zemění gramofonu

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Odpovědět
fallu
Příspěvky: 53
Registrován: 15 dub 2009 12:19
Kontaktovat uživatele:

zemění gramofonu

Příspěvek od fallu »

Ahoj, jako slaboproudý analfabet mám dotaz.
Včera jsem dokončil a poprvé zapojil Schroeder reference tonearm clone - později vložím foto - a strašně to brumělo a hrálo potichu.
Popíšu řetězec.
Zesilovač Denon 1500R
Gramo tesla NC 452 - při zapojení zemění na zem zesilovač pořád "brumělo" až připojení země k zemění sítě (realizované přez uzemění trubek od bojleru) přestalo (téměř)
propojení je VDH 501 hybrid - "+ na +, - na -, oplet na zemění zesilovače" - (někde sem četl že je to dobrý varianta)
Při připojení ramínka - strašnej brum a hrálo to potichu. při experimentování jsem zjistil že pokud propojím "-" a zem zesilovače začne to hrát normálně a brum téměř zmizí.

Co je špatně? Funguje to tak?
Nechat to takto zapojené mi přijde jako prasečina.
Děkuji za trpělivost s podobnými dotazi a za rady.

Uživatelský avatar
ma1ko
Příspěvky: 104
Registrován: 23 čer 2009 06:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od ma1ko »

Vypádá to, že tu neplechu tam asi bude dělat ten kabel.Zkusil bych to s jiným kabelem.Nejspíš tam vzníká zemní smyčka. Až sem hodíš ty fotky, tak kdyžtak přidám i své. Měl bych to mít během 1-2 týdnů hotové taky.

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od Renown »

přenoska má čtyři vývody - je symetrická - červený R+, bílý L+, zelený R-, a modrý L-. Tyto vodiče jdou přímo na cinche, které by měly být izolované od chassis gramofonu.
Kromě toho je potřeba vyvézt další vodič, který spojuje kovovou trubku ramene, případně i na ložisko talíře, na zemnící šroubek gramofonu. Na tento šroubek se připojí stínění toho kabelu co vede signál z gramofonu do phono preampu

Uživatelský avatar
ma1ko
Příspěvky: 104
Registrován: 23 čer 2009 06:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od ma1ko »

Zemění ramínka je v tomhle případě problém, vzhledem k tomu že je ze dřeva. Já osobně jsem použil pro výrobu uvnitř ramene vlepenou karbonovou trubičku o průměru 4mm.

fallu
Příspěvky: 53
Registrován: 15 dub 2009 12:19
Kontaktovat uživatele:

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od fallu »

Děkuji za odpověď, vše mám správně, kromě toho uzemění kovové trubky - tu totiž raménko nemá. přidat na kablíky oplet? nikde jsem si nevšiml že by bylo toto raménko stíněno.

Obrázek

Zkoušel jsem uzemnit všechny kovové(hliníkové prvky), ale moc to nepomohlo.
Ps.: karbon odstíní?

Uživatelský avatar
ma1ko
Příspěvky: 104
Registrován: 23 čer 2009 06:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od ma1ko »

To je jasný že to karbon odstíní.Např.Tvůj kabel VDH používá ve stínícím opletu kombinaci mědi s uhlíkovými vlákny některé jejich kabely jsou jenom z uhlíku.Na tom kusu co mám v raménku jsem naměřil hodnotu odporu okolo 1ohmu.

A máš to moc hezký!!!

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od Renown »

To fallu :
Zaplet tedy ty dratky do copanku

Uživatelský avatar
ma1ko
Příspěvky: 104
Registrován: 23 čer 2009 06:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od ma1ko »

Tady je pár fotek z výroby mé verze ramínka Schroeder.Je to jen z telefonu, takže omluvte kvalitu.Až to bude koplet tak přidám lepší foto.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fallu
Příspěvky: 53
Registrován: 15 dub 2009 12:19
Kontaktovat uživatele:

Re: zemění gramofonu

Příspěvek od fallu »

vypadá to hezky, udělej zvláštní vlákno, přidám se. Jinak sem včera večer udělal rozborku a zborku kabeláže a už je to v pořádku (kablík je zapleten již od výrobce a je v teflonové izolaci). jako možný problém odhaduji studený spoj na CINCH na ramínku.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host