ERIC CLAPTON – UNPLUGGED

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

ERIC CLAPTON – UNPLUGGED

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Obrázek
S touto deskou, přesněji nahrávkou pro MTV, byla odstartována „bezproudová mánie“ začátku 90. let. Z mého pohledu jde o nahrávku, která mne okamžitě vzala za srdce a nastartovala můj zájem o tohoto kytarového mága.
Představovat toto album, je myslím si pro valnou hromadu z vás, zbytečné. Když si zavzpomínám na to, jak jsem si ji nejprve nahrál na video z MTV, pak koupil originálku VHS, poté „cédéčko“, následovalo DVD a video prodal, a teprve nyní v Mnichově na LP.
Musím říci, že všechny nosiče ve mně zanechali ten správný dojem, teprve vinyl mi přinesl požitek, který z nahrávky přímo sálá. Jde o nahrávku, jejíž úroveň je vynikající, a která zásadně patří na gramec! Při poslechu lze vycítit pohodovou atmosféru, která ve studiu panovala (obrazový záznam tuto náladu ještě více umocní) a bezprostřední kontakt muzikantů s diváky vytváří elektrizující souznění obou stran. Ač je na desce 13 parádních skladeb (CD a DVD obsahuje navíc Rollin' & Tumblin'), musím vyzdvihnout v té době pro Claptona emotivní Tears in Heaven, jako by při jejím hraní nastalo „spojení“ s jiným světem…
Pokud někdo z analogových přátel bude mít možnost toto „elpíčko“ koupit, neváhejte, dostane se vám požitek elektrizujícího „bezproudového“ blues.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ERIC CLAPTON – UNPLUGGET

Příspěvek od MB »

Kupil som si Nirvanu - MTV Unplugged in New York a bude to prva doska, ktoru polozim na Kuzmu hned potom ako ju zase vytiahnem na svetlo bozie, ale ak hovoris, ze tento unplugged musim mat doma, tak ho zacnem na doske zhanat...dik za tip

jaro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaro »

Podľa mňa asi ten najvydarenejší Unplugged aký kedy bol vydaný. Navyše Clapton patrí medzi mojich Top - Ten.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

mb

ty tenhle ericův výtvor neznáš?
doraž, pustím ti cd. dá se to poslouchat :)
ale korn to není. tohle je trochu pomalejší.
i když..... eric tam pěkně dupe nožkou do dřevěné podlahy pódia.

Odpovědět