kde se daji koupit kvalitni tlakove a basove menice ?

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
AM
Kontaktovat uživatele:

kde se daji koupit kvalitni tlakove a basove menice ?

Příspěvek od AM »

asi se po dvaceti letech pustim opet do stavby reprobeden, nejak mi to v prostoru, ktery potrebuju nazvucit zni vsechno vyrovnane moc suse :) muzete mi plz hodit odkazy, kde se daji koupit poradne menice. chtel bych pouzit tlakove menice pro horny, ty by snad melo delat jblko. basove menice bych dal 15" taky by se sikly tabulky na vypocty objemu a vyhybek podle impedanci. zatim me napada kombinace hornu a dvou 15" basaku ve stylu zingali home monitor 215 nebo jbl everest. mista mam dost :D

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: kde se daji koupit kvalitni tlakove a basove menice ?

Příspěvek od Aleska »

Podívej se na Audioweb, Slovanet a ReproMania.Net. Nejde o to je zakoupit (na to stačí peníze), ale o zbytek, tj. návrh a realizaci. O to jde.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Souhlas, návrh a výroba reprosoustavy (pokud má být kvalitní) obsahuje desítky až stovky hodin měření a úprav. Jedná se o know-how, který konstruktéři neradi pouští ven a ani se jim nedivím.
Na netu je ale dost návodů jak na to. Osobně bych do toho nešel, když nevím jak to opravdu v reálu hraje. A okopírování osvědčené a seriově vyráběné reprosoustavy? Možná jsem divnej ale je mi to nějak proti srsti...

Soundmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundmaker »

Podívej se na www.prodance.cz
V sekci měření najdeš i hotové, odladěné projekty. Do vlastního projektu se raději nepouštěji. Nic ve zlým, ale nemáš na to zkušenosti, ani vybavení *thumbs down*

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

kdysi jsem cetl o navrzich vyhybek v amaterskem radiu, ale nakonec jsem koupil za par kacek hotove vyhybky, jen jsem tam dal lepsi kondenzatory. bedny nebyly ani flat ani poradne zfazovane, ale na nejakou dobu mi to stacilo. stejne to neslo poradne poslouchat, protoze to sralo vetsinou prizraleho fotra.no kazdopadne bych to zas tak cerne nevidel. vyhybka pro dvoupasma ma myslim jen 2 civky a dva kondiky pro lowpass a highpass, kdyztak si ji z tech starych beden vytahnu.

konceptualni me napadla bedna ve tvaru motyla. v horni casti by mohl byt maly oris 250, do ktereho se pouziva i tlakovy menic, ktery ma ale 114 db. k tomu by mohly vytvorit dostatecny akusticky tlak na 4 basaky zapojene paralene nebo do serie nabo dva paralelne a dva seriove, nevim co je ted lepsi. taky bych mohl zkusit otevrenou ozvucnici, at neudela bedna megahrb na basech.

prostor, ktery chci nazvucit ma s predsini a kychyni 11x5.5 m a jeste otevrene schodiste. zatim mi tam hraly nejlip 2 bedny, kdyz jsem si jednu zaplojil naplno a druhou pak jen basak (pri zapojeni komplet obou najednou se uz moc hadaly vyskove a stredove menice a bylo to uz takove disko).

horn od orise by to mohl udrzet zfazovane do 250 hz, coz by byla vyhoda. na mereni charakteristiky jsem si uz objednal softik, o kterem se tady pise v akustice.

zkouseli jste nekdo otevrenou ozvucnici ? co si pamatuju, tak mi bez ni basy moc nehraly, ale to co z toho lezlo bylo docela ciste
Naposledy upravil(a) AM dne 13 dub 2010 11:29, celkem upraveno 2 x.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

tohle je ten oris, jen cena je 9k eur

Obrázek

Orphean MkII
Sensitivity of 114dB/1Watt/1m, a wide frequency response (270Hz-22kHz) with a friendly impedance behaviour making the Orphean MkII a perfect match for any type of amplifier.

Accurate, clean, detailed, transparent and dynamic - just a few words describing the sound of the Orphean MkII system in bringing the music close to you, as close as possible....

The extraordinarily high sensitivity (114dB!) makes it possible to use a wide variety of top quality amplifiers to drive the Orphean from 200 mWatts of output power and upward.

Orphean MkII

The Orphean horns using co-axial compression drive units are the only commercially available horns crossing as low as 270Hz. This way their presentation acts as a point source and with optimal integrated bass you do not hear loudspeakers, only music showing every detail with stable imaging.

The integrated tweeter starts to blend in perfectly at 7kHz so that the most important midrange (270Hz-7kHz) is free of any phase problems that usually disturbs accurate reproduction of your music.

For overall quality in sound it is needed to use a high quality bass system (not a subwoofer) as our Reference Compact bass system with build-in amplifier and control functions which do have the needed qualities for good integration with deep and dynamical bass.

If you need a complete plug & play system with our active bass system included then choose the Orphean MkII Compact from the options provided below.

For optimal integration and sound we do suggest the Orphean MkII Ultra with re-designed Compact enclosure as bass system which uses another horn placed in front of our BD15 bass drivers for gaining speed and dynamical behaviour in the crossover range.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

9.000 € ještě není zárukou toho nejlepšího zvuku a mohl bys být i zklamán.

Když horny, tak coffee ze Slovanetu, Když otevřená ozvučnice (Open Baffle), tak Jarous z Audiowebu.

Než se rozhodneš vyhodit těch 9.000 €, tak si dojeď do Kroměříže do Horn Studio, tam je budeš mít lacinější.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

v horn studiou jsem prave byl, pan dvorak nepouziva tlakove, ale lowthery a modifikovane aer. na orisech 150 se mi hodne libily.

nejde mi moc o flat zvuk, prave flat bedny tam hodne ztraci basy a stredobasy. vcera jsem si po case zapojil flat aktivni monitory jblka, ale po pulhodce jsem je zase odpojil. je to sice pekne definovane ve stereo prostoru, ale zvuk bez poradnych basu me uz vubec nebavil.

diky za tipy na konstruktery, jejich knowhow rad zaplatim

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

AM píše:nejde mi moc o flat zvuk, prave flat bedny tam hodne ztraci basy a stredobasy. vcera jsem si po case zapojil flat aktivni monitory jblka, ale po pulhodce jsem je zase odpojil. je to sice pekne definovane ve stereo prostoru, ale zvuk bez poradnych basu me uz vubec nebavil.
no jo, jenže jen na rovných bednách se dá poslouchat téměř vše. na bednách s pořádnými basy, jak říkáš, už budeš moct poslouchat jen něco - ale pravda: je to víc Hi-Fi.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

prave ze na basech nejsou rovne temer zadne bedny, na charakteristikach je vetsinou jeden vetsi hrb, kdy rezonuje ozvucnice a pak dana frekvence hraje treba o 10 db vic nez zbytek. basy to pak sice ma, ale porad stejne.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pravda, pravda. je to tak.
pak ale nechápu, o čem mluvíš. když nechceš rovné bedny, ale bedny "s pořádnými basy", tak co vlastně chceš? není to spíš tak, že chceš rovné bedny, ale ne monitory, tj. rovné bedny co chodí od 20Hz? na druhou stranu - jak můžou rovné bedny (monitory) ztrácet středobasy? neztrácejí spíš právě ty nafouklé basy?

nicméně přeju hodně štěstí.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

ma na to vliv ta mistnost, jeste jsem to nemeril, ale urcite tam bude propad, basy jsou na to nejhaklivejsi. takze pak i rovne bedny hraji nevyrovnane. zmeni se pak zvukova charakteristika. u tech co nemaji basy to neni az tak hrozne, protoze to od nich ani neocekavas. vetsinou bedny, co jsou krasne srovnane na stredech maji nevyrazne vysky a basy. treba ty la scaly jednou krasne prostorove na lampach, ale vysky mi tam uz trochu chybely

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no jo, ale má to cenu řešit zrovna bednama? podle mě za a/ frekvenční průběh se odvíjí od toho, kde ty bedny v místnosti stojí a za b/ není lepší v případě že to nejde řešit jinak použít room perfect nebo něco podobného, než stloukat bedny na míru?

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

no prave, ze tam uz nic jineho udelat nejde. potrebuju, aby se to prijemne nazvucilo. nechci z toho delat poslechovku a lepit na zdi neesteticke krabice z vajec. maximalne hodim na zadni stenu nejaky plasticky obraz, ale zatim se mi nic nelibilo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hm, to je zvláštní: když jsem viděl tu baterii beden a zesáků, co máš doma, tak s takovým výběrem by mě v životě nenapadlo, že bys mohl mít nějaké potíže se zvukem.

Odpovědět