O reproduktorech audio nirvana je informaci na netu spise poskrovnu, par zminek an nekolika forech a pak informace na strankach (asi) jedineho dodavatele. dve (snad) nezavisle recenze... Reproduktory jsou vyrabeny v cine. Nicmene cena a zvedavost rozhodla a zkusil jsem je objednat. Na doporuceni jsem si vybral i ozvucnici. Nemam ani neodymovy ani anlico magnet, ale obycejny feritovy. zvoleny reproduktor je
Audio Nirvana 'Super 12 Cast Frame'
specifikace vyrobce
ozvucnice
5.6

Reproduktory dorazily v poradku. Plany jsem trochu prepracoval, resp. jejich vnejsi rozmer, protoze jsem chtel vintage vzhled starych RCA a JBL beden. Jinak jsem dodrzel doporuceny plan. Ozvucnice je jednoducha, basreflexova (ale bez natrubku?), vevnitr vyztuzena a castecne vytlumena.
Rekl bych, ze to hraje. Hraje to pekne, 12" reproduktory netrpi nedostatkem basu. Detailu na vyskach neni tolik. Pokud si clovek sedne do sweetspotu, pekne se ukaze prostor nahravky. Myslim, ze by ozvucnici prospelo jeste vice zpevnit, podle me je malo vyztuzena. a tez bych mozna mohl zkusit vypocitat nejaky ten br natrubek

kdyz jsem slysel elac s vyskovym jet III reproduktorem, rozhodl jsem se, ze casem mozna doplnim vyhybku a pridam nejaky vyskac. paskovy reproduktor se mi zvukove libil.
Par fotek

pri porovnavani s elac

pri porovnavani s dali concept

a detaily