Chill Pill Live Band - One Night Only - Šeban a spol.

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
palipol
Kontaktovat uživatele:

Chill Pill Live Band - One Night Only - Šeban a spol.

Příspěvek od palipol »

Obrázek

Dávam do pozornosti tento zaujímavý projekt. Je to záznam koncertu z hudboného divadla Arena, Bratislava, december 2007, vydané 2008.

Klasické hráčske a spevácke kreácie Andreja Šebana. Dve generácie hudobníkov v jednom projekte s obsadením:

Andrej Šeban - gitara, klávesy, spev
Oskar Rósza - bassgitara
Emil Frátrik - bicie
Štefan Bugala - perkusie
Michal Bugala - gitara, akustická gitara
Miki Škuta - klávesy
Silvia Michalidesová - flauta,spev
Ondrej Juráši -trúbka

2x CD, 1xDVD. 3 hodiny kvalitnej hudby a umenia, podľa mňa výborne technicky (obrazom aj zvukom) zvládnuté, CD a DVD sa vzájomne dopĺňajú, nie je to len zvuk a "zvuk s obrazom", piesne na médiách sú totožné len zčasti a CD sú bez vonkajších ruchov (potlesku apod.)Kto má rád Šebana, je to preňho to pravé orechové, kto nie, tak sa mu zapáči. Aj mladší hudobníci excelujú. Osobne mi občas vadia Šebanove spevácke špécie vrátane angličtiny - ale v celkovom kontexte je to preválcované hráčskym umením všetkých zúčastnených.
Cena cca 20 EURO je dľa mňa primeraná. Osobne tejto investície absolútne neľutujem.

Odporúčam pozrieť najskôr koncert, potom vypočuť CD. Žiadna ľahká jednohubka. *thumbs up*

Acon
Kontaktovat uživatele:

Re: Chill Pill Live Band - One Night Only - Šeban a spol.

Příspěvek od Acon »

Šeban a Rózsa sú vždy zárukou dobrej hudby a kvalitnej nahrávky.

http://www.chillpill.sk/en/

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hopp píše:Kde si to kupil?
http://www.chillpill.sk/shop/chillpillshop.html za 391,-Sk / 12,91,-€. Už mám objednané.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Hopp píše:Kde si to kupil?
V Stradivari (BB). Najprv som si to pozrel a vypočul (projekcia) Nebolo čo riešiť. Celé dielko je umne namixované,choreografia udržuje napätie a rytmus, každý si tam nájde svoje. Šebanove hudobné cítenie vychádza z melodiky a harmónie a aj keď je to v niektorých častiach pekne nadupané, projekt zachováva tieto atribúty. Každý dostáva miesto pre sólové vystúpenie, nič sa nevnucuje, výborná je basa v podaní stálice Oskara Rózsu, ale aj klávesy sú bez chyby - Miki Škuta, bicie a perkusie (nechýba môj obľúbený vibrafón) detto. Trúbka a flauta dodávajú nostalgický náboj. Jednoducho dobré, žiadne preexponované teátro.
Dnes som viac počúval CD. Potvrdzujem predošlé. Nič nevrieska, hudba má šťavu a dynamiku a po predchádzajúcom zhliadnutí DVD si už pamäť doplní potrebné.
A ako tak pozerám na réžiu v podaní Michaela Čecha, čs. spolupráca funguje na 100%. Tak je to správne.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Vdaka za info chlapi, DVD ediciu som si prave objednal.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Dnes mi dobierkou prisiel tento hudobny ( zial zrejme len jednorazovy ) projekt a pred chvilou som dopozeral jeho DVD. Povedane strucne a po odzneni prvych emocii mozem napisat len toto: fantasticke!!!
Cakal som kvalitnu muziku, Sebanova hudba mi je totiz velmi blizka, ale ze to bude az take dobre...jednoducho senzacia *bravo* Zvukova stopa, je vyborna ( pocuval som LPCM, k dispozicii je este DD 5.1 ), posluchac je vtiahnuty do priestoru saly v divadle, nastroje su krasne separovane, priestorovost vynikajuca. Zvukar odviedol svelu pracu. Pripadal som si ako keby som bol v divadle Arena nazivo. Ako fanusik Emila Fratrika som sa sustredil na bicie a tiez na Bugalove perkusie a vibrafon.....povedane sportovou terminologiou, dolarovi hraci a to sa tyka aj zbytku kapely so Sebanom na cele. Skladby maju pomerne dlhsie minutaze, ale drzia Vas v strehu, ci uz melodikou, tempom, paradnou rytmikou alebo solami jednotlivych hracov. Profesionalne zvladnuta je aj kamera strih a celkova rezia. Jedine co mi tak trosku nesedelo, bolo relativne chladnejsie publikum v Arene. Obraz ma format 16:9 a je tiez vyborny. Pozeral som na 37 palcovej plazme Panasonic HD Ready a pocuval cez digitalne aktivne repro Dynaudio Acoustics AIR6 s DSP, ako transport bol pouzity DVD prehravac Oppo 981HD.
Takze ak ma niekto rad predovsetkym instrumentalny rock, resp. jazz-rock a zaklada si na technicky spickovo zvladnutej hre hudobnikov, nemal by vahat ani sekundu. Este je len januar, ale pre mna to bol urcite jeden z hudobnych vrcholov roka.
Este raz velka vdaka za tip na tento skvely hudobny pocin *thumbs up*

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

práve počúvam, žial len z Kobry Panasonic RX-DT75 cez sluchátka, ale jednoznačne to považujem za najlepší typ za dlhé obdobie. Skvelá nahrávka, skvelí muzikanti... ... skvelé všetko. Vážne doporučujem.

komak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komak »

Zdravím
môžem len potvrdiť a spokojne sa pridať k ostatným krochkajúcim pohodou *thumbs up*
Vďaka za tip

Odpovědět