DVD Rush

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
Steve
Kontaktovat uživatele:

DVD Rush

Příspěvek od Steve »

Milovníkům kvalitní muziky musím jednoznačně doporučit koncert kanadských Rush - a to DVD Rush in Rio z roku 2003. Je to skutečně velmi silný zážitek, pozorovat tuhletu trojici fenomenálních hudebníků v akci.Snad nejvíce mne fascinuje Neil Peart u bicích, mám pocit, že ten člověk je génius, nemůžu si pomoct. Vynikající je i koncert Rush in Frankfurt z roku 2005( vyšlo na DVD Rush 30), který má možná o trošku méně emocí než Rio, ale vyznačuje se nevídanou kvalitou zvuku, kterou jsem ještě u žádného koncertu nikdy neslyšel.Doporučuji! *thumbs up*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: DVD Rush

Příspěvek od Zdeny »

Představ si, že tenhle samý koncert byl před 3 lety v Praze - to samý, Rush 25th anniversary concert.
Byl jsem a mohu jen říct, že lepší koncert už v životě neuvídím. Včetně 15´ sola na bicí (dvoje).
Tuhle kapelu sledují až "pár" let od jejího založení a mám včechna CD. Ne všechna byla vždy stejně výborná jako např. Farrewel to kings, Moving Ppictures a nebo Signals. Ale žádné nebylo nikdy propadákem.

Nejlepší je to, že 2 členové nejsou původem Kanaďani (Lifesson a Peart).

K tomu koncertu v Praze, kdo byl, potvrdí, že tón 25Hz nejen, že je slyšel ale je i vidět a způsobuje výpadky pacemakerů. Já stál asi 15m opd baterie SW sekcí, když Lee šlápl na tne nejhlubší pedál a vplný úrovni a myslel jsem, že mi jednak spadnou gatě a jednak, ač mám srdce jako poslední orgán ještě dobré, vypoví službu a dostane se do arytmie.
To byla palba doma se to nedá napodobit ani 5 DD18.

Kdysi v Audiu (asi v roce 2002 nebo tak) vyšel celkem podrobný článek vč. jejich hudbgrafie (CD i DVD).

K tomue Peartovi: já jsem taky hotovej, když ho vidím, s jakým zarputilým zaujetím hraje. Všimni se, že se při hře vůbec nepotí. Ten snad je opravdu robot (zato Lifeson, z něho řádně teče:-) )
Mě se líbí, že on dokáže vyoplnit každou sebemnší pauzu, kde by mohlo přestat znít jeho bicí, nějakým klepátke, nebo cinkátkem a ta baterie různých činelů, to je nátěr.

Jsem rád, že ju tu další Rushofil.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Ano, Rush "30" vynikající koncert, ten z Ria neznám.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zdeny píše:Představ si, že tenhle samý koncert byl před 3 lety v Praze - to samý, Rush 25th anniversary concert.
Byl jsem a mohu jen říct, že lepší koncert už v životě neuvídím. Včetně 15´ sola na bicí (dvoje).
Tuhle kapelu sledují až "pár" let od jejího založení a mám včechna CD. Ne všechna byla vždy stejně výborná jako např. Farrewel to kings, Moving Ppictures a nebo Signals. Ale žádné nebylo nikdy propadákem.

Nejlepší je to, že 2 členové nejsou původem Kanaďani (Lifesson a Peart).

K tomu koncertu v Praze, kdo byl, potvrdí, že tón 25Hz nejen, že je slyšel ale je i vidět a způsobuje výpadky pacemakerů. Já stál asi 15m opd baterie SW sekcí, když Lee šlápl na tne nejhlubší pedál a vplný úrovni a myslel jsem, že mi jednak spadnou gatě a jednak, ač mám srdce jako poslední orgán ještě dobré, vypoví službu a dostane se do arytmie.
To byla palba doma se to nedá napodobit ani 5 DD18.

Kdysi v Audiu (asi v roce 2002 nebo tak) vyšel celkem podrobný článek vč. jejich hudbgrafie (CD i DVD).

K tomue Peartovi: já jsem taky hotovej, když ho vidím, s jakým zarputilým zaujetím hraje. Všimni se, že se při hře vůbec nepotí. Ten snad je opravdu robot (zato Lifeson, z něho řádně teče:-) )
Mě se líbí, že on dokáže vyoplnit každou sebemnší pauzu, kde by mohlo přestat znít jeho bicí, nějakým klepátke, nebo cinkátkem a ta baterie různých činelů, to je nátěr.

Jsem rád, že ju tu další Rushofil.
Ano v Praze na koncertě jsem také byl a koncert byl vynikající (trochu to skalila kvalita zvuku), naprosto stejný jako v Riu, fascinující zážitek, DVD mám také. Zajímavé jsou ty tři pračky, které jim během koncertu vyperou veškeré prádlo :lol: .
Také mám všechny jejich CD a mám je hodně rád *palec* .

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

K těm pračkám - kdybych byl býval více posliloval a měl tedy větší sílu, mohl jsem mít do publika vhozenou jednu z mikin s nápsem Rush 25th.... Bohužel nemám, neb mě v souboji o ni "přetáhnul" jakýsi mamlas shodou okolností z Londýna. Ale držel jsem fest,,,,

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zdeny píše:K těm pračkám - kdybych byl býval více posliloval a měl tedy větší sílu, mohl jsem mít do publika vhozenou jednu z mikin s nápsem Rush 25th.... Bohužel nemám, neb mě v souboji o ni "přetáhnul" jakýsi mamlas shodou okolností z Londýna. Ale držel jsem fest,,,,
To je ale velká škoda :evil:. No nic, skvělý zážitek Ti už nikdo nevezme *sunglases*.
A co říkáš Zdeny na ten zvuk? Myslím, že nebyl úpně ideální. Taková malá piha na kráse *bravo*.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ten zvuk byl celkem opdovídající úrovni těhle koncertů: pro mě dost nahlas a vše vlastně vychází z místa, kde se koncert choval = neupravený prosotr s velkými odrazy řekl bych i, že s nepříjemně zdůrazněným zvukem kytary )ta tahala uši dost). Bicí byly celkem OK, pokud si pamatuji, basa a synth. taky.
POslední půlku koncertu jsem se přesunul před podium, abych taky nejen slyšel, ale i viděl a tam tedy to byl nářez.
Já bych klidně akceptoval radši nižší hlasitost, ale lepší kmitočtové rozložení.

Ideálem zvuku koncertu byl před lety Mike Oldfield - Tubular Bells II a to bylo pošušňáníčko, zvuk byl probarvený do nejjemnějších detailů, jako doma z CD.

Ale ten koncert RUSH spíše patřil k těm lepším. Katastrofa byl jeden (už nevím který) z koncertů DP ve Fuldovi a to bylo fakt špatný.

Odpovědět