za srdce, jako by nekdo dal do mistnosti sklo a ja pres nej poslouchal interprety na podiu a prozitek ke mne nedoputoval, proste me nebavil. Toto se bohuzel opakovalo nekolik dni po sobe i pri prepinani vystupu mezi DDC a DACem. Tak jsem se rozhodl zkusit jeste porovnavat poslech s DDC a bez nej tzn. RIVO -> digi coax DAC a prepinat mezi nimi. Suma sumarum, bez DDC se zvuk alespon blizil puvodnimu zapojeni meho stremeru, kdyz pouzivam DDC.
Uprimne, rozhodl jsem se proto RIVO vratit, protoze od transportu za skoro 25 000Kc jsem cekal nejaky posun a bohuzel zrovna pres DDC mi zvuk vubec nesedl a bez DDC to nebylo buhvi jake.
PS: zajimave, ze u RIVO+ uz si dali vice zalezet a rovnou navrhli extra zdroj pro tento transport, vsak cena take citelne poskocila. Skoda marketingovych kecu a recenzi plnych superlativ u puvodniho RIVO, jak maji vse dotazene a poresene.
Jelikoz jeden eshop mel zajimavy vyprodej demo kousku RIVO "non plus", ktery sliboval vyborny pomer vykon/cena, tak jsem sahl po nem, i kdyz papirove se nabizelo spise Rivo+.
Hned po rozbaleni, zapojeni a nastaveni me naprosto zklamalo neporesene napajeni, kdy stock adapter je nejaka spinana j*bka s kterou byly vysky pri poslechu vyrazne "zrnite" a neprijemne ve srovnani s puvodnim Rpi4 IanCanada streamerem. Cili jsem okamzite prohodil napajeni za Allo Shanti a slo se na porovnavani.
Pri pouziti USB do DDC a dale IIS do DACu, jak jsem zvykly, bylo scena usporadana, klidne cerne pozadi, ale dynamika v pytli, vubec me poslech nechytal za srdce, jako by nekdo dal do mistnosti sklo a ja pres nej poslouchal interprety na podiu a prozitek ke mne nedoputoval, proste me nebavil. Toto se bohuzel opakovalo nekolik dni po sobe i pri prepinani vystupu mezi DDC a DACem. Tak jsem se rozhodl zkusit jeste porovnavat poslech s DDC a bez nej tzn. RIVO -> digi coax DAC a prepinat mezi nimi. Suma sumarum, bez DDC se zvuk alespon blizil puvodnimu zapojeni meho stremeru, kdyz pouzivam DDC.
Uprimne, rozhodl jsem se proto RIVO vratit, protoze od transportu za skoro 25 000Kc jsem cekal nejaky posun a bohuzel zrovna pres DDC mi zvuk vubec nesedl a bez DDC to nebylo buhvi jake.
PS: zajimave, ze u RIVO+ uz si dali vice zalezet a rovnou navrhli extra zdroj pro tento transport, vsak cena take citelne poskocila. Skoda marketingovych kecu a recenzi plnych superlativ u puvodniho RIVO, jak maji vse dotazene a poresene.
Re: Volumio RIVO(+)
Měl sis raději pořídit nějaký intel nuc (dnes už to vyrábí Asus),čistej,bez paměti,bez softwaru,osadit to libovolně velkejma HDD,operační pamětí i softem (třeba linux)

https://www.alza.cz/asus-nuc-13-pro-nuc ... =12464779

https://www.alza.cz/asus-nuc-13-pro-nuc ... =12464779
Libi se mi vice Rpi, jeho modularita, kratke signalove cesty hlavne a rozsireni ala Ian Canada ad. Jen jsem cekal vic od Volumio RIVO. Jeste me lakalo Eversolo T8, ale je to novinka a bude mit urcite sve mouchy. Takze zatim pokracuji s RPi a dam si holt praci s sasi a lehkym tuningem.
A k tomu nějakou hezčí pasívně chlazenou skříňku od Akasy

https://akasa.co.uk/update.php?tpl=prod ... NUC96-M1B

https://akasa.co.uk/update.php?tpl=prod ... NUC96-M1B
Sasi potrebuji vysoke, protoze s Ian Canada moduly vyska RPi narostla.
Kazdopadne zajimala by me zkusenost dalsich majitelu RIVO.
Kazdopadne zajimala by me zkusenost dalsich majitelu RIVO.
A co si myslíš,že tyhle streamery jsou.
Podprůměrný předražený minipočítače (se siťovou kartou).

Koudy, s RPi jsem laboroval taky, Shanti+Digione signature, zkousel porovnavat s ruznymi streamery a nakonec jsem dospel k tomu, ze na tehle urovni jestli ma neco vliv, tak je to hlavne software (OS + prehravac) a napajeni. RPi uz dnes podle me nema moc smysl, protoze abys to vyladil na nejakou uroven, stejne uz moc neusetris a je s tim zbytecny s**ni navic. Dnes kdyz bych zacinal znova, koupim NUC jak pise Tomas, nebo nejake podobne mini PC, ktere pak jde pripadne vyuzit i jinak nez Rpi. Dam to do pasivni sasi a k tomu nejaky lepsi zdroj. Na to nainstaluju bud audiolinux, Euphony ci podobnou linux alternativu ktera ma komplet OS, vc. kernelu a nastaveni optimalizovany pro audio. A pokud nemas USB DAC s kvalitnim vstupem, tak jeste DDC. Nebo jeste jinak - dnes kdyz bych zacinal znova, hodne bych zvazoval nejakou hotovou krabici, takze dost uvazuju o tom Eversolo T8, az na ten Android. Znamy u me byl s Eversolo A-10 a nepoznal jsem rozdil oproti NUC s Euphony + DDC.
Ano SW/OS dela hodne to souhlasim, zaroven s Volumio nestradam, jen jsem cekal vic. Predtim jsem uz skoro odklepl Aurender, ale kdyz jsem videl jejich aplikaci, tak mi to prislo, ze jsem se vratil v case 10 let. Jde primarne o zvuk, ale nicmoc aplikace/ovladani a omezene funkce me odradily. Bohuzel dnes dost firem udela pekny HW, ale zabiji to nedostatecnym vyvojem aplikace.
Eversolo T8 vypada hodne dobre
.
Eversolo T8 vypada hodne dobre

Konecne Eversolo vydalo cisty streamer, dufam, ze to trochu ozivi trh so sietovymi prehravacmi. Inak v cene okolo 1000eur sa pozri aj na HoloAudio Red
O Holo vim, ale myslel jsem ze RIVO bude lepsi kandidat.
Koudy, ty kluku
, zkus někdy vyzkoušet něco od Atollu...třeba i MS120, myslím že tě příjemně překvapí. 

nezkoumal jste někdo https://www.arsyaudio.com/ ?
Newkeny ty kluku usata, omrknu
.

T8 bump
..... krasne zakonceni vlakna RIVO