WBT ČÍNA

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

WBT ČÍNA

Příspěvek od fox »

Obrázek

Na ebay jsem narazil na konektory WBT, vyrobené v Číně. Na první pohled se zdá, že to jsou originály. Nedalo mi to a objednal jsem jednu sadu čtyř konektorů. Cena je velmi přátelská cca 200 Kč za 4 kusy, poštovné zdarma. Ale je třeba mít trochu trpělivosti, protože balíček putoval víc než měsíc. Dnes ráno jsem je našel ve schránce. Po povrchním prozkoumání jsem našel drobné odchylky od originálu. V podstatě se jedná o dobrý výrobek za příznivou cenu, který se vyrovná ostatním konektorům na trhu. Podobné konektory ale bez nápisu WBT jsem kdysi kupoval za 160 Kč/ks.
http://www.ebay.de/itm/331180878098?_tr ... EBIDX%3AIT

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Re: WBT ČÍNA

Příspěvek od davidhighend »

Ja bych naopak řekl, ze se jedná o poradny shit. Koupil jsem je ze zvědavosti taky, cervik v závitu po dotažení nedrží, i pri rychlém pájení je zřejmě, ze se nejedna o teflonovou izolaci mezi živým kolikem a zemí, okamžitě se taví. Takze nejaka plastová napodobenina. Ale na pohled vypadají hezky skoro jako genuine WBT.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jeste jsem je nepajel. Asi mas pravdu, i kdyz s ostatnima levnyma konektorama to bude podobne.
Pri pajeni podobnych konektoru je vzdy radeji nasadim na protikus ze spojky cinch, aby se nahratim nezdeformovali.
Cinani se s tim neserou. Klidne na konektor napisou WBTGermany a nechybi ani seriove a vyrobni cislo. Polaci na Allegru a ebay se taky prizpusobili. Prodavaji hotove sety s temito konektory. Samozrejme je vydavaji za original.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Ale jinak svou funkci plní náležitě :-) tzn. nezaznamenal jsme nejaky úbytek informaci v cele šířce pásma ani v detailech. Proste cinch se vším všudy, který ma jen menší konstrukční neduhy.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Už z fotky bych měl podezření na špatné zpracování, příliš hrubý povrch. V téhle cenové kategorii jsou bezkonkurenční utahovací konektory AEC, které koupíte i v Česku. Mají velmi precizní zpracování (žádný závit nedrhne) a i se dobře pájely.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Ty AEC jsou moc dobrý. Kdyz nejaky z eBay tak tyhle https://www.ebay.co.uk/itm/301907450171
Vyzkoušený, ověřeny a s klidem doporučuji.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

petrL píše:Už z fotky bych měl podezření na špatné zpracování, příliš hrubý povrch. V téhle cenové kategorii jsou bezkonkurenční utahovací konektory AEC, které koupíte i v Česku. Mají velmi precizní zpracování (žádný závit nedrhne) a i se dobře pájely.
V neděli jsem montoval dva konektory na kabel ke gramofonu. Pájení proběhlo bez zádrhelů, raději jsem konektor při zahřívání pájkou chladil protikusem.
Neřekl bych, že mají konektory až tak špatné zpracování. Hrubý povrch jsem nezaznamenal, nikde nic nedrhne. Doporučuji pro levnější aplikace. Já jsem konektory měnil za staré, poškozené. Vyměním, až zase trochu našetřím za nové originály.
Jsou čtyři kusy za dvě stovky. Protože je pošta z Číny zadarmo, musíte si počkat na doručení minimálně měsíc.

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

Ja jsem si ze srandy je take objednal. Konektory hned na prvni pohled vypadaly hur vyrobene oproti aec, ktere pouzivam. To bych jeste prezil. Sli hur nasouvat (asi horsi tolerance). To bych taky prezil, ale co me solidne na*ralo, tak ze jsem je nemohl poradne sroubovat po pajeni. Nijak jsem je neprohazoval. Taky misto te otocne pritlacne obroucky to bylo napevno, jen imitujici prolis. Za ty prachy...radsi si priplatim na levne aec nez tyhle super levne a modlit se aby byly ok. Na nejake experimenty se to da pouzit. Osobne bych na systemu, kde konektory stoji par promile sestavy, na nich extremne nesetril. Tady se to vubec nevyplati. Ja u protahovani zavitu nadaval jak spacek.

Odpovědět