Idem si spraviť repro, neviem ako spraviť/zohnať zosilovač

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
DiPi
Příspěvky: 2
Registrován: 17 srp 2018 19:42
Kontaktovat uživatele:

Idem si spraviť repro, neviem ako spraviť/zohnať zosilovač

Příspěvek od DiPi »

Zdravím,

opäť som sa raz rozhodol pre ďalší DIY projekt a opäť som sa bezhlavo vrhol do niečoho, o čom veľa neviem! *2thumbsup*
Tu som dostal inšpiráciu: Použijem tieto excitery, XPS polystyrén a subák z pokazených Logitech S200.

Bolo mi poradené, že mám kúpiť zosilovač do auta, alebo niečo z aliexpress.
Keďže ceny bežne predávaných zosilovačov ma mierne, ehm, vydesili, som veľmi naklonený tomu, že si nejaký popájkujem a k nemu vytlačím nejakú peknú krabičku na 3D tlačiarni (ovládam OpenSCAD).

Neočakávam od toho nejaké HiFi orgie, je to skôr taky projektík pre zábavu a aby som mal lepšie (a viac kúl) repro aké mám teraz.

Poznámka na záver: tie excitery mám už na stole, takže niet cesty späť :D

Miero
Příspěvky: 1436
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Idem si spraviť repro, neviem ako spraviť/zohnať zosilovač

Příspěvek od Miero »

k tomuto modulu 2.1 zosilnovaca ti bude stacit postarsi adapter od notebooku
- https://www.ebay.com/itm/SANWU-TPA3116- ... 2935304673

Uživatelský avatar
DiPi
Příspěvky: 2
Registrován: 17 srp 2018 19:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Idem si spraviť repro, neviem ako spraviť/zohnať zosilovač

Příspěvek od DiPi »

Nebude problém v tom, že ten zosilovač je 2 x 50W + 100W, ale excitery sú 24W a subák 30W? (a tým myslím to, že to zhorí, keď pridám volume)

Miero
Příspěvky: 1436
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Idem si spraviť repro, neviem ako spraviť/zohnať zosilovač

Příspěvek od Miero »

vykon na vystupe zosilnovaca urcuje nastavena hlasitost (a hlasitost signalu na vstupe) ... takze, ak to nebudes davat prilis nahlas, tak to urcite zvladnu ... a hlavne, pred tym nez zhoria, tak uz ani moc dobre hrat nebudu ... takze to by si ich musel trapit zamerne

Miero
Příspěvky: 1436
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Idem si spraviť repro, neviem ako spraviť/zohnať zosilovač

Příspěvek od Miero »

a ten tvoj modul co si si povodne vybral potrebuje 12V trafo s dvoma vystupmi: "Power supply type: AC Double 12V", tak pozor na to ci to nebude pre teba zbytocna komplikacia

Miero
Příspěvky: 1436
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Idem si spraviť repro, neviem ako spraviť/zohnať zosilovač

Příspěvek od Miero »

a ak tam nedas adapter na 24V ale nizsi ... napr. 18V ... tak to ani nedava max. vykon

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host