David Gilmour - Live In Gdansk

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Podle jednoho uznávaného zahraničního hifi znalce,jeden z nejlépe nahraných rockových koncertů všech dob.Fantastická spojitost,přirozenost a nenásilnost tohoto skvostu vyplyne na povrch až při skutečně kvalitním hifi zářízení,jak napsal.
Já osobně nepovažuji tento snímek jako příliš zdařilý,je však možné,že je to způsobeno nedostatečnou jakostí mého audio řetězce.
Poslechněte a případně napište něco k věci.

Obrázek

Disc 1

01 - Speak To Me
02 - Breathe
03 - Time-
04 - Breathe (Reprise)
05 - Castellorizon
06 - On An Island
07 - The Blue
08 - Red Sky At Night
09 - This Heaven
10 - Then I Close My Eyes
11 - Smile
12 - Take A Breath
13 - A Pocketful Of Stones
14 - Where We Start

Disc 2

01 - Shine On You Crazy Diamond
02 - Astronomy Domine
03 - Fat Old Sun
04 - High Hopes
05 - Echoes
06 - Wish You Were Here
07 - A Great Day For Freedom
08 - Comfortably Numb

[EDIT by Rowing] Linky na rapishare jsem odstranil. Díky za pochopení.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: David Gilmour - Live In Gdansk

Příspěvek od dadaft »

nějak to nemůžu stáhnout. prostě se to nespustí.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zdeno1

mám ho.
zvukově fakt nic moc.
takže ti dávám za pravdu....
nebo máme nekvalitní řetězec oba dva.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, už to jde. tak to si to možná poslechnu, protože kupovat to nebudu. nesnáším koncertní alba. v 90% případů stojí zvuk za pendrek. víc snad nesnáším jen symfonické předělávky rockových klasik. ty odmítám i poslouchat...

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Lachim
Je to tak,nevím proč ten zvuk tak zku......li.Předpokládám že to dělali odborníci,dokonce dotyčný znalec hifi píše,že mastering dělal Doug Sax(neznám),což je prý záruka nejvyšší kvality.Podle mě to nedopadlo.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pánové souhlasím s Vámi,zvukově je ta nahrávka opravdu dost špatná.Jinak Doug S *thumbs down* ax se podílel třeba na nahrávání Dark side of the moon-i LP a SACD,dělal i na Animals na remasteru (tuším ve studiích v LA) atd.-nevím,proč to takto dodrbali.Slyšel jsem to na poměrně slušném aparátu a ani tam se mě to nelíbilo.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Lepší je zvuk z DVD (!), než z přiložených CD, tam se zřejmě buď záměrně či technicky příliš nedařilo.
Bohužel je to tak, že pokud existuje identický koncert na DVD nebo CD raději sáhnu po DVD a pustím jej v 5.1. Koncert zní o dost autentičtěji.
Lepší zvuk a atmosféra než z polského koncertu je ale z téměř totožného v Londýně.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

To je pravda,koncert z Londýna (DVD) se mi zdá o dost lepší.Podle mě je úplně nejlepší zvuk na akustickém DVD "in Concert".

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Dneska jsem koukal na koncert a i tam je ten zvuk mizerie,celkově ten koncert je jakýsi bez života.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Tak jsem si poslechnul aspoň CD2, kde jsou moje oblíbené skladby od Pink Floyd a nějak mě to nenadchlo.
Celkově je zvuk sejmutý z pódia a obecenstvo se občas slabě ozve, takže chybí atmosféra živého vystoupení, a kdyby to nahráli někde ve zkušebně a přimíchali publikum, tak by to asi nebylo poznat.
Nemám originál, ale podle všeho mi nesedí ani témbr nástrojů, kdy akustická kytara zní hodně kovově a usedle. Elektrická kytara Davida Gilmoura působí mohutně, ale celkově postrádám nějakou emoci nebo sdělení.
Na skladbě A Great Day for Freedom působí Davidův zpěv jako utrpení a z hlediska aranží všech jejích živých provedení působí chudě a jaksi nikam negraduje jako je tomu třeba na P.U.L.S.E.

Raději jsem si tedy pustil P.U.L.S.E. CD 1, které je sice o 13 let starší, ale z hlediska zvuku je poznat, že se jedná o živou nahrávku. Zvukově je velmi povedené. David je také mladší a v lepší formě. I přestože některé skladby působí zpočátku smutným dojmem, vyznívá jejich závěr optimističtěji a s nadhledem.
V porovnání s tím na mě Live In Gdansk působí stísněněji a celkem posmutněle...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

zrovna dneska jsem to pálnul, z pěti origošů. 2 x dvd + 3 x CD. to jsem celkem zvědav co (a jaké) to bude...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

tieto nekonečné Gilmourove variácie pôvodných PF mi už dosť idú krkom. PF milujem, no súčasného Gilmoura už začínam mať plné zuby.

Jester
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jester »

Acon píše:tieto nekonečné Gilmourove variácie pôvodných PF mi už dosť idú krkom. PF milujem, no súčasného Gilmoura už začínam mať plné zuby.
No mně zrovna tohle DVD přijde o dost lepší než Pulse. U Pulse, pro mě, převažovala obrazová část nad zvukovou. Ty světla jsou naprosto úžasné, kdežto ten koncert mi přišel jenom jako odehraný, úplně bez šťávy, bez energie. Kdežto u Live in Gdansk je to přesně obráceně. Výborný koncert, pozorovat Davida je prostě po hudební stránce neskutečný požitek, považuji ho za jednoho z nejlepších kytaristů. Dokonce mě to přinutilo si v nejbližší době znovu poslechnou On An Island, která mě nikterak nezaujala.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Acon píše:tieto nekonečné Gilmourove variácie pôvodných PF mi už dosť idú krkom. PF milujem, no súčasného Gilmoura už začínam mať plné zuby.
Tomuto nerozumiem, nahral po rozpade PF jedine live album a to s odstupom hodne rokov po poslednom PF live albume a ty uz to vidis ako nekonecne variacie, mozno som ale predsa len prehliadol nejaky zvukovy zaznam Gilmoura...

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Pokud se nepletu, tak David Gilmour vydal samostatně:

-David Gilmour CD a LP (1978)
-On A Island CD (2006)
-Live In Gdansk CD (2008)

DVD:
-In Concert (2002)
-Remember That Night (2007)
-Live In Gdansk (2008)