Po vcerajsom informacnom maile od panov z Hummel Music Shopu som nevahal a cestou z prace som u nich zakupil nove DVD/CD od tejto art rockovej legendy. Vzhladom na to, ze som jeden z koncertov minulorocnej snury spolu s Agustinim navstivil (Nitra), o to viac som bol zvedavy, ci zaznamenany koncert na DVD a CD z bratislavskeho divadla Arena bude podobnym zazitkom a ci som neinvestoval zbytocne.
Po vypocuti si CD a nasledne DVD mozem konstatovat, ze projekt sa vydaril. CD, na ktorom je o jednu skladbu menej (prave v nej je na DVD vidiet Valihorove solo na bicie) posobi ako hudobny celok kompaktne, a je prekvapivo velmi dobre nahrate, s dobrym priestorom a dynamikou. DVD je obrazovo trosku preexponovane a navyse len vo formate 4:3, ale zvukovo tieto mierne nedostatky dostatocne kompenzuje. K dispozicii su 3 zvukove stopy (Stereo: LPCM, DD 5.1 a DTS). Pocuval som LPCM stopu a v zasade som nemal vyhrady. Zvukove kvality Sebanovho projektu Chill Pill sice nedosahovala (hlavne priestorovo), ale ani velmi nezaostavala.
Marian Varga, Fedor Freso, Fero Griglak a Martin Valihora hrali vo vybornej forme, pricom hlavne mlada krv v podobe Valihoru vniesla do znamych skladieb viac drajvu a zivota.
Zaverecne hodnotenie je jednoduche, vynikajuci projekt, do ktoreho sa oplati investovat, nielen kvoli vynimocne kvalitnemu baleniu, ale predovsetkym kvoli hudbe.
Moznost nakupu:
http://www.mjuzik.sk/product.asp?Id=612074
Recenzia:
http://www.metalopolis.net/art_reviews.asp?id=5226
Collegium Musicum - Speak, Memory
Re: Collegium Musicum - Speak, Memory
Vcera som si po dlhsej dobe vypocul CD z tohto projektu a chrochtal som blahom. Skvela hudba a predovsetkym v dnesnej dobe priam vynimocne dobra zvukova kvalita...ako sa vravi, v divadle Arena som bol vcera live.
Kam sa hrabu vsetky tie "audiofilske" nahravky s prehnanym halom, nafuknutym, bublinovitym basom, nekonturnym zvukom jednotlivych nastrojov hrajucich v akomsi zavoji oparu a na efekt..napr. niektore vydania XRCD alebo 24K Gold CD (napada ma napr. Jacintha alebo Hunter od Jennifer Warnes).
Kto Vargu a spol z tohto projektu pocul vie, kto este nie, vrelo odporucam.
Kam sa hrabu vsetky tie "audiofilske" nahravky s prehnanym halom, nafuknutym, bublinovitym basom, nekonturnym zvukom jednotlivych nastrojov hrajucich v akomsi zavoji oparu a na efekt..napr. niektore vydania XRCD alebo 24K Gold CD (napada ma napr. Jacintha alebo Hunter od Jennifer Warnes).
Kto Vargu a spol z tohto projektu pocul vie, kto este nie, vrelo odporucam.