Doporučené novinky by philcol

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Doporučené novinky by philcol

Příspěvek od philcol »

Abych neustále nezapleveloval toto téma novými posty, budu to postupně strkat do tohoto jednoho. Kdo chce, může to sledovat. Za případné reakce budu rád.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Doporučené novinky by philcol

Příspěvek od philcol »

Tento týden mám dvě doporučení na zajímavé věci:
1) Taj Mahal, Keb' Mo' - TajMo

Obrázek
Unikátní setkání dvou světových bluesmanů. Ta deska ale není čistě bluesová, míchá se na ní i pop, soul, rhythm and blues a krapet country. Hosté Bonnie Raitt, Joe Walsh, Sheila E. a Lizz Wright. Měla by být k dostání i na vinylu.

2) Cantus - Northern Lights

Obrázek
Velmi specifická deska a dalo by se říct, že i taková specialitka. Severské písně v podání jednoho z nejlepších světových sborů. Těžko se to popisuje, doporučuji jednoduše vyzkoušet.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Super nápad s tímto vlaknem *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*
Akorát by to nemuselo být jenom novinky,takže bych to udělal jako doporučené nahravky ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

A per to sem, nestyď se :D Tidal je nenasytný

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tajmo *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Po delším čase, kdy jsem vůbec nic nestíhal, opět několik doporučení:

Charlie Watts Meets The Danish Radio Big Band
Obrázek
Zde asi není třeba moc dodávat. Bubeník slavných Rolling Stones jakou součást Big Bandu Dánského rozhlasu. Vedle jiných na desce najdete v bigbandovém podání i Satisfaction, You Can't Always Get What You Want, nebo Paint It Black.

Organic Quartet - Terms And Conditions Apply
Obrázek
Po deseti letech opět sezvaný Organic Quartet Ondřeje Pivce, 9 skladeb od všech členů kvartetu a především vše se v SONO nahrávalo analogově do pásu, naprosto bez použití digitálních efektů, počítačů a editace. Album je k sehnání samozřejmě i na vinylu.

The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (50th Anniversary Edition)
Obrázek
Zřejmě většina z vás zaregistrovala, že Seržantovi je už padesát. Nejsem si ale jistý, zda jste zachytili, že k tomuto výročí dostal zcela nový stereo mix od syna George Martina. Použil kombinaci moderní a historické techniky a především čtyřstopých pásků první generace, tedy nahrávek jednotlivých nástrojů. Zatímco většina předchozích verzí vycházela až z finálního mixu, ta letošní je tedy zbrusu nová a má čistší a prostornější zvuk. Někomu je to proti srsti, někdo to vnímá jako nový pohled na tuhle desku, vy si udělejte obrázek sami.

Pokey LaFarge - Manic Revelations
Obrázek
Poměrně zajímavá deska "staré americké hudby" a takový můj tajný tip. Tenhle chlápek míchá americanu, raný jazz, ragtime, country blues a swing a stojí minimálně za zkoušku.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Organic Quartet paráda!
Zamlouvá se mi jak po stránce zvukové, tak i obsahem.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Po delší době další dávka:

Kronos Quartet - Folk Songs
Obrázek
Na tuhle desku jsem narazil úplně čerstvě na Tidalu v sekci Master. Kronos Quartet si pro její nahrání pozval poměrně zmámá jména z folkové scény, jako jsou Sam Amidon, Olivia Chaney, Rhiannon Giddens a Natalie Merchant. Deska na pomezí jazzu, folku a klasiky je ale poměrně těžká a bude vyžadovat specifickou náladu.

Shelby Lynne - Just A Little Lovin'
Obrázek
Už starší záležitost, kde Shelby Lynne přezpívala písničky Dusty Springfield. Výsledkem jsou soulovo-folkové verze velmi známých hitů a výborná nahrávka od dámy, která si navíc zakládá na dobrém zvuku, čili tuhle desku seženete jak v DSD, tak i na vinylu.

Michal Horáček - Český kalendář
Obrázek
Trošku se divím, že tohle album ještě nikdo v této sekci nezmínil. O Horáčkovi si sice v poslední době můžeme myslet ledacos, ale faktem je, že co se týče hudby, je to perfekcionista. Mluvil jsem s vícero lidma, kteří tohle album s ním připravovali a všichni to potvrzovali. Co se týče zvuku, dovolím si připomenout, že tohle album nebylo masterované, což je dnes prakticky unikát a ty drobné nevyváženosti a detaily jsou neuvěřitelně osvěžující.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Jako vždy,Philcol *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Pro mě inspirace,a zvukově *2thumbsup*
Jsem rád za tvé příspěvky,piš častěji!Děkuji moc a příjemný poslech všem

kamilek111
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kamilek111 »

Michal Horáček - Český kalendář
Co se týče zvuku, dovolím si připomenout, že tohle album nebylo masterované, což je dnes prakticky unikát a ty drobné nevyváženosti a detaily jsou neuvěřitelně osvěžující.

Souhlasím s výše uvedeným zvuk je příjemný.Co mě ale zarazilo je že DR obou CD je 7 a 6db. U nemasterovaného alba bych čekal mnohem více. Na druhou stranu to ukazuje že vysoký DR není jediným kritériem dobrého zvuku.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

The Accidentals - Odyssey
Obrázek
Můj zcela nový objev. Americká kapela hrající současný folk, tedy jakýsi pel mel všech možných stylů, kde v onom folku uslyšíte prvky popu, country, americany, progresivního bluegrassu, jazzu, klasické hudby, alternativního rocku, blues a najdete v ní i špetku hip hopu a rock and rollu. Na pár řádcích se to jen těžko popisuje, určitě doporučuju poslechnout.

Jan Bartoš - W. A. Mozart: Klavírní koncerty
Obrázek
Pro příznivce klasiky - český klavírista Jan Bartoš nahrál společně s Českou filharmonií ještě pod taktovkou Jiřího Bělohlávka dva Mozartovy koncerty - vážný, místy až démonický "Koncert č.20 d moll" a radostnější a světlejší "Koncert č.12 A dur". Na Supraphonline k sehnání i v hi-res.

Everything Everything - A Fever Dream
Obrázek
Kritikou velmi chválená deska britského art popového kvartetu Everything Everything, na které se spojili s Jamesem Fordem, který produkoval desky Arctic Monkeys, Klaxons, či poslední desky Depeche Mode a Mumford & Sons. Posouzení kvality nahrávky, bych nechal až na ty, kteří koupí vinyl.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Chvíli jsem neměl úplně čas sem dávat nahrávky, které mne zaujaly, tak se to teď budu postupně snažit napravit. První várka jest tu:

Jonny Lang - Signs
Obrázek
Bluesový kytarista Jonny Lang, který spolupracoval s The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. Kinge, Jeffem Beckem, Stingem, či Buddy Guyem. Velmi příjemné album na pomezí blues a rocku.

Semyon Bychkov & Česká filharmonie - Manfred Symphony
Obrázek
Druhý díl seriálu "The Tchaikovsky Project", jehož autorem je dirigent Semjon Byčkov. Přizval si ke spolupráci Českou filharmonii. Na tento druhý díl zařadil "Symfonii Manfred h moll".

Tori Amos - Native Invader
Obrázek
Tori Amos není třeba představovat. Zajímavostí může být, že tohle album nahrávala pro label DECCA a je v něm cítit určitý vliv klasické hudby. Zvukově je to, myslím, velmi povedená deska, která umí pěkně zapůsobit. Je k dispozici i na vinylu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ahoj. Dobré vlákno.
Zatím jsem stihl:

Ta Tori Amos tedy nic moc. PMA by řekl - zvuk do auta........ a já bych asi souhlasil - že je to od mnou velmi respektované značky, tím hůř. Docela mi vadilo, že dost často Tori zpívá z každé bedny, ale uprostřed je prázdno. Nevím, jestli to tak má být, mně to teda moc nesedlo.

TajMo je fajn, taková veselá deska ;) ............ dalo by se říct, že zvuk do drahého auta............... ale dneska se pop holt takhle nahrává. Sám jsem tady dával tipy na hůř nahrané desky, pokud měly dobrou hudbu. A možná by mi to ani tak nepřišlo nepustit si to hned po dobře nahraném jazzu, moje sestava hraje dobře kde co.....................

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

philcol píše:
03 čer 2017 16:53
Po delším čase, kdy jsem vůbec nic nestíhal, opět několik doporučení:

Organic Quartet - Terms And Conditions Apply
Obrázek
Po deseti letech opět sezvaný Organic Quartet Ondřeje Pivce, 9 skladeb od všech členů kvartetu a především vše se v SONO nahrávalo analogově do pásu, naprosto bez použití digitálních efektů, počítačů a editace. Album je k sehnání samozřejmě i na vinylu.
*thumbs up*
(jestli se ovšem nahrávalo analogově nebo digitálně bych z nahrávky stěží poznal -- je to nahráno skvěle, o tom žádná)

Odpovědět