Meola, Lucia, McLaughlin - Friady Night In San Francisco

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
zabiny007

Re: Meola, Lucia, McLaughlin - Friady Night In San Francisco

Příspěvek od zabiny007 »

Ne, že by mne nezaujala, prostě jsem CD koupil a nepustil. To se mi občas stává. Nesnáším hraní z PC/z disku atd, potřebuji mít v ruce a ve sbírce fyzický nosič, takže pořád nějaké dokupuji a občas se stane, že nějaký zařadím do police a zapomenu na něj. A to se stalo i s tímto CD. :-)
Jinak jsem si říkal, že právě u této kytarovky zkusím schválně zapojit zpět lampáč, co to se zvukem udělá... :-)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Pytel píše: Ale daleko lepší je na 2 LP rychlost 45 -- lahůdka --- Columbia ORG
Dasta píše:Zdravím,Doporučuji LP Philips 6302137 180gr. limitovaná edice pro Pro-Ject.
Díky za typy. Rovnou jsem chtěl ORG objednat, protože od nich pár parádních vinylů mám, ale tváří se to jako nesehnatelný kousek... No a Project taky není skladem na tři kliky, budu muset pátrat víc...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Žabiny007,
Nedalo mě to a porovnal jsem CD Master Sound vs LP Philips. Měl jsem k tomu příležitost, protože jsem přivezl v úterý od Mirka (Pytla) komplet predrátovaný svůj Technics 1210mk2 kabeláží VDH. Při porovnání mě zaskočilo, že LP hraje hlasitěji než CD. Z desky se zdá reprodukce značně živější, vzdušnější, dynamičtější, CD se zdá více analytické, přesnější a sevřenější. Těžko říct co je lepší, za sebe mohu říci, že bych se dneska přikláněl k LP. Kombinace mistrovství protagonistů a rozjásaná nevázanost reprodukce mě zkrátka fascinuje.
P.S.
Uměl bych sehnat tento titul: K2 HDCD, nebo ULTRA HD 32 Bit. Kdybys měl zájem napiš SZ.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Dasta píše:Uměl bych sehnat tento titul: K2 HDCD, nebo ULTRA HD 32 Bit. Kdybys měl zájem napiš SZ.
Díky za nabídku, další CD neřeším, chci vinyl. Dnes jsem tomu věnoval trochu času a verzi od ORG jsem vzdal, protože jsem nacházel jen překupníky s částkami kolem 1000 USD. A pak pár obchodů v US, od kterých by to ale i s cestou vycházelo přes 5tis bez cla a DPH, což se mi za jednu desku dávat nechce.
Tak jsem objednat přes http://www.discogs.com jeden nerozbalený kousek z produkce Project, tak jsem na něj zvědav :-)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

JJ, pár obchodů se tváří, že ji má, ale realita je jiná. Třeba zrovna u Audioranny a pár dalších jsem to ověřoval, ale všude stejná odpověď - "Distributor ji v katalogu pořád nabízí, ale na dodávku čekáme již několik měsíců"... Někde jsem se dočetl, že to byla jen omezená série 2500ks, která je beznadějně vyprodaná. Stejně tak to vypadalo, když jsem pátral po Project edici, takže když jsem objevil za "běžnou" cenu 1ks na Discogs, tak jsem jej rovnou objednal.
Každopádně díky za UK kontakt, ten pro jistotu taky ještě ověřím. A pokud to bude, tak s radostí doma porovnám Project vs. ORG :-)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Tak mi přišla odpověď, která vysvětluje odpovědi všech ostatních... :cry:

1 £54.95 on back order waiting a repress 1-24 months
2 £400 if you want one in 5/10 days

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Tak ještě mi přišla doplňující informace, když jsem poděkoval s tím, že si počkám na dotisk :-)

could be several years ( or not at all )
2500 copies all sold out 2 years ago

please pre-order these limited editions as they sell-out quickly

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Sašo, ja jsem to 2 LP kupoval asi před rokem v Bontolandu na Václaváku , a fakt bylo vylisovano jen asi 2.000,- kousků , já mám číslo No. 00986.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tohle cédo od Philips vlastním od devadesátých let, protože jsme s ním testovali tehdejší běžný hifi sortiment (Technics, Sony, Kenowood a spol) s vycházející hvězdou NADem. Do konce jsem to nikdy nevydržel poslouchat a dnes už vím proč. Nejsou tam bicí :D .

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mne tam chybi basy. A skoro vzdycky se mi zda ze to hraje jinak - zaujme mne tam jina vec. A taky koncim po 1-2 pisnich.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kychtax
honzo, cd formát neznám. ale na sacd nechybí vůbec nic. referenční nahrávka!!
záleží ovšem na sestavě!
na nedobré sestavě je to doslova chcíplé. na vyladěné je to naopak neskutečný živák, který uteče jak nic.
dynamika, napínavost, komunikace těch kytar, vyhrávky, které přímo "vidíš", že překvapují toho druhého... úžasná deska.
léta jsem 2 různé verze vozil "po sestavách". znám oba protipóly pocitu z reprodukce vemi dobře.
je to podobné tomu cd, co jsem ti dovezl. dokud tě to nebaví posoluchat, tak máš někde chybu v sestavě.
nebo se pletu a jsem jen nadšený posluchač té desky.
:-)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

to NIN & kychtax
NJ, každý vnímáme hudbu jinak. Já na tom obdivuji jejich virtuositu, neskutečnou rychlost prstů a úžasně sejmutou barvu kytar, ale i veškerých zvuků v sále. Ale možné je to proto, že mám prostě k akustické kytaře blízko. :-)

A jak píše LACHIM, basy tomu určitě nechybí - třeba u druhé skladby mi doma vrní sedačka pod zadkem :-). A to mám dvoupásmové sloupky ;-)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Jasně. S basy problém nemám, ale líbí se mi když do toho občas někdo třískne. Mám rád progres a když se předvádí více nástrojů najednou. Tady jsou jenom ty kytáry.
Ovšem jsou skvěle sehraní a jde jim to výtečně. Když byl ale Meola jako host na vystoupení G3 v Praze (Satriani, Vai, Morse), tak chvíli nevěděl jak se z toho propletence má vysólovat ven. Ale jelikož s nimi určitě nezkoušel a není to zrovna jeho parketa, tak to dal s potleskem *bravo* .

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Mám to vydání od Philips pro Project a spokojenost,ale jiné vydání jsem vlastně neslyšel ;) Dostal jsem ho loni na vánoce od přítelkyně,ani podle mě neví,co kupovala,ale překvapila mě cena 225,-,deska byla nová ve fólii :shock:

Odpovědět