Captain Beefheart vlastnim jmenem Don Van Vliet

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Captain Beefheart vlastnim jmenem Don Van Vliet

Příspěvek od Zappadaddy »

ObrázekTO JE PARTICKA,CO?
Nevim proc napadlo mne poslechnout CB/Shiny beast cd.Vim ze je to velmi podivny hudebnik a ze ho malokdo zna,taky ze neni pro kazdeho.Pokud ovsem nekdo chce objevovat hudbu nekomercni a tak trochu podivnou tak se naskyta moznost Captain Beefheart,mimochodem kamarad Franka Zappy ucinkovali spolu na desce Bungo Fury.Nevim jestli jeste zije na pousti v chatrci kdesi na zapadnim pobrezi ale jeho hudba je naprosto originalni a nezapomenutelna.Nepresvedcuji aby zacatecnik zacal s Trout mask replica ktera je dost odvazna ale doporucil bych album Shiny beast(BAT CHAIN PULLER) z roku 1978(docetl jsem se ze nektere skladby byly nahrany uz v roce 1976 ale diky problemum uvnitr record company je opetne nahral az v 78) .Tato deska je pristupneji ladena,urcite ne zamerne,neni uz tak radikalni a jsou tam kousky ktere by se mohli libit priznivcum Toma Waitse z obdobi Bone Machine,dalsi prirovnani pro originalitu tohoto hudebnika opravdu nenachazim.I nazvy skladeb jsou podivne napr When I see mommy I feel like a mummy nebo Floppy boot spomp a taky neromanticky nazev Love lies to take trochu napovi o jeho podstate.Love lies je ale lahudka,emocionalne velmi silna skladba.Skladba 6 Bat chain puller je desive rytmicka a duniva,nemuzete jinak ale podupavat do taktu.11 skladba Suction prints silne experimentuje,takovy Pere Ubu rizli do jazzu,pekny ulet.Nejpristupnejsi se mi jevi Harry Irene,je to skladba u ktere si rikate tohle uz jsem nekde musel slyset tak silna je to melodie a pritom tak jednoducha a snad i proto tento pocit, vzdyt hity jsou vzdy jednoduche a zapamatovatelne.Na albu se nachazi zajimave instrumenty jako trombon (ten ja moc rad),sax a harmonica v podani samotneho Dona Vlieta,piano,synthezator,ruzne druhy kytar a percussion.Taky jako prirovnani mne napadli Palinckx ale to je taky neco co mnoho lidem nic nerekne.V kazdem pripade je to asi tak ze neco moc dlouho neslysite a po poslechu si reknete tyjo proc ja si to nepoustim casteji!?No ja hned vim odpoved je to jedna z tech vzacnych albumu ktere se nedaji poustet kazdy den,je na to potreba ta spravna nalada a dnes ocividne byla

Momentalne uz jen maluje svoje obrazy ktere nakonec maji velky uspech.Jedna z jeho maleb:Obrázek
Obrázek
Obrázek
* Don Van Vliet (AKA Captain Beefheart) - vocals, harmonica, soprano sax, whistling(pohvizdovani)
* Jeff Moris Tepper - slide guitar, guitar
* Bruce Lambourne Fowler - trombone, bass
* Eric Drew Feldman - synthesizer, Rhodes piano, grand piano, bass
* Richard Redus - slide guitar, bottleneck guitar, guitar, accordion, fretless bass
* Robert Arthur Williams - drums, percussion
* Art Tripp III - Marimba, additional percussion

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Captain Beefheart vlastnim jmenem Don Van Vliet

Příspěvek od Peer »

Podivín, to absolutně sedí...
Těch věcí udělal s Frankem Zappou víc...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Některé kousky jsou bluesovější a nezní tak radikálně jako TROUT MASK REPLICA, roztomilé je první SAFE AS MILK. Kdysi někdo přirovnal jeho hlas k míchačce na beton :mrgreen:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Zrovna poslouchám: The Spotlight Kid / Clear Spot
To můžu... *thumbs up*
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Nikdo z nás není věčný,
i legendy umírají,
ale jejich hudba bude žít dál.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Kurňa.Jsem v šoku,zrovna před vánoci nám takhle nečekaně odešel.Jsem z toho hodně smutný.Budu si ho dnes pouštět.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Zappy,
i když jsi nechtěl a netušil,
napsal jsi nádherný nekrolog !

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Zítra by mu bylo sedmdesát.

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

Captaina Beefhearta jsem objevila teprve minulý měsíc (nevím, co mi trvalo tak dlouho) a jsem nadšená. Zatím u mě vede a u nás doma pořád dokola jede album Safe as Milk. Ten člověk byl neuvěřitelně muzikální. Až se mi v první chvíli nechtělo věřit, že je to opravdu celé originální album a ne nějaká "The Best of". Až se přenesu přes tohle album, poslechnu si "Shiny beast". *palec*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Vrele doporucuji take alba „Clear Spot“
Obrázek
a „Doc At The Radar Station“.
Obrázek

Jako pojitko nebo “prechod” k Franku Zappovi potom “Bongo Fury” a pokud te chyti i Zappa, budes tu v “dobre spolecnosti”…. :lol:

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

Captain na vinylu! To je krásný.
Děkuji za tipy, určitě si to poslechnu, tahle hudba mě hodně chytla.
Franka Zappu jsem ještě pořádně neslyšela, tak si ho zařadím do hudebního úkolovníku :-)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No jedine na vinylu! On jeste dneska nekdo posloucha z neceho jineho? :mrgreen:

U Frantika doporucuji (pro jistotu) zacit alby jako napr. “Sheik Yerbouti”, “Apostrophe´” nebo “Live in New York”. Mohlo by se totiz stat, ze pokud bys to vzala ze spatneho konce, vyplasi te na tolik, ze ho zavrhnes…..a to by byla skoda. ;)

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

Tak jsem u "Frantíka" začala “Live in New York” a můžu říct, že se mi to hodně líbí!!
Děkuju moc za tip.

Když si vezmu, co jsem poslouchala ve svém mládí a potažmo v pubertě, tak se vzhledem k tomu, co teď poslouchám za hudbu dost stydím :oops:

Captaina a "Frantíka" musím prozkoumat blíže. Myslím, že jsem hudebně na dobré cestě rozšířit si trochu obzory. Děkuju moc pánové *2thumbsup*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Prospero píše:No jedine na vinylu! On jeste dneska nekdo posloucha z neceho jineho? :mrgreen:

U Frantika doporucuji (pro jistotu) zacit alby jako napr. “Sheik Yerbouti”, “Apostrophe´” nebo “Live in New York”. Mohlo by se totiz stat, ze pokud bys to vzala ze spatneho konce, vyplasi te na tolik, ze ho zavrhnes…..a to by byla skoda. ;)
Ještě bych doplnil : Over-Nitz Sensation, One Size Fits All, Joe´s Garage1,2-3. *2thumbsup* Možná ještě "dechovka" Grand Wazoo. :mrgreen:

Odpovědět