weiron píše: ↑07 zář 2024 09:45
Díky pánové. Dnes jsem to přehrál z Apple music a nejvíc se mi líbí verze od Rachel Podger. To je přesně co sem chtěl. V místním obchodě to v nabídce není. Jen vinyl. Tak budu muset vzít některou z Discogsu. Nebo nevíte o nějakém E-shopu?
Další díla od Vivaldiho budu muset teprve naposlouchat. Ona mě vážná hudba nikdy moc nebrala. Až poslední dobou se mi to začíná líbit. Když postupně přecházím z filmové hudby vice k té klasické. A těch verzí každého díla je tolik že se to snad nedá za život poslechnout. A raději se zeptám která z verzí stojí za to.
Vyhoda klasickej hudby je, ze rovnaku kvalitu dostanes aj zo streamu. Napr. spominamy Presto Music ma aj vlastnu stream, nie je treba vsetko hned kupovat na fyzickych nosicoch.
Inac intenret je plny kvalifikovanych rad pre zaciatocnikov a stredne pokrocilych, kde su dobre rady na to ako zacat, co su zakladne diela, kvalitne nahravky a interpreatacie. Inac mne napriklad pomohol Ivo [cough] ktory ma nasmeroval na take tie klucove veci - ci uz napr. Brandenburske concerty, Missa Solemnis, Brahms, Schumann, je toho vela.
A potom uz podla vkusu.