2LP Yes -"The Ladder"

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

2LP Yes -"The Ladder"

Příspěvek od Prospero »

Povazuji se za racionalniho, pragmatickeho cloveka, ktereho hned tak neco “nerozhodi”.
O to vetsi je sok, ktery mam prave za sebou a ktery zde musim (!) popsat.
Pred par dny jsem si (po letech) s chuti poslechl CD Yes – “The Ladder”.
Kvalitni, profesionalni, rutinovana, misty az trochu sterilni nahravka presne ve stylu, ktery je novejsim Yes vlastni. A jelikoz trpim vinyliosou v pokrocilem stadiu, v zapeti jsem pro uplnost pres net objednal take 2LP tohoto alba. Vcera dorazilo a po vyprani dnes vandrovala prvni placka pod jehlu….
A prisel TEN sok!
Je to skutecne “The Ladder”? Z prostoru prede mnou se vyvalil uzasny zvuk, zaplavil celou mistnost a doslova mne pohltil! Pripadal jsem si jako brouk ve vysavaci! Uzasna dynamika, prostorovost i prirozenost jednotlivych nastroju. Objevily se detaily, ktere na te CD snad ani nejsou! Ta proti tomuhle zni asi jako 3x prelity sacek caje! :D “Volume” vandrovalo stale vyse az se, nekde na pozici ¾ na 11, dostavila absolutni spokojenost. V hlave se zacal odvijet (jako film) zivy koncert, prozity pred lety v mnichovske Olympiahalle a basove reproduktory se, po mesicich dovolene, opet viditelne pohybovaly. :D Obrovsky kompliment za produkci! *thumbs up* Nejlepsi nahravka Yes, co jsem kdy slysel a pocet jinych, takhle uzasnych veci neprevysuje (bohuzel) pocet prstu jednoho (zdraveho) cloveka. Neprehanim!
Ta 2LP je sice limitovana, da se ale jeste (napr. pres Amazon) stale sehnat.
Nevahejte, stoji opravdu za to!

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: 2LP Yes -"The Ladder"

Příspěvek od Zdeny »

Sugesce :-)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Zdeny: Souhlas *thumbs up*

Schválně jsem si to teď poslechl na CD Japonci. Je to dobře udělané i tam ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Prospero výborná muzika, výborný příspěvek.
Pripadal jsem si jako brouk ve vysavaci!
Asi máš opravdu dobrý aparát . *2thumbsup* ¨
I pro mne je samozřejmě lepší analog. Slyšel jsem špičkový digitál to je jasný, ale když tohle mě na analogu bere. Když všechno klapne a přijde velký zvuk!

Asi takhle ?

[youtube]36RuUgntpUY&feature=related[/youtube]

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Apropos.
Brouci, pusťte si do vysavače ještě i ABWH .
Doporučil bych i Talk, ale to je na vinylu skutečná vzácnost.
Všechny tři mají společnou úžasnou dynamiku a schopnost zvláčňovat membrány basových měničů.
YES! IT CAN!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ty Anderson, Bruford, Wakeman, Howe (Yes bez Chrise Squire) mam v prvnim (originalnim) vydani - Arista Records 209 970 z r.1989. Nahravka je sice velmi dobra, dynamiky "The Ladder" ale zdaleka nedosahuje. A "Talk" je jako LP opravdu VELMI vzacna, ale za momentalne pozadovanych 99,- €uronu mi muze byt ukradena! :D Jsem sice vinylovej blazen, ale ne CVOK! *headbang* Tohle podporovat nesmime!

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Tak jsem se nakonec také nechal navnadit, Yes - The Ladder došli a už se mi tady točí, ale musím se přiznat, že zatím se s nimi spíše sžívám. Pravda, je to první přehrání a desky ještě nejsou vyprané..

První strana mi dech nevzala, ale už se to zlepšuje. Čekal jsem možná víc detailů, ale snad to ještě vykrystalizuje. Od druhé strany už mi zní o něco lépe. *palec*

Také mě trochu zklamalo, že deska, byť nová, nepřišla ještě zalepená a chybí mi tam texty. V dnešní době, kdy se dávají již ke všemu, nechápu, dokonce tohle má být sběratelská limitovaná edice.. :|
Naštěstí hudba mi to pomaličku začíná vynahrazovat.

Odpovědět