Když jsem si přečetl recenzi o novém počinu Iggy Popa
- Preliminaires, http://musicserver.cz/clanek/26059/Iggy ... iminaires/ http://www.hifi-voice.com/hudba/iggy-po ... aires.html
tak jsem nevěřil,že by starý,vyřvaný rocker mohl něco natočit jiného,než kdy jindy.
Ovšem nedalo mi to a tak jsem včera založil do přehrávače a poslouchal.Dnes ráno opět. Přesto,že máme za sebou ještě ne polovinu roku, troufám si tvrdit,že Hudební počin roku 2009 je zde.Máte rádi Leonarda Cohena? Ne nepřepsal jsem se.
Vyzkoušejte.
Hmm, tak toto album si musím poslechnout. Recenze vypadají opravdu lákavě. Iggy Pop někde mezi Leonardem Cohenem a Tomem Waitsem.
Peere kdy ti dojde? Abych si to poslechnul a věděl jestli si to mám také objednat
Že Igy Pop umí i něco jiného, než nadupaný punk nebo rock, naznačil třeba deskou Avenue B.
Tady šel ještě dál a vytvořil opravdu nádhernou desku, která dokáže malovat nálady.
Již na první poslech se mi dost líbí...
CD: american caesar-93
naughty little doggie-96 dvd: Iggy Pop & the Stooges - live in Detroit-73
ještě někde sehnat CD obsahující titul the passenger,
je to tuším lust for life-77
Tak tahle věc mě hodně zajímá, ještě nikdy jsem nic od něj neslyšel, jen dlouho vím, že třeba Ian Curtis (legenda z Joy Division) jej hodně poslouchal, stejně jako třeba D.Bowieho. Mimo něj jsem o něm něco málo četl taky např. v knize o Depeche Mode (Stripped) pár jmen, která se v knize nachází jej taky poslouchala.
Když jsem viděl film CONTROL (od Antona Corbijna) tak v jednom záběru, si jej tam představitel co hraje Iana Curtise na gramodesce pouští, myslím že to bylo těsně předtím, než se na tom sušáku doma v Anglii oběsil.
Docela bych si to poslechl, pro mě je velká škoda fakt, že zanikly půjčovny CD.
Ty jsem totiž dost využíval právě k těmto účelům, prostě jsem si vždy něco nového, co jsem objevil, půjčil a otestil, nemálo věcí jsem si pak kupoval časem na origoš CD. To, že dneska ty půjčovny nahradil nebo skoro sežral internet mě dost sere, najít totiž na netu např. celou desku něčeho co mě zajímá a nedat tomu moře času a kdoví jakého zasraného sdílení (které já neuznávám) je prostě až nemožné. Dneska se proto ke všemu novému dostávám dost blbě.
nejen půjčovny ale v zásadě i pultový prodej CD zanikl. v krámu jsou leda nezajímavé neprodejné paskvily...a internet to je polo-legální podpora piráctví a stahování muziky. zadarmo...