Depolarizační signál do každé rodiny!!!!
Depolarizační signál do každé rodiny!!!!
Zažil jsem něco,co doporučuji každému z vás
. Několikrát jsem na své sestavičce poměrně hlasitě přehrál depolarizační signál z test cd sv. Přirovnal bych to k výměně komponentu. Zvuk mnohem jasnější, přehlednější, příjemnější, prostě bomba. Každý si to zkuste, budete překvapeni. Je to podobné, jako zapnout upsampling na DACu. Paráda!! Problém je jen v tom, že netuším, jak často má smysl signál přehrávat a co se vůbec při jeho přehrávání děje. Prosím místní odborníky o vysvětlení. Díky

Re: Depolarizační signál do každé rodiny!!!!
Zvuk bude nejlepší, když budeš poslouchat jenom demagnetizační CD. Ne vážně, myslím, že to vliv může mít. Párkrát jsem zkusil demag. CD od Densenu, jehož obraz se na fóru kdysi objevil, ale žádnou změnu jsem neslyšel. Možná proto, že jsem ten nepříjemný zvuk pouštěl relativně potichu. Nejvíc vědecky prokázané je to u magnetických materiálů, proto asi ten název takových CD. Trafa, která jsou určená jen pro střídavý proud, se nemají magnetizovat stejnosměrným proudem, vyvolá to (vratnou) změnu mag. vlastností jádra. Nějaké změny nastávají i v izolantech. Filozoficky řečeno, bylo by naivní myslet si, že provoz na materiálech nezanechá žádnou stopu. Máš nějaké trafo v signálové cestě?
Použil jsem ten signál pro "zahoření" nových kondenzátorů ve výškové části výhybky, ježto obsahuje hodně vysokých frekvencí. S odpojeným středobasem, abych vedle v pokoji nebyl rušen těmi skřeky. Ale pozor na hlasitost! Ať výškáč nezahoří!
Nevím, jestli to mělo vliv, spíše pro klid duše. Ať ty kondy dostanou trochu zabrat.
Nevím, jestli to mělo vliv, spíše pro klid duše. Ať ty kondy dostanou trochu zabrat.
O žádném trafu nevím. Ale na zvuku to bylo opravdu znát. Možná že se daly do kupy nějaké součástky v zesilovači, nebo výhybkách netuším
. Každopádně mi to hodně pomohlo