měl bych dotaz, nebo spíše bych potřebova poradit jak vyrobit kabel ke gramofonu o délce cca 50cm...
Koncovky bych rád použil Nakamichi, snad se mnou budete souhlasit, ale nevím jaký konkrétně koupit kabel, případně čím to zapájet...jestli klasickým cínem, nebo něčím jiným...taktéž malinko tápu z čeho udělat zemnící kabel
Pro gramec jednoznačně je lepší RG62, konektory SPOLEHLIVÉ KOVOVÉ, od solidního výrobce, já používám AMPHENOL. Pokud může být kabel kratší, tak doporučuji. To vše platí pro MM. Pro MC je to jinak! Případně dám info.
Jinak cinem si nelamte hlavu. Stačí běžný pro elektroniku, s obsahem cca 60/40 % Sn/Pb. Pokud jsou tam příměsi Ag, Cu, není to na závadu. Vyhněte se bezolovnatému cínu, ten běžnou páječkou nezapájíte, má vyšší bod tavení a potřebuje spec. tavidla a cínu s příměsí zinku, ta je pro pájení hliníku. Pokud nemáte zkušenost s pájením, požádejte zkušeného elektronika. Nezapomeňte na kalafunu, ta v trubičkovém cínu spravidla nestačí, pokud chcete mít spolehlivý spoj.
Zemnící kablík - jakýkoli nezkorodovaný izolovaný měděný kablík o průřezu 0,35 mm2 nebo silnější.
Tak už se to skoro blíží do zdárného konce....ale řeším teď, kde sehnat koncovky RCA Nakamichi, případně jak vyčešit to, aby každý kabel nebyl samostatně...
jiripioneer píše:Tak už se to skoro blíží do zdárného konce....ale řeším teď, kde sehnat koncovky RCA Nakamichi, případně jak vyřešit to, aby každý kabel nebyl samostatně...
Ty Nakamichi vypadaj hezky, složitěji se shánějí jsou dražší a NIC NEŘEŠÍ oproti Amphenolu nebo neutrik. Kup v Baumaxu smršťovačky, nastřihej cca 5cm kousky, navleč na pár kabelů 3ks před konci a uprostřed. Teplovzdušnou pistolí je zafixuj.
transiwat napsal:Ty Nakamichi vypadaj hezky, složitěji se shánějí ... psal jsem že mám funglovky 4 ks. reakce žádná.
někdy mi připadá ,že tu jsou občas hotentoti.Zrovna ten neutrik, velice nepříjemný rca na pohled.