In Limbo - Francouzký retro art rock pro pamětníky

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

In Limbo - Francouzký retro art rock pro pamětníky

Příspěvek od olympus720 »

Objevil jsem solidní kapelu In Limbo z Francie, která se věnuje vlastní tvorbě ovlivněné art rockem 70 -átých let. Slyším tam ranné Genesis, Rush a mnozí tam objeví postupy i jiných kapel z tohoto období.
Kapela natočila 3 LP a 1 EP. Mě se zatím líbí nejvíce poslední Allegories 2016, kterou lze stáhnout z Bandcampu, ale hodně dobré jsou i předchozí fošny, které můžete legálně stáhnout ve formátu Flac (!) i s obalem na oficiální stránce kapely.
http://www.in-limbo.fr/en-albums.php
Hudba je jen instrumentální, takže se nemusíte bát, že by někoho rušila francouzština ;) .
DR je solidních 10-11, jen na CD "Interstices" z roku 2013 je o trochu nižší, ale stále akceptovatelných 8.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: In Limbo - Francouzký retro art rock pro pamětníky

Příspěvek od PetrD »

olympus720 píše:Objevil jsem solidní kapelu In Limbo z Francie . . . . . . Hudba je jen instrumentální, takže se nemusíte bát, že by někoho rušila francouzština ;) .
Jojo, znám a jak zmínil Jirka . . . zajímavé *thumbs up*
PS: Ty se bojíš, že by tě francouzština rušila? Mezi mých současných TOP10 patří francouzské kapely Nemo a Seven Reizh. Loňské album Seven Reizh - "La Barque Ailee" je famózní *thumbs up* a když poslouchám úvodní, sedmiminutovou, skladbu "Sarpant Nij", z toho ženského vokálu mě naskakuje husí kůže po celém těle ;)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Když už jsme u těch Francouzů. Znáte Atoll?

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

od PetrD : PS: Ty se bojíš, že by tě francouzština rušila? Mezi mých současných TOP10 patří francouzské kapely Nemo a Seven Reizh. Loňské album Seven Reizh - "La Barque Ailee" je famózní *thumbs up* a když poslouchám úvodní, sedmiminutovou, skladbu "Sarpant Nij", z toho ženského vokálu mě naskakuje husí kůže po celém těle ;)
[/quote]

Deska Seven Reizh - "La Barque Ailee" je bezpochyby zajímavá a příjemná k poslechu. Na albu se zpívá různými jazyky, ale v úvodní "Sarpant Nij" je použita Bretonština, která má blíže ke keltským a indoevropským jazykům, než ke francouzštině.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Děkuji za vysvětlení, nejsem takový odborník. O bretonštině vím jen to, že se používá na Bretaňském poloostrově ve Francii. Ale mě šlo spíš o to, proč by mohla francouzština někoho rušit ;)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tohle sice není žádný art rock, ale má to také něco do sebe:https://www.youtube.com/watch?v=qIS_iQYli0Q

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Cituji : Když už jsme u těch Francouzů. Znáte Atoll?

Znám z doby kdy měl v nabídce Milan ( Svensound ), dobré mašinky za slušný peníz. Ale nedá mi vzpomenout -- býval to jeden z nejsolidnějších a rozumných prodejců v Praze a dalekém okolí.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

jirie píše:Když už jsme u těch Francouzů. Znáte Atoll?
Pytel píše:Znám z doby kdy měl v nabídce Milan ( Svensound ), dobré mašinky za slušný peníz. . . . .
:lol:

Mám jejich debutové album z roku 1974 :)
Obrázek

Také náznaky raných Genesis. **** z pěti *thumbs up*

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PetrD píše:Děkuji za vysvětlení, nejsem takový odborník. O bretonštině vím jen to, že se používá na Bretaňském poloostrově ve Francii. Ale mě šlo spíš o to, proč by mohla francouzština někoho rušit ;)
Ruší třeba mne a někteří mí známí ji taky nemusí - tím myslím jazyk použitý v rockové hudbě. A to nemám narozdíl od mnohých jiných problém se zpívanou němčinou, polštinou či maďarštinou.
Franouzsky snesu jen jazz a popř. šanson. ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

OK, rozumím. Francouzština třeba do classic rock mi také moc nepasuje, ale třeba mnou jmenovaní Nemo, hrající progressive přesně dle mého gusta . . . tam mi to nevadí ;)

Odpovědět