Alan Simon - EXCALIBUR- La Légende des Celtes

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
jirie
Kontaktovat uživatele:

Alan Simon - EXCALIBUR- La Légende des Celtes

Příspěvek od jirie »

Tohle CD patří mezi mé poklady už jen proto,že jsem k němu přišel dost zajímavým způsobem.Nejprve mě upoutala recenze v časopise Stereo v roce 1998.Pět hvězdiček za hudební obsah a pět za technickou kvalitu nahrávky,tak to byla velká výzva.V místní CD prodejně jem ztratil slovo a aktivní vedoucí se mě za týden zeptal kolik bych za CD dal.Docela zajímavý návrh.Nakonec z něj vypadlo,že CD má jen jako neprodejný vzorek ,který dostal od dealera BMG-Sony.Tak jsme si plácli za 400.-Kč.Byl jsem napjatý co jsem to koupil za zajíce v pytli za takový ranec.Už po prvních taktech jsem věděl,že recenzenti se nemýlili a ani já neprohloupil.Album je pestrá paleta nápadů rytmů i žánrů.Najdete zde andělské vokály, válečné bubny, rockové vypalovačky ,mnišské sbory varhaní a symfonické pasáže,které jsou jen tak mimochodem nahrávány v Praze ve Smečkách pod vedením Štěpána Koníčka.Jednotlivé skladby jsou oddělovány velmi působivými recitacemi Jeana Reno ve francouzštině.Zpívá se jak francouzsky tak anglicky.Objeví se tu ve dvou skladbách i Roger Hodgson ze Supertramp hrají zde i Fairport Convention.Zatím každý kdo tohle album u mne slyšel byl nadšen .CD je v provedení HDCD,ač to není nikde uvedeno,ale indikátor při přehrávání svítí.
Problém bude asi s jeho dostupností,protože u nás nebylo v prodeji zřejmě z důvodu absence distribučních práv.

Odkaz je velmi skromný:

http://musicmoz.org/Releases/Compilatio ... es_Celtes/

Odpovědět