Jana Kirschner: Moruša biela
Jana Kirschner: Moruša biela
Pátrajúc po nejakom CD pre moju polovičku pod stromček, som zo zvedavosti - pozerajúc z okna na reklamný plagát - vyhladal čo nám to tá Kiršnerka nového vymyslela. Moje očakávania neboli nejaké velké - mám ju zaškatulkovanú ako speváčku z rádia, čo síce neurazí, ale na základe počutého ma nikdy nenapadlo že si od nej kúpim nejaký nosič. Po vypočutí týchto ukážok - https://slnkorecords.sk/sr_album.php?id=114 je nad slnko(rekords) jasnejšie že toto CD doma nusí byť.
Už na repráčikoch pri compe ma to totálne chytilo. Je to taký zaujímavý mix - ja som v tom počul vplyv Waitsa, Nohavicu, klezmeru a neviem čoho ešte. Skvelé (na základe prvého počutia, po vypočutí celého môže dôjsť ku korekciám hodnotenia, ale predpokladám že skôr v pozitívnom smere).
Už na repráčikoch pri compe ma to totálne chytilo. Je to taký zaujímavý mix - ja som v tom počul vplyv Waitsa, Nohavicu, klezmeru a neviem čoho ešte. Skvelé (na základe prvého počutia, po vypočutí celého môže dôjsť ku korekciám hodnotenia, ale predpokladám že skôr v pozitívnom smere).
Re: Jana Kirschner: Moruša biela
Takže som to kúpil manželke pod stromček - tá je z toho celkom happy. No a ja po vypočutí na "velkej" aparatúre musím konštatovať že tie ukážky cez Geniusy pri compe ma oslovili viac.
Má to ešte niekto? Ako sa vám to pozdáva?
Má to ešte niekto? Ako sa vám to pozdáva?
Koncom februára výjde aj na vinyle: http://www.slnkorecords.sk/sr_album.php?id=119. Skvelý album! Ale ešte lepší bol snáď Krajina rovina. Nádherné hudobné experimenty. Bol som aj naživo v Arche a to bolo teda iné kafe!
Vlastním album Krajina rovina, které mě právě zaujalo nevšední kompozicí při utváření skladeb. Pravdou je, že CD je zpracováno takovým , řekl bych, tmavším usedlejším způsobem a opravdu dobře jsem ho slyšel hrát jen na některých sestavách. Chci tím říci, že pokud je ve stejném duchu udělané i toto CD (Moruša), nemusí na větší sestavě hrát docela gut. Sám jsem měl Krajinu Rovinu velmi dlouho zaprášenou ve stojanu. Zdála se mě zahuhlaná (ne všechny skladby).
Myslím že si sa tým opisom trafil aj do "Moruše" - ako som už písal - cez repro pri počítači sa mi to zdalo geniálne - na "velkej zostave" sa dostavila oná "zahuhlanosť". Manželka to počúvala na mikrosystéme v spálni a hlásila spokojnosť. Niekedy až dostanem chuť, tak to skúsim prehnať slúchadlami, tie sú u mňa asi najpravdovravnejšie.lubin píše:Vlastním album Krajina rovina, které mě právě zaujalo nevšední kompozicí při utváření skladeb. Pravdou je, že CD je zpracováno takovým , řekl bych, tmavším usedlejším způsobem a opravdu dobře jsem ho slyšel hrát jen na některých sestavách. Chci tím říci, že pokud je ve stejném duchu udělané i toto CD (Moruša), nemusí na větší sestavě hrát docela gut. Sám jsem měl Krajinu Rovinu velmi dlouho zaprášenou ve stojanu. Zdála se mě zahuhlaná (ne všechny skladby).
Ale každopádne je to zaujímavá muzika.
Takže po posluchu cez sluchátka hlásim spokojnosť. Zrazu vyskočil zaujímavý prepletenec akustických nástrojov a iba lokálne došlo pri plnom nasadení k zliatiu (to spôsobuje to zahuhlanie cez bedne). Keď som sa už trochu v tej hudbe zorientoval, tak už som to dokázal lepšie stráviť aj cez bedne (aj keď niektoré detaily zo sluchátok samozrejme ostali stratené).
tak to je stejnej případ...
jinak obecně si myslím, že v případě Krajiny Roviny se stejně nejedná o kvalitní nahrávku.

Pořídil jsem si CD Moruša biela. Muzika dobrá. Ale musím se připojit k rozpačitým názorům na kvalitu zvuku. Zni to jednak celkem dobře, nekomprimovaně, ale na druhou stranu zpěv Kirschnerové je takový nekonkrétní, není jasně lokalizovatelný. Zní to trochu jako by byla přehozená fáze v 1 kanálu (u reprobedny). Řekl bych, že něco v nahrávacím studiu bylo špatně, asi blbá fáze stopy se zpěvem...
Tak beru zpět. Zkontroloval jsem připojení repro a opravdu byla v 1 kanálu prohozená fáze. Už se mi to u tohohle zesilovače jednou stalo, a stejně jsem to neuhlídal. Správně je zvuk samozřejmě mnohem lepší. Takový lepší průměr, přičemž vzhledem k žánru by se dala očekávat špička.