raspberry pi 3 + dac

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Re: raspberry pi 3 + dac

Příspěvek od dkdkdk »

Možno a možno taky ne

vma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vma »

Ak by mi niekto položil na stôl desať rôznych DAC-ov a mal som celú zimu na počúvanie, možno by som zistil, že mi stačí to, čo mám.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

vma píše:Možno, že najlepšie je urobiť z Rpi streamer a pripojiť ho ku kvalitnému DAC-u. Najjednoduchšie cez USB.
Přijde ti spojení USB kabelem lepší než 1cm "velké" piny na RPi pro HAT DACy?
Miero píše:stale rozrastajuci sa zoznam DACov pre RPi ... mozno lepsie zacat prezerat od konca
https://volumio.org/forum/list-i2s-dacs ... t1103.html
Sleduju už asi půl roku ten TauDAC, bohužel se autor nemůže rozhoupat k nějakým činům.

Wlady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlady »

Blahove jsem si myslel,kolik ze toho mám nacteno....zjistil jsem opravdu hluboké mezery.Díky pánové za skvelé info,kterým me zahrnujete.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Vzdyť napsals,
Wlady píše:Ted zrejme zvolím navrhované resení od "overgrounder" s Hifiberry Pro+.Je to pomerne oblíbená deska,alespon dle diskuzí.Výhodou je,ze od toho zase neocekávám zádné konecné resení,jde me spís o vyzkousení a nástavbu PI3.Také k tomu vyzkousím MOJO,jak se s tím popasuje.A v suplíku mi navíc lezi stará FiiO X3,která by mu také mohla slušet.
tak vyzkoušíš a uvidíš, ne?
Nebo čekáš, že se tu 4 z 5 lidí shodne na jednom řešení, které pak koupíš a budeš si libovat, jak to skvěle hraje, protože prostě musí, jelikož ti to někdo napsal?
Tohle si musíš vybojovat sám na vlastní uši.
Hifiberry, IQaudio, něco od Audiophonics nic víc nemá cenu. Vyhnout se USB řetězci a vybírat jen mezi HAT kartičkami.

Wlady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlady »

Tak urcite más pravdu.Uz bych testoval,jen celníci s sebou musí hodit.PI3 tam stále lezí.

Wlady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlady »

Odzkouseno,otestováno s Hifiberry Dac+ Pro a pak darováno na dobrocinné úcely.Bylo to funkcní,ale...takový kostrbatý se spoustou kompromisů.A abych to dovedl k nejakému zdárnému konci,náklady by presvihly cenu kvalitního zarízení.Mozná jeste nenastal cas,pokud nekdy nastane.
Fsem kolegům dekuji za diskuzi a nasmerování

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

RedBaron píše:
Miero píše:to len pre info, ze ani kvalitny DAC stale nemoze byt maly...
Ani AudioQuest Dragonfly Red? ;)
Já jsem třeba Audiolab M Dac právě nahradil Dragonfly Red,ale to jen pro zajímavost,když to ten navrhovatel M DACu psal ;)

tlusto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tlusto »

Delali jsme s kolegy porovnani
1) ntb + AQ Dragonfly
1) ntb + custom made DAC (delany kdysi pro kamarada zvukare, co jsme zkouseli tak hraje prakticky stejne jako jeho prism sound lyra 2)
2) hifiberry dac+ pro
3) hifiberry digi+ pro + custom made DAC
na DPA 111 + 2x DPA 380 + Shan Emotion 530

Nejslabsi byl ten AQ, nicmene hifiberry dac+ uz rozhedne nikoho z nas neurazilo :), za me hodne prijemny prekvapeni.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

dkdkdk píše:
Miero píše:stale rozrastajuci sa zoznam DACov pre RPi ... mozno lepsie zacat prezerat od konca
https://volumio.org/forum/list-i2s-dacs ... t1103.html
Sleduju už asi půl roku ten TauDAC, bohužel se autor nemůže rozhoupat k nějakým činům.
Tak pán už se rozhoupal
- DAC deska 399€
- OUTPUT deska 249€

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Také si chci sestavit raspberry pi3, bude využíván hlavně jako audio přehrávač. Když pořídím zesilovač už s vestavěným DAC ( např. yamaha a-s501 nebo marantz pm6006) je lepší zvolit hifiberry digi+ a propojit optikou, nebo hifiberry dac+ a propojit cinchema s ohledem na co nejlepší kvalitu zvuku?

Odpovědět