Vlastní niekto z Vás remasterované 2 LP deluxe vinyly vydané v priebehu minulého roka ? Alebo mal to niekto možnosť počuť ?
Vážne uvažujem že si ich zakúpim, ale zaujímal by ma aj názor od niekoho kto ich už vlastní .
Myslím konkrétne s týmto popisom :
2LP DELUXE EDITION
45 RPM Vinyl LP
180 GRAM
AUDIOPHILE QUALITY VINYL
Half Speed Mastered at Mobile Fidelity
45rpm from the original analog master tapes
METALLICA - 2 LP Remastered Edition
Re: METALLICA - 2 LP Remastered Edition
Ahoj,
ja vlastním všetky albumy po Reload, jedná sa o remastre v 45 rpm verziách.
2LP gatefold Kill 'em All - zvuk 4 z 5 , prvá lp je tak dokryvená, že mi rameno s prenoskou skáče počas prehrávania ako jojo.
2LP gatefold Ride The Lightning - zvuk 3 z 5, trošku sklamanie, plechový zvuk, ale dobrá separácia nástrojov a niektoré detaily pekne počut ...
2LP gatefold Master of Puppets - zvuk 2,5 z 5, asi najvačšie sklamanie, zvuk je nevýrazný a celkovo nezaujímavý, aj ked stale lepší ako na klasickom CD
4LP box And Justice For All - zvuk 4 z 5, kvalitný zvuk, krásna separácia nástrojov, basa pekne bublá a kopák je krásne počuť, odporúčam kúpu
4LP box Metallica - zvuk 4,5 z 5, asi najlepšia verzia tohoto albumu akú som počul, treba to počuť, fakt užasný zvuk, krásny, detailný, všetky nástroje krásne vyniknú ... odporúčam
4LP box Load a Reload - zvuk 4,5 z 5, podobne ako Black album, CD som už hodil do koša
taktiež vlastním pôvodné vydania 3LP Garage Inc. a S&M
a tiež 5LP Death magnetic v 45 rpm verzii, zvuk je síce na LP lepší ako na Cd ale celkovo je tento album prebudený a pri jeho počúvaní mam pocit, že mi moje staré B&W DM 110 odskáču zo stojanov
...
Celkovo kvality remastrov nemám s čím porovnávať, pôvodné verzie albumov vydaných na LP nemám ...
ja vlastním všetky albumy po Reload, jedná sa o remastre v 45 rpm verziách.
2LP gatefold Kill 'em All - zvuk 4 z 5 , prvá lp je tak dokryvená, že mi rameno s prenoskou skáče počas prehrávania ako jojo.
2LP gatefold Ride The Lightning - zvuk 3 z 5, trošku sklamanie, plechový zvuk, ale dobrá separácia nástrojov a niektoré detaily pekne počut ...
2LP gatefold Master of Puppets - zvuk 2,5 z 5, asi najvačšie sklamanie, zvuk je nevýrazný a celkovo nezaujímavý, aj ked stale lepší ako na klasickom CD
4LP box And Justice For All - zvuk 4 z 5, kvalitný zvuk, krásna separácia nástrojov, basa pekne bublá a kopák je krásne počuť, odporúčam kúpu
4LP box Metallica - zvuk 4,5 z 5, asi najlepšia verzia tohoto albumu akú som počul, treba to počuť, fakt užasný zvuk, krásny, detailný, všetky nástroje krásne vyniknú ... odporúčam
4LP box Load a Reload - zvuk 4,5 z 5, podobne ako Black album, CD som už hodil do koša

taktiež vlastním pôvodné vydania 3LP Garage Inc. a S&M
a tiež 5LP Death magnetic v 45 rpm verzii, zvuk je síce na LP lepší ako na Cd ale celkovo je tento album prebudený a pri jeho počúvaní mam pocit, že mi moje staré B&W DM 110 odskáču zo stojanov

Celkovo kvality remastrov nemám s čím porovnávať, pôvodné verzie albumov vydaných na LP nemám ...
prikladám aj foto

Díky za odpoveď, kamoš vlastní nové vydanie "black albumu" na 2 LP a ja zase pôvodné vydanie na 2 LP, v dohľadnej dobe chceme spraviť porovnávací test.
Na LP Ride The Lightning jsem se těšil jako blázen a zklamání bylo veliké, zvuk nicmoc, deska ke konci zkresluje neskutečným způsobem (a není to gramofonem). Ty vaše jsou OK?
super, som zvedavy na vysledok porovnania ... aj ked sa obavam ,ze original vydania budu po zvukovej stranke jednoznacne lepsie ako remastre ...RoXoR píše:Díky za odpoveď, kamoš vlastní nové vydanie "black albumu" na 2 LP a ja zase pôvodné vydanie na 2 LP, v dohľadnej dobe chceme spraviť porovnávací test.
Aku verziu LP mas? 33 alebo 45 rpm? Ja vlastnim 45 rpm ale vyrazne skreslenie som nepostrehol ... resp. dlho som album nepocuval ...CharlieCh píše:Na LP Ride The Lightning jsem se těšil jako blázen a zklamání bylo veliké, zvuk nicmoc, deska ke konci zkresluje neskutečným způsobem (a není to gramofonem). Ty vaše jsou OK?
Klasika 33.