Asi to nemá cenu, že?

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Asi to nemá cenu, že?

Příspěvek od Zdeny »

Objevila se nabídka na reprosoustavy, které jsou DIY a tudíž relativně levné na to, co obsahují za měnič? Esotar T330D. Jako bunus 17WXXXX od Dynaudia. A to vše v hezky vypadající ozvučnici.
Jelikož mám zvuk Esotaru hodně rád, uvažoval jsem nad tím, že bych u svých BW Matrix 801mkII "vyhodil" středovýškovou sekci a tu nahradil právě zmíněnou soustavou od DA. Vím, že by to znamenalo řešit elektronickou výhybku (asi by to bylo jako bi.amping s tím, že pasivní výhybka basové sekce BW by zůstala a na ni by se muselo eketronickou výhybkou navázat středovýškové pásmo s tím, že by zase zůstala pasivní výhybkla mezi výškami a středy). Jelikož BW mají impedanci 8ohm, bylo by aktivní řešení nutné, jelikož DA mají 4ohmy.
Jako zesilovač pro středovýškovou sekci bych asi zvolil mosfetové DPA (386 SSEE), na spodek Bryston 4B-SST (ten nyní používám na BW 801).

Můj dotaz zní: je to úplná fantasmagorie a nebo by z toho mohlo něco nakonec být? ptám se opravdu proto, že měl silně láká ten Esotar 330D a na dnešní dobu je možná zvuk kevlarového středáku a hiníkového výškáče u BW poněkdu zasotalý, i když nehraje pšatně .

Zkusme o tom podiskutovat? Peníze monentálně neřešmě, zkusme jen technické aspekty ano či ne.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Re: Asi to nemá cenu, že?

Příspěvek od bubuxin »

Prečo nie? Aspoň vyskúšať by to šlo. Na Matrixoch nechať hrať iba basák a Dynaudio by hralo celé pásmo. Fakt že Matrix má 8 ohmov a Dynaudio 4 pri pasívnom rišení nehrá rolu. Aj tak by sa muselo siahnuť na výhybku ako celok. Takže aktív, ako píšeš by bol vhodnejší.

Odpovědět